ЗА ляв завой на ул. Никола Крушкин-Чолака към бул. Тодор Каблешков

ДО:

ВАСИЛ ТЕРЗИЕВ, Кмет на Столична община;

Заместник-кметът на Столична община, направление „Обществено строителство“;

ИЛИЯН ПАВЛОВ, Заместник-кмет Направление "Транспорт и градска мобилност";

НАДЕЖДА БОБЧЕВА, Заместник-кмет ​​​​​​​Направление „Зелена система, екология и земеползване“;

Директор Дирекция „Изграждане и ремонт на уличната мрежа“.

 

 

ИСКАНЕ

от живеещите и работещите в кв. Кръстова Вада - запад, гр. София, за изграждането на ляв завой на ул. Никола Крушкин-Чолака при пресичането ѝ с бул. Тодор Каблешков.

 

Уважаеми,

След приключване на строителните дейности, свързани с довършването на бул. Тодор Каблешков, изходът от квартала, който и в момента е труден, ще стане почти невъзможен. С това искане изразяваме нашето желание за изграждането на ляв завой на улица Никола Крушкин-Чолака, който да ни позволи да пресичаме булевард Тодор Каблешков. Нашето убеждение в необходимостта от тази инфраструктурна промяна е подкрепено от редица фактори, които влияят на живота и безопасността на жителите в нашия квартал. 

Към момента достъпът от/до квартала е ограничен само в две направления: 

  • Източно – няколко улици водещи към претоварения бул. Черни Връх;
  • Северно – допиращо Южен Парк посредством ул. Емилиян Станев, ул. Иван Андонов и ул. Никола Крушкин-Чолака, от които към момента, макар трудно, имаме и западна опция. След изграждането на бул. Каблешков се предвижда в западна посока  изходната точка да остане само една, улица Емилиян Станев. Крайно непропорционално. Този факт ще доведе до натрупване на трафика в една единствена улица, като се смесва с този около мол Парадайс, където и в момента придвижването е изключително затруднено. Тази ситуация представлява сериозно предизвикателство за безопасността и удобството на всички участници в движението и недвусмислено налага необходимостта от алтернативни маршрути. 

Също, ще ни бъде отрязан единствения достъпа до Южен Парк, посредством пешеходната пътека на ул. Иван Андонов. Пресичането на бул. Тодор Каблешков от ул. Никола Крушкин-Чолака ще замести затварянето на съществуващият вход, което ще запази пешеходната и вело свързаност с парка, която е от голямо значение за здравето ни. 

С предстоящото завършване на Зеления Квартал очакваме значително увеличение на трафика в района. В този контекст, левият завой на улица Никола Крушкин-Чолака ще бъде от съществено значение за разреждането на трафика и оптимизирането на движението на автомобили и пешеходци. 

Накрая, но не по важност, предвиждаме, че ляв завой на Никола Крушкин-Чолака ще представлява предпочитан маршрут за достъп до образователните институции. Изграждането му ще предостави бърз достъп до училищата и детските градини в другите кварталите в район Триадица, където учат нашите деца, поради фактът, че такива в кв. Кръстова вада - запад няма. Същите са от съществено значение за децата и техните родители. 

В заключение, изразяваме нашето категорично искане за изграждането на този пробив и сме убедени, че това е важна стъпка за подобряване на качеството на живот в нашия квартал и оптимизиране на транспортната инфраструктура в града. 

 

С уважение,

Инициативен комитет кв. Кръстова Вада

Подпишете тази петиция

Подписвайки се, приемам, че Данаил Лесички ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.


Давам съгласие за обработка на информацията, която предоставям в този формуляр за следните цели:



Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...