Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Не на връщането на цигарения дим в заведенията


Гост

#451 Re:

2012-12-11 22:45

#450: собственик на заведение -  

 Аз предлагам на такива собственици като теб да им вдигнат тройно данъците, пък да видим тогава дали пушачите, които са си поръчали едно кафе само и в останалите два часа само пушат ще те спасят от фалит. Аман от псевдо ресторантьори!


Гост

#452 НЕ на връщането на цигарения дим в заведенията

2012-12-11 22:51

НЕ на връщането на цигарения дим в заведенията. Непушачите имат право да се веселят, без да излагат здравето си на риск. Пушачите могат да задоволят желанието за цигара навън и после също да се веселят в среда без дим.
Ползите и печалбите за общественото здраве са по-големи от загубите от акциз. По-малко болести, по-малко разходи за лекари, лекарства, болници.
И не на последно място - целта в дългосрочен план е на подрастващото поколение да бъде даден добър и правилен пример. Такъв не може да бъде даден, ако управляващите не могат да спазят една забрана, която са наложили скоро дори, а се отмятат с лекота...
Lung

#453

2012-12-11 22:51

Подписвам петицията, защото се убедих, че думи като: "загина ни бизнеса" от ресторантьори са абсурд.По простата причина, че НАВСЯКЪДЕ не се пуши,където и да отидат пушачите, условията са едни и същи навсякъде - не се пуши и толкова, а клиентите непушачи – и те са хора с права, биха правили липсващия и дори допълнителен оборот.
Непушач

#454 Re:

2012-12-11 22:56

#4: Пушач -

За какви права ми говориш....а къде беше ти толкова годинни да се сетиш за моите права когате ме тровеше навсякъде....да вляза в залата за непушачи..от колко време има такива зали по заведенията и в колко от тях работи вентилацията в тези зали...не мислехте за праватами преди това а сега се оказа че вие имате такива и са ви накърнени,абе много раними ще дойдете...по-големи демагози от вас няма....След като не се раждаш пушач а ставаш такъв с избора който съзнателно правиш си живей с последствията от този избор без да ме тровиш..


Гост

#455

2012-12-11 22:58

Употребата на цигари трябва да бъде ограничавана, а не поощрявана. Законът за забрана на тютюнопушене на обществени места е стъпка напред!
Ния

#456 Тема

2012-12-11 23:17

Пушачите като са толкова организирани, да вземат да протестират за това, че в България цените са по-високи, отколкото в Европа, а заплатите в пъти по-ниски; вместо за това, че им забраниха да се тровят! Аз искам да мога да отида на заведение без да излагам на риск здравето си. Защо това мое право трябва да ми бъде отнето?!?! Сегашната ситуация не трябва да се променя и трябва забраната да остане. Ще сникнат пушачите, колко гаври търпи народът ни, пък за едната цигара оревахте света. Едно нормално нещо да се случи в тая държава и искат да го отменят. Мъка, мъка!
Разделението на залите е тъпо: димът се разнася, персоналът се омирисва, никаква полза. А и често трябав да се прекоси залата за пушачи, за да се стигне до тази за не, защото е гадна и забутана. А малките заведения: пак ли ще им дадат да си избират (а те естествено ще изберат да се пуши), няма къде да се избяга...
Да, живеем в отромна среда, но едно зло по-малко има значение. Капка по капка вир става. Кое дава право на пушачите да ме омирисват на цигари, да ми тровят дробовете, да ми нарушават спокойствието. Който иска да си пуши, да не го натрапва на тези, които искат да стоят далече от подобни неща.
И не, не съм нетолерантна към пушачите, просто не съм мазохист. Моето непушене не вреди на никого. Но пушенето на пушачите трови мен и детето ми.
А току що прочетох мнения на доста пушачи, които също предпочитат сегашната ситуация и не им пречи да излязат навън за по цигара. Пък и все пак основната дейност за мен в един ресторант е храненето, в една дискотека танцуването и т.н., а не пушенето. И не разбирам какво толкова ресторантьорите защитават пушачите като обикновено те са тези, които седят с много време на по цигара и нещо леко, а за същото време няколко непушачи биха се сменили, за да извършват основната дейност за един ресторант (образна ситуция, има и други варианти). Пълни глупости са това, не познавам нито един пушач, който се е отказал да ходи по заведения заради това, че не може да пуши на закрито. Какви загуби си измислят... Все едно в нормалните държави, в които има подобна забрана, няма малък и среден ресторантьорски бизнес.
Ама я ако вземем тези, които не искаме да се вмирисваме на гнус и да се тровим с цигарен дим, когато хамваме или се забавляваме , да спрем да ходим по заведеня, ще видят тия ресторантьори истински загуби. Защото сега са им някакви измислени!
Не протестираме за гаврите с цените и заплатите/пенсиите, ами за такива тъпотии. Ама я ако се пуши, да вземат и да направят цигартите безплатни, че да се пуши повече и да вземем да изчезнем като нация съвсем, защото и без това не струваме.
Защо е толкова трудно България да бъде една нормана държава!
Даниел

#457

2012-12-11 23:25

Промяната в закона само би спестила един или друг лев на държавата от глоби, тъй като и в момента в някои заведения е позволено пушенето след определен час, но няма ефективно противодействие...
Миро

#458

2012-12-11 23:29

Пушач, това не е човешко същество, а е временно състояние на същото, независимо колко е дълъг периода на зависимост. Защо никой не говори за икономическите интереси в темата за цигарите и огромните рекламни средства, които се влагат в реклама, политици и облъчване, най-вече на по-податливите - подрастващи и жени.
Yanakiev

#459

2012-12-11 23:39

Промяната на сега действащият закон е стъпка назад и показва липса на политическа воля. ТО такава никога не е имало, но хайде да не се показваме и сега колко сме корумпирани пред ЕС и как интересите на няколко човека са способни да диктуват закони ....
Пушач №2

#460

2012-12-11 23:47

Аз искам да се върне старият закон, и да се даде право на заведенията дали да са за пушачи или за непушачи. Ако сте толкова много непушачите, значи заведенията за непушачи ще просперират и ще стават все повече.
Старият закон беше добър, но не се спазваше. Това не го прави слаб закон.

Гост

#461

2012-12-11 23:51

Харесва ми да ида на кафе и като изляза да не мириша на пепелник, и да не ми сълзят очите.

Гост

#462

2012-12-11 23:55

До #460 - щом някой закон не се спазва или прилага, то това означава че закона е слаб и недомислен.
Ако е добре направен, ще има и кой да го спазва, и кой да го прилага.
А стария закон по начало бе замислен с идеята да може да бъде нарушаван.
И не ми е ясно какво толкова реват ресторантьорите че били хвърлили сума ти пари за да правят отделни сектори за пушене, като в ПОВЕЧЕТО заведения "сектора" беше просто няколко маси с табелка "за пушачи".
Инвестирали са единствено в няколко табелки.
Гост- нормален човек

#463 Re:

2012-12-12 00:00

#51: Гост-Пушач -

Кой е простият глупак? Тези които ти дишаха дима по заведенията ти ли ще "решаваш как да умрат"?

Ние не искаме да воним на кюмюр след всяка вечер в заведение, мерси.

Ай сиктир на теб и на себеподобните ти.

Делян

#464 Re:

2012-12-12 00:02

#4: Пушач -

Нещо не разбирам, кой чии права ограничава. Аз не ти забранявам да пушиш по принцип. Забранявам ти да пушиш на обществени места. Да пушиш не е твое право (посочи ми кое точно в закона го определя на това), докато здравето е МОЕ право (определено и в закон). Ако пушиш на обществени места, ти ми отнемаш моето право на здраве. Защо непушачите трябва да отстъпват в случай на конфликт, а не пушачите, при условие че техният навик е признато вреден и за двата субекта, а не обратното?

Aз съм пушач също !!!

#465 Re:

2012-12-12 00:13

#4: Пушач -

Не знам за какви права говориш ... правото да вредиш на другите .... реално правата на непушачите са нарушени, когато стоят с теб на една маса. Аз съм ПУШАЧ и искам закона да не се променя. Това , че на някои хора ще им се развали "кефа" от това да пушат седнали на маса в заведение с кафенце или напитка, не означава , че трябва да се пречи на останалите .... , а да има и алтернативи, като толкова ти се пуши - аз ползвам елекртонна цигара. Така, че драги ПУШАЧИ като мен ... няма да ни се развали чак толкова кефа, а и предпочитам да не смърдя на пепелник като изляза от някое заведение!!!

Пушач №2

#466 Re:

2012-12-12 00:13

#462: - Голяма глупост каза. 
Между другото колко пъти си сигнализирал на органите на реда, че в залата за непушачи някой е запалил цигара .. на 99 % съм сигурен, че отговора е 0. Искаш някой друг да ти пази правата ...
Пак питам, като сте толкова много и толкова нервни, защо не процъФтяваха заведенията за непушачи ?
Като не ти харесва че в заведението се пуши .. ами недей ходи там. 
Ако не харесваш чалга, не ходиш в заведения където пускат чалга.

От пушач

#467 Re:

2012-12-12 00:16

#450: собственик на заведение -

Ако се промени закона и примерно да се пуши в някои заведения а в други не, ще предпочета там където НЕ се пуши!!!

WTF

#468 Re:

2012-12-12 00:18

#4: Пушач -

Да ти ограничим правата ??? Цяла Европа им са ограничили правата (Испания, Англия и Германия знам от личен опит) и всеки си излиза навън от дискотеката и си пуши и не се оплаква, а ти тук си имал права. Защо не ревеш, че 60 % от българите живеят в бедност, защо не протестираш когато управляващите крадат милиарди, защо не протестираш когато се чудят какъв данък да ти сложат, защо не протестираш когато незаконно ни вземат и пътен данък и винетни такси за да излезеш от населено място и въпреки това пътищата на луната са в по - добро състояние.... но не когато на българина му ограничат едно от жизнено важните права да пуши веднага е готов да скочи на въстание, а когато живее в мизерия. И да допълня тези собственици на заведения вие си мислите, че забраната за пушене ви е отнела клиентите... не сега просто се чувства, че хората нямат пари и не ходят по заведения толкова колкото преди и да позволят да се пуши отново промяна в оборота няма да имате, ама нали сте "бизнесмени" (повечето от вас сигурно едвам са завършили средно)...

ВАЛЕНТИНА

#469 Re:

2012-12-12 00:42

#4: Пушач -

Защото "зали за непушачи" реално няма:)  ....И е смешно да се преструваме, че не го знаем всички това:)

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2012-12-12 00:47


псевдоним

#471 Re:

2012-12-12 01:28

#4: Пушач -

От злоба брат! Те само това могат!

псевдоним

#472 Re:

2012-12-12 01:30

#448: -

Чий го търсят децата ви по барове?

псевдоним

#473 Re:

2012-12-12 01:44

#346: -

На Майорка през зимата става ли -20?

WeSt_ICE

#474

2012-12-12 02:16

Аз съм един от хората които замениха цигарите с алтернативния вариант (електронна цигара) и вече не мога да понасям цигарения дим. Нека забраната да си остане в сила.
Анна

#475 Re: Не на цигарения дим

2012-12-12 02:29

#11: ТЕА - Не на цигарения дим

Съгласна съм с Вас.