Петиция в подкрепа за създаването на публичен скейт парк

Уважаеми дами и господа,

Ние, долуподписаните  граждани на Република България, младежите на град Сливен и всички други, които биха желали да ни подкрепят, призоваваме община Сливен да ни предостави възможността да развиваме скейта в нашия град в подходящи за това условия, а именно в дългогодишно обещавания публичен скейт парк.

Ползите  от осъществяването на такъв проект са значителни не само за нас и нашето развитие в този спорт, но и за гражданите, които от своя страна ще се радват на по-тихия си следобед, необезпокоявани от нашето "шумно" присъствие.

Ползите от реализирането на подобен  проект, както и от подкрепата за развитието на скейт културата в България като цяло биха били:

      •    Развитие на младежта и спорта в нова насока, в която се практикува във всички модерни Европейски градове, вкл. в България има подобни начала в градовете Варна, Добрич и Бургас.

  • Значително нарастване на туризма в страната не само от практикуващите скейт и любителите на скейта, но и от хора, които са част от т.нар. стрийт култура.
  • Изграждане на безопасна среда както за практикуващите скейт, така и за заобикалящите ни.

Убедени сме и сме твърдо решени да отстояваме правото на избор на начин на живот и активност, съвместими с правото да живеем пълноценно и целенасочено като всички младежи , принадлежащи към нашата цивилизационна съвременна култура от проспериращата част на света.