Искаме качествени и достъпни, а не безплатни детски градини!

Коментари

#801

Не желая поради липса на пари в общината децата да са в мизерни условия!

Preslava Chovkanska (София, )

#814

Съм съгласна с почти всички точки описани по-горе

Юлия Лазарова (София , )

#826

Искам детето ми да има място в детска градина.

Tanya Kuzmova (Sofia, )

#827

И второто ми дете също като каката не може да влезе в държавна детска градина и трябва да плащам частна такава…

Ирена Негинова (София, )

#831

Защото плащаме данъци и осигуровки, а децата ни нямат възможност да посещават държавни детски заведения!

Магдалена Шопова (София , )

#846

Градът има нужда от повече места, а не от безплатна услуга. Дори сегашните такси са ниски. Нека е същата таксата или по-висока, но да се повиши качеството на персонала и храната, и да се осигурят повече места.
П.С.: моето дете посещава детска градина.

Надя Стоянова (София, )

#871

Искаме качествени и достъпни, а не безплатни детски градини!

Димитър Атанасов (София, )

#888

Подписвам петицията, защото подкрепям всичко написано ! Моето дете посещава градина, но очакванията ми далеч не се препокриват. 1 госпожа на 30 деца е просто абсурдно. Непосилно е за нея да обслужи всяко дете и да му отдели нужното внимание. Смятам, че жените пред пенсионна възраст не трябва да бъдат натоварвани с грижите за всички деца, да има и други служители/педагози, които да са им в помощ. ( наблюденията са ми от опит) Не подкрепям в никакъв случай грубо отношение или език, който бъде използван върху децата , като заплаха ! Смятам, че те трябва да са обгрижвани и отглеждани в приятна атмосфера и положително настроени госпожи, които да са им от помощ и пример , но не и да бъдат критикувани и овиквани непрестанно!

Yoana Ilieva (Varna, )

#890

Не виждам смисъл да са безплатни градините и яслите. Решението е да има повече детски заведения, така че да има място за всяко едно детенце!

Петя Младенова (София, )

#897

Ме вълнува проблемът! Искам качествена грижа за всички дечица! Самата аз съм посещавала детска градина и спомените ми за отношението към децата и образователната методика са лоши! Както са лоши спомените за посещенията и за моите деца!

Ани Стойкова (София, )

#899

Искам, гаранции и сигурност за равни и качествени условия за всички деца.

Ивелина Иванова (Варна , )

#900

Вярвам че децата ни заслужават нивото на грижа както във всяка друга държава от Европейският съюз.

Гергана Гафилова (Разград, )

#905

За мен е важно качественото обучение на децата

Красимира Николова (Несебър , )

#924

Искам места за всички деца, качествена храна и адекватен и обучен персонал с нормални заплати и нужната мотивация и компетенция да се грижи за малки деца.

Надежда Желева (София, )

#933

Подписвам, защото съм съгласна с исканията!

Петя Ляпова (София, )

#935

Детето ми не само, че в момента страда от липсата на свободни места в гр. София, ами това ще продължи, защото няма да има бюджет за изграждане на нови ясли иградини! Стимулурайте хората да работят, децата да бъдат в държавни градини.. а не да чакат на безплатно или подаяния...

Стефани Станчева (Варна, )

#943

Нека има опция за безплатни детски градини (дори без декларация в случай на неграмотност) за всеки, който има такава потребност. Но останалите семейства предпочитат да плащат и да получават смислена услуга за децата си, отколкото да няма такса и отново да няма качество- групи до 20 деца, ежедневни разходки, качествена храна, почистване с по-качествени и не така агресивни препарати, повече учители/възпитатели.

Анна Антонова (София, )

#946

Защото това е истината!!!

Гергана Златкова (София, )

#950

Подписвам, защото мисля, че градините ни имат нужда от стабилно финансиране и от повече персонал. Нека и родителите да плащат независимо от държавата, за да се осигури тази важна институция!

Румяна Топалова (Лозен, )

#955

Подписвам защото искам детето ми да посещава градина с обновена база , а не такава на 40 г. , но безплатно.

Ирена Петкова (Бяла Слатина, )

#957

Искам качествени ДГ и добра среда ,а не безплатна и некачествена

Александра Миланова (София, )

#967

Подписвам се, защото смятам, че в детските заведения има достатъчно нерешени проблеми, които няма как да бъдат поправени с отпадането на символичната такса от 30! лв. за подготвителна и предучилищна група за гр. Пловдив. Такива са например:
- липса на места за всички желаещи;
- липса на персонал;
- прекомерен брой на децата в група, което със сигурност води до спад на качеството на услугата. Децата разполагат с много малко пространство, шумът се отразява негативно на някои деца със заболявания, педагозите не могат да обърнат индивидуално внимание на всяко дете;
- недобро качество на храната в някои градини, особено когато са на кетъринг;
- липса на какъвто и да било акцент върху РДР в яслите!!!! Абсолютно неподготвен персонал в яслите, третират децата като предмети!
- агресия, която никога не се доказва, освен със записи на родители, които са незаконни;
В обобщение, аз съм за много нетрадиционни, непопулярни и далеч от финансовата политиката на общините и държавата мерки, за увеличение на таксите до някакъв среден минимум, като част от средствата остават в бюджета на градината и се разходват по преценка на директора и със съгласието и одобрението на родителския актив. Родителският актив в момента има някакви формални функции и в общи линии всичко се свежда до събиране на пари

Цветелина Вълкова (Пловдив, )

#968

Смятам, че липсата на такса няма да направи услугата по-добра. Напротив. Трябва да се работи в посока подобряване на условията в градините и заплащането на персонала, трябва да се мисли за неприетите деца. Абсурдно е това решение!

Инна Райкова (София , )

#969

Детето ми е набор 2017 и все още не е прието в държавна детска градина! Непосилно ми е да плащам таксата от 800 и нагоре лева за частната детска градина и поради това немога да започна работа. Порочен кръг на ужаса ! Искам това да престане вече!

Славка Гроргиева (София, )

#987

Имам запитване към господата управляващи .. аз работя и съответно плащам данъци към тази държава, сега съм в майчинство и не мога да се върна на работа ,защото детето ми не е прието в държавна ясла с максимален брой точки.Проблем има и в частните детски градини и там НЯМА МЯСТО,таксите са много над минималната работна заплата ( към 850 лв в кв.Витоша ), а тези компенсации за неприети деца, които са в частници са за деца над 3 г. Не мога да разбера децата от 2г. до 3г. сами ли трябва да се гледат вкъщи,докато родителите им работят ? Тези данъци, които плащаме с мъжа ми къде отиват ? Кога моето дете ще има равни права с другите деца, кога аз ще имам право на избор да избера детето ми,дали да е в държавна детска градина или в частна, а не да ми бъдат извивани ръцете да хвърлям солидна сума пари,защото не съм от "богопомазаните", докато другите плащат 0лв. за същата услуга? До кога това безобразие?

Цвети Крумова (София, )Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...