Вън нацистите от властта

ПИСМОТО НА СТОТЕ ОТ 2013, АКТУАЛИЗИРАНО КЪМ ДНЕШНА ДАТА

Господа и дами от ГЕРБ,

Избрали сте за свои Цербери, гаранти на парламентарното ви мнозинство и подкрепяното от него правителство, психично неуравновесените национал-фашисти Волен Сидеров и Валери Симеонов. Тези индивиди не само ви разиграват и правят за смях, но нанасят смъртоносен удар на вашата репутация, която е поставена вече на карта с реакцията на Европа. След като я разрушат окончателно в очите и на вашите избиратели, те ще бойкотират парламента и, като истински политически терористи, ще се наслаждават на разрушението, предизвикано от този им акт на последователно търсена конфронтация. Съществува червена линия на политическия компромис и вие сте я преминали, приемайки сътрудничеството на тези развилнели се типове.

Обръщаме ви внимание на факт, който несъмнено ви е известен.Освен с другите си "демократични" подвизи, Волен Сидеров е известен и като автор на две антисемитски книги, едната от които преиздадена непосредствено преди последните избори. В тях, освен че разпространява най-долнопробни антисемитски клишета, Волен Сидеров си позволява отрицание на Холокоста и призовава към разправа с евреите -"разрушители" на българската държавност. Валери Симеонов пък, в опит да оневини нацистки поздрав на свой кадър за зам. министър, заяви, че "кой знае какви майтапчийски снимки си е правил в Бухенвалд". Това е чудовищна гавра с паметта на жертвите от Холокоста, а в тези книги Сидеров става изразител на най-реакционни тенденции, отхвърлени от огромната част на българското общество. Въпреки тези изявления и текстове, вие, господа и дами от тъй наречената десница, приемате сътрудничеството на тези  лица, което при управление на една нормална десница би се намирало, заради тези си публикации, заради постоянните си призиви за разправа с ромската общност и заради хулиганското си поведение, на подсъдимата скамейка. С вашите гласове Симеонов стана вицепремиер и с това излага европейска България пред Европа. А благодарение на гласовете на тези двамата вие можете да продължавате вашия престой във властта. Вашето мълчание по ретроградния национализъм, антисемитизъм и ксенофобия на Сидеров  и Симеонов, и коалицията им, ви прави съучастници на  позициите им. Това е недопустимо. То е достатъчно основание правителство, поставило се доброволно в положение на съучастник на такъв обществено деструктивен елемент, да подаде незабавно оставка, включително и, за да не остане в международна изолация.

Призоваваме ми да прекъснете незабавно политическата си зависимост от лицата Валери Симеонов и Волен Сидеров, и да поставите в изолация тях и коалицията им, каквато и да е цената и последствията от този акт.