Не на боклукчарника край село Джерман ! Да спрем съсипването на природата! Тя е на всички! Петиция срещу намерението община Дупница да изгради боклукчарник в землището на село Джерман.

Коментари

#225

Не трябва да се правят сметища, а заводи за рециклиране!

Полина Славчева (София , )

#227

Подписвам, защото , ако само се складират там в депо отпадъците, а не се построи модерен завод, който да преработва отпадъците, ще има голям проблем, предимно за жителите на село Джерман. Фамилната ни къща е на най-много на 300 метра от мястото. Ще се обезлюди едно голямо българско село с традиции. Модерен завод съобразен със всички Европейски изисквания е единствения компромис, който може да направи местното население, според мен.Другото е “Какво като им е зле на тамошните,местни, след като влизат пари в общината, взимаме си комисиона, и ни хвалят пред строя...” Човешката глупост, алчност и лакейство са довели много беди на човечеството. Трябва да си помагаме, да живеем по-добре, затова сме общество.

Georgi Petroff (София, )

#228

Не смятам че разположението е природо-съобразно

Даниел Попов (Сливен, )

#236

Трябва да се пази чистота! Хората трябва да живеят нормално, не в мизерия! НЕ НА БОКЛУКА!

Ирена Иванова (Шумен, )

#252

Нагледахме се на лоши проекти, замърсяващи природата. Трябва да се прилагат съвременни технологии, а не да заравяме боклуците.

Людмила Димитрова (Дражево, )

#253

Жителите на гр. Ямбол и община Тунджа страдаме от същия боклучарник, съфинансиран с европейски средства. От самото пускане в експлоатация се оказа екологична, здравна и финансова катастрофа. Замърсени са повърхностни подпочвени води; носят се миризми, прах; събират се хиляди птици, животни, насекоми, които разнасят зарази; шум; стотици хиляди куб.м. инфилтрат, извозвани ежедневно на 20 км. до пречиствателна станция, която няма капацитет да го поеме - работи в авариен режим от пускането си.
Надяваме се, че сметището в Джерман никога няма да бъде изградено, защото също е в непосредствена близост до населено място; върху неустойчив терен; в близост до река. Има други съвременни решения.

ДИМИТЪР ДИМИТРОВ (ДРАЖЕВО, )

#294

Живея до непосредствена близост до мястото на изграждане на депото.

Юлиян Василев (С.Джерман, )

#313

Има нужда от контрол!

Венцислав Димитров (София, )

#331

Защото не искам да живея в сметище!!!

Валентин Иванов (Дупница, )

#333

ЗАЩОТО НЕ ИСКАМ ДА СЕ СЪСИПВА ПРИРОДАТА И ДА Я ПРЕВРЪЩАМЕ В СМЕТИЩЕ

розалина трифонова (КЮСТЕНДИЛ, )

#338

Абсолютно съм против!

Angel Angel (Кюстендил, )

#343

Подкрепям каузата

Ани Узунова (Кюстендил, )

#345

Подписвам, защото съм СИЛНО ПРОТИВ допълнителното замърсяване на с. Джерман. В непосредствема близост вече има станция за пречистване на отходни води, главен път Е79 и АМ "СТРУМА", които значително замърсяват селото.

Петър Йорданов (Дупница, )

#354

Това трябва да спре. Ние сме България и трябва да се множим, а не да се топим от болести и епидемии.

Ilia Levkov (село Коларово, )

#375

Подписвам, защото искам природата да се запази чиста.

Йорданка Костадинова (Джерман, )Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...