Да спрем проекта за тровенето на София с изгарянето на отпадъци!

 

Уважаеми Софиянци,

Столична община иска да трови с канцерогенни вещества всички нас - живеещите в София! Всички екологични политики на ЕС изключват изгарянето, като метод за използване на отпадъците!

Изключително токсичните диоксини и фурани се натрупват в човешкият организъм, причинявайки ракови заболявания. Останалата силно токсична пепел след изгарянето, също трябва да се превозва и съхранява някъде. Столична община се опитва да реализира доказано опасни проекти, и то не за първи път! Въздухът в София и в момента е сред най-силно замърсените в цяла Европа, без дори и да е пуснат в експлоатация този "нов" метод!

Съществуват множество възможности, за ефективно и екологично използване на отпадъците! Вместо това, Столична община търси реализацията на краткосрочни решения за справянето с проблемите с отпадъците - без значение за човешката и екологична цена на начинанието!

 

Уважаеми Софиянци,

Нека ние, тези които живеем в София, да избираме как да живеем! Нека ние да си избираме бъдещето! Нека ние, да си управляваме живота! Не искам никой чиновник, да ни трови или работи срещу нас! Не искам никой да получава приходи, за сметка на човешкото здраве или живот!

 

Да спрем проекта за изгаряне на отпадъци в ТЕЦ-овете - проект със заложени прогнозни, а не реални стойности на замърсяванията!

 

Да спасим себе си и децата си!