Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Гост-Пушач

#51

2012-12-06 17:03

Вървете на майната си с тази петиция. Хора губят работата си и целия бизнес страда от това, но това вас не ви интересува глупаци прости.
Уж живеем в свободна и демократична държава, а забраните и рестрикцийте стават все повече.
Оставете всеки сам да реши дали ще пуши и как иска да умре. Не е нужно Евросъюза да го решава вместо мен.
Твърдо съм против тази забрана за пушене на закрито.

Гост

#52

2012-12-06 17:18

Цигарите увреждат кръвоносните съдове и белия дроб. Нека направим нещо за здравето на нацията, за да не виждаме ние, лекарите, толкова много инвалидизирани хора с инфаркти и инсулти по отделенията. Помогнете си сами, за да ви помогнем и ние!

Така че #51, замисли се върху влиянеието на здравето върху бизнеса. Без да има здрави хора, няма кой да работи и изобщо да прави бизнес.

Венцислав Николов

#53

2012-12-06 17:30

Клиентите могат да избират да пушат или не, но персонала не е длъжен да се трови по цял ден. ТОВА НЕ ВЛИЗА В ДЛЪЖНОСТНАТА МУ ХАРАКТЕРИСТИКА!!!
Непушач

#54 Re:

2012-12-06 17:49

#4: Пушач -

Мое право е да дишам чист въздух. Твоя е привилегията да ти се позволява да пушиш навън, защото в някои страни дори и това го нямаш. Така че, моля, не погазвай моите права!

Бат Гого

#55

2012-12-06 17:51

Аз пуша но не искам да се пуши в заведенията.И стига сме търсили топлата вода а просто да вземем наготово законите на успелите страни-така и парламмента можем да го намалим с 70 процента и без това само глупости творят и все лобират за нещо срещу пари.
koki

#56

2012-12-06 18:08

Хайде сега всички които не пушат и се радват на забраната за пушене в заведенията да започнат да ходят по тези заведения че да не фалирват хората!!!! Докато де пушеше не се говорише за фалити, а сега когато не се пуши те са факт!!! От това си личи колко хора внепушачи ходят по кафета и ресторанти!!!
Кама

#57 Пушачите нямат право да убиват

2012-12-06 18:24

До #51 Гост Пушач, пич ти си избирай да умираш както щещ ама айде да не избираш вместо мен как аз да умра, а? Признаваики, че пушенето би те довело до смърт (която ще бъде бавна и мъчителна за теб и тежък период за хората които те обичат, уверявам те разрови се в интернет) ме обричаш и мен на това, пушейки ми в лицето и в лицето на всички честно работещи хора в заведенията. Това не е право или свобода- това е престъпление! Сигурна съм, че си собственик на нещо гадно и задимено. Хората, които ще си загубят работата, могат да я намерят в нови фитнес центрове примерно, където екс-пушачите да си дават парите - т.е. трябва да остане забраната и да се стимулира по-здравословен живот, начини хиляди за стимулиране на малка икономика с много имигранти, ама трябва умисъл не само популизъм...
aiger_

#58

2012-12-06 18:34

Недопустимо е да сме единствената страна в Европа със слаба воля.Не на цигарите.Закона е даже твърде слаб.Забраната трябва да обхваща обществени места, дори лични автомобили, нима има разлика между това да говориш по телефона докато шофраш или да пушиш докато го правиш.Не на цигарите!!!
Гост

#59

2012-12-06 18:46

Пушач съм и съм твърдо против забраната да се отмени!
Маги

#60

2012-12-06 20:35

Хахахахаххахахахаххахаха, страшна петиция. Мноу смешна. С 1342 гласа.Супер забавно. Хахахахаххахахахахахахаххахахахахаааа
Мартина Апостолова

#61 Re:

2012-12-06 21:44

#51: Гост-Пушач - Господин, Гост-Пушач, явно цигарения дим е замъглил трезвото Ви мислене! Точно защото "уж живеем в свободна и демократична държава", всеки има правото ДА НЕ ТЪРПИ ОТРОВНИТЕ ДИМИЛКИ НА ПУШАЧИТЕ! Никой не Ви забранява да пушите, Ваша си работа как ще умрете, аз не искам да умра от Вашия дим! Тук не се отнема правото на пушача да пуши, а се дава право на непушача да НЕ ПУШИ!!!!! СЪБУДЕТЕ СЕ!!!! Каква Европа, какъв Европейски съюз.... ние сме бетер от най-простите нации....


Гост

#62 Re:

2012-12-06 21:52

#5: Димилников -

Наркотиците също. Да ги легализираме ли според вас?

Българин

#63 Re:

2012-12-06 21:56

#51: Гост-Пушач -

 

Ти си искай, ама опушваш и останалите. ТЪПАК


Гост

#64 Re:

2012-12-06 22:13

#39: -

И САЩ, Австралия, Южна Америка...........

Справедливка

#65 Re:

2012-12-06 22:14

#4: Пушач -

Никой не ви ограничава правата, вие така и не успяхте да го разберете това. И никой не ви е забранил употребата на тютюневи изделия. ЗДРАВЕТО е на първо място. Вие може да не се грижите за него, но има хора, които поне се стараят да водят по-здравословен начин на живот, въпреки условията, в които живеем. Моля ви вие да не отнемате нашето право на здравословна околна среда - това право е заложено и в Конституцията на Р България:

Чл. 55. Гражданите имат право на здравословна и благоприятна околна среда в съответствие с установените стандарти и нормативи. Те са длъжни да опазват околната среда.

Нека всички да имаме право и условия да посещаваме заведения и всякакви други обществени места, без да сме принудени да се тровим. И нека мислим за децата и подрастващите - те ще пушат със сигурност по-малко, ако не свикват ежедневно с цигарите.

Справедливка

#66 Re:

2012-12-06 22:17

#51: Гост-Пушач -

Никой не ви ограничава правата, вие така и не успяхте да го разберете това. И никой не ви е забранил употребата на тютюневи изделия. ЗДРАВЕТО е на първо място. Вие може да не се грижите за него, но има хора, които поне се стараят да водят по-здравословен начин на живот, въпреки условията, в които живеем. Моля ви вие да не отнемате нашето право на здравословна околна среда - това право е заложено и в Конституцията на Р България:

Чл. 55. Гражданите имат право на здравословна и благоприятна околна среда в съответствие с установените стандарти и нормативи. Те са длъжни да опазват околната среда.

Нека всички да имаме право и условия да посещаваме заведения и всякакви други обществени места, без да сме принудени да се тровим. И нека мислим за децата и подрастващите - те ще пушат със сигурност по-малко, ако не свикват ежедневно с цигарите.

 


Гост

#67 Димитър

2012-12-06 22:19

Стига глупости! Хубавите заведения са пълни. Пробвайте да си намерите място в София в оборотно кафене или заведение за хранене в пиков час без резервация, да видим ще има ли места. Долнопробните кръчми и малките кафенета страдат заради кризата, а не заради забраната за тютюнопушене. До собствениците на такива - на никой в кръщелното не му е написано кръчмар, може да станеш и магазинер, но те и малките магазини фалират, сигурно и тезаради забраната за тютюнопушене.А и ако преди, когато имаше разделение - пушачи-непушачи, контролните органи си вършеха работата и налагаха глоби, като не се пуска аспирацията, въпросните кръчмари вече да са фалирали само заради глобите и сметките за ток, които трябва да плащат и нямаше да се води тази безмислена дискусия.
Васил

#68 Re:

2012-12-06 22:30

#51: Гост-Пушач -

Аз пък съм твърдо против пушенето в закрито пространство! Вредно е за мен и за околните. Затова тези, които вредят трябва да излизат навън, където не носят толкова вреди на околните. Губят си бизнеса малки провинциални кръчмари, а и изобщо не съм сигурен дали е заради тютюнопушенето или кризата.


Гост

#69 Re:

2012-12-06 22:35

#51: Гост-Пушач -

Как да стане като пушачите не оставят възможност на другите (непушачите), които впрочем са мнозинство, да изберат как искат да умрат и дали да са пасивни пушачи? Това е право на личен избор и пушачите не трябва да го натрапват на непушачите, най-малкото защото са малцинство, а и точно те са тези, които вредят. Никой не ти забранява да пушиш. Просто, ако искаш да пушиш трябва да е на място където не пречиш на другите. 1-вият път, в който се наложи "толерантните" пуашачи да направят някакъв компромис и стана голяма драма.


Гост

#70

2012-12-06 22:40

no comment pls

Гост

#71

2012-12-07 00:23

Аз не тровя никoй и не желая и мен да ме тровят!Просто е!
Леща

#72

2012-12-07 00:26

Драги ми пушачи,непушачи,коне с капаци и малки мизерни люде, защо вместо да се избивате и да се дърпате за косите заради някаква си забраничка,която явно ви дава повод да мислите, че имате контрол над решенията,които се взимат в тая държава, не се вземете малко в ръце и не почнете по същия начин да настоявате за оправянето на по-глобалните проблеми в същата тази държава. Сериозно ли мислите,че тази една цигара,която съседът ви по маса или лелката на спирката пуши ,ще ви раболее от рак,а не скапания въздух, който дишате? Нима тази цигара ще преебе живота на децата ви, а не скапаното образование и нелепото заплащане,което предлага милата ми родина. Успокойте страстите и мислете в диапазон малко по-широк от един пепелник.
Леща

#73 Re: Re:

2012-12-07 00:33

#66: Справедливка - Re:  

 

. Чак и конституцията взе да се размята из тази анонимна дискусия. Съжалявам, но се смях на този коментар. Много при това. Даже малко си наплюх монитора. Мисля, че още утре президента ще си направи разпечатка на вашия коментар и с жълто маркерче ще си подчертае цитирания член.
Леща

#74 Re: Re:

2012-12-07 00:40

#69: - Re:  

 

Явно много те успокоява мисълта, че забраната за пушенето на обществени места ще те избави от рак на белия дроб. ЧЕСТИТО! Може да умреш от още хиляди видове рак. Слънцето причинява рак на кожата. Нека го забринм! Още сега! Също така можеш да се разболееш от рак на стомаха, рак на тестисите, рак на матката, рак на гърдата, рак на кръвта, общо взетп рак на всичко , още много неизличими болести. НО нека не забравяме и инцидентите,които се случват всеки ден, би могъл и от тях да умреш. Най-важното беше, че няма да умреш точно от ракна белия дроб, честито,сигурно си много щастлив.
Автор

#75

2012-12-07 01:11

Винаги ще има ЗА и ПРОТИВ, разбирам и двете страни, но едната вреди не само на себе си, а и на много хора, които не го желаят!
Глупостта ни е във факта, че все гледаме да се "изсерем на метеното" и вместо да намерим интелигентен начин всички да са добре, на първо място винаги сме само НИЕ и нашите интереси! Защо големите бизнесмени не извадят по няколко десетки хиляди евро, за най-модерните и качествени вентилационни системи, защо не се направят стандарти по този въпрос "- да, тук и да се пуши, всичко е направено като хората и никой няма и да усети пушека и смрадта"... Манталитета и насажданата на нас и родителите ни, с много години мъки търпимост, е причината за почти всички наши несгоди. За да стигнем там, където искаме за нас и децата ни, а именно по-близо до прекрасния богат живот, ще трябва да бъде разбито това тихо съгласие, но това е тема на друг разговор!

Ето на мен не ми хареса, че се обмисля падане на забраната и намерих още много хора, които също не одобряват, ВИЕ "засегнатите" с какво разполагате?
"Смешните" 1 600 човека, подписали се тук, са събрани за няма и 40 часа, а имате ли представа колко ще станат ?! :)

Който не иска да се подписва, му желая успех и най-вече здраве, ще му трябва!

Ние не искаме ние да плащаме за вашето удоволствие!


За желаещите да продължат споделянето, ето и фейсбук група:

https://www.facebook.com/NeNaVrashtanetoNaCigareniatDimVZavedeniata