ОСТАВКА! на директора на АСП към МТСП Ивайло Иванов

ПЕТИЦИЯ
срещу безочливото и арогантното отношение на директора на АСП към МТСП Ивайло Иванов 

Ние, българските граждани: родители, общественици и засегнати лица, с настоящата петиция желаем да заявим без посредници своята позиция относно поведението на длъжностното лице Ивайло Иванов – директор на Агенцията за социално подпомагане (АСП) към МТСП, както и да изразим пряката си воля за незабавно премахване на прокарваните от него уродливи практики, нямащи нищо общо с принципите на правовата държава, справедливостта и демокрацията.
Преди всичко, бихме искали да напомним на господин Иванов, че България е република с парламентарно управление, а не е негово феодално владение, в което гражданите са собствените му безправни васали. Ако е забравил, нека му припомним, че:
1. Законите, включително и Конституцията се създават в българското Народно събрание, в което народът се представлява от избраните от самия него народни представители;
2. Тълкуването на Конституцията се извършва само и единствено от Конституционния съд, а законите се тълкуват от съда;
3. Самият той, бидейки държавен служител получава заплатата си от нашите данъци, а длъжността му съществува заради нашите нужди.


В тази връзка е повече от арогантно поведението на държавния чиновник Ивайло Иванов да налага практики, които са в драстичен разрез с всякакви принципи на правовостта и демокрацията и в противовес с морала, установен с европейското право и в европейското семейство, към което и България претендира да се числи.
Издадените от държавния храненик Ивайло Иванов указания от 29 януари 2015 г., т.е. само 10 дни след като лично оглавяваната от него Агенция бе засипана с критика относно работата на социалните служители в нея на кръглата маса, инициирана и проведена от народния представител д-р Султанка Петрова, ясно показва 2 неща:
Първо, арогантна демонстрация как директорът на една второстепенна агенция може да прави каквото си иска, въпреки отправените му критики именно в тази посока;
Второ, безочието да се поставя над закона, над суверена и над делегатите на суверена – народните представители.
С издаването на указанията си от 29.01.2015 г. Ивайло Иванов очевидно реши да се погаври със своя работодател, като в това число включи и народните представители, а Конституцията и законите на България просто застла под краката си като червен килим, по който да тъпче с чиновническите си крачка.


Всъщност, за толкова години на този пост Ивайло Иванов не успя или не пожела:


   Да осигури прозрачност в работата на Агенцията и нейните подразделения ДСП и ОЗД, като вмени задължения на работещите там социални служители да бъдат В УСЛУГА, а не господари на гражданите; да изпълняват акуратно законовите си задължения, а не да търсят преди всичко личната изгода, превръщайки в жертви нуждаещите се от помощ семейства, родители и техните деца;
   Да повиши нивото на професията „социален работник“, като завиши критериите при подбор на кадрите. Защото понастоящем в обявите единственото изискване за заемане на длъжността е кандидатите да имат завършено средно образование.
  Да въведе качествени социални услуги и да ангажира истински професионалисти работещи в тях, които наистина да дават резултати при работа най-вече с деца в риск.
  Да разработи и предложи организация и заплащане, подобаващо на функционалната натовареност и отговорностите, което съвестно изпълняващите задълженията си социални служители да получават, с цел да се гарантира тяхната безпристрастност, добросъвестност и достойнство.

Многобройните жалби от граждани и сигнали от НПО за нарушаване на правата на родители и деца, телевизионните предавания за злоупотреби в отделите за закрила на детето, съдебните решения в полза на гражданите очевидно не означават нищо за феодала Ивайло Иванов – той е над тях, над интереса на своя суверен, над съда и по-голям от своите началници!
Повече от очевидно е, че за този държавен храненик по-важни са личните му сметки и планове, собственото му чиновническо „его“ отколкото това, за което е поставен на този пост.
Това обаче е недопустимо!
Нещо повече – то е нетърпимо!
Нека да заявим на директора Ивайло Иванов – СТИГА с използването на властта си, за да осребрявате престоя си на този пост за сметка на онези, на които трябва да помагате!
СТИГА с издевателствата над нас и нашите деца! СТИГА с търговията с жива детска плът! СТИГА с личните сметки и облагодетелстване на наш гръб!
Това не Ви е застрахователна компания, не е и личната Ви счетоводна къща!


Това сме ние – гражданите на тази държава, ние, които Ви храним с данъците си, ние – живите хора с права и нужди И НИЕ ИСКАМЕ СПРАВЕДЛИВОСТ!
ИСКАМЕ ВАШАТА ОСТАВКА!
НЕЗАБАВНО!

 

Молим, в случай, че не сте потвърдили подписа си на петицията, направете го чрез е-мейла, с който сте се регистрирали.

Благодарим на всички, които подкрепят българските деца.


Гражданска Инициатива "    Свържете се с автора на петицията