Връщане на смъртното наказание за закоравели престъпници

Quoted post


Гост

#20 Re:

2015-03-07 09:48

#19: -  Антония 

 Пиша този пост във връзка с извършеното престъпление -Убийство на Вероника! Получавам запитване дали съм ЗА връщане на смъртното наказание - ето и моя отговор. Аз НЕ съм за връщане на смъртното наказание, не защото не искам да има справедливост, а защото още едно убийство няма да бъде адекватно, хуманно или морално! Налагането на смъртно наказание - носи отговорност на цялото общество! Аз не бих живяла с тази отговорност! Не искам да изглежда така все едно не съм съпричастна към родителите на Вероника, точно обратното!  Не искам връщане на смъртното наказание, а искам да бъдат въведени мерки за сигурност на цялото общество! Искам да има материална база създадена за разследващите органи и полицията! Искам като видя полицейските органи да будят респект само с поглед, да бъдат обучени и тренирани, да имат физика, която предизвиква страх от извършване на престъпление, а не да будят СМЯХ! Не искам като ги видя и да се чудя - колко ли ядене изяжда на едно хранене и как ще ме стигне този полицай, като е 120кг. мас?!? Искам кадри, които са обучени, искам да имат постоянни физически изпити, искам да имат чести изпити по нормативната уредба, с които да се принудят да поддържат форма, както физическа, така и умствена! Искам да се създадат повече работни места именно в тази сфера, за да може повече униформени да обикалят градовете ни! Искам да се създаде единна електронна система за пръстови отпечатъци и ДНК анализ, зъбни отпечатъци на всички навършили 14г.! Искам да се създаде база подходяща за разследване, запазване и изследване на веществените доказателства! Промяната трябва да започне още от това ниво- разследване и превенция, защото следващите нива- прокуратура и съд са обвързани именно от работата на полицейските органи! Трябва да се създаде страх и респект в народа от извършване на престъпления, ако не се оправи това - самото въвеждане на смъртно наказание  няма да доведе до промяна, защото ако има наказание, но няма на кого да се наложи, какъв е смисълът му? Трябва да има доказване, по неоспорим начин, че именно даденото лице е извършителя и едва тогава идва ред на наказанието! Промяната трябва да се извърши едновременно, с промяна на действията по превенция, разследване, налагане на наказание и неговото изпълнение! В случая с извършителя на престъплението убийство на Вероника, имаме ли 100% сигурност, че това е извършителя? И дали е действал сам? Как така тялото на момичето не беше подуто от водата, след като се предполага, че е стояло с дни там? Дали не е подхвърлено после, и малко след това да е намерено? И как така няма следи от кръв покрай мястото, където е намерено тялото? Нужно е още разследване…да се установи дали там е било извършено…

 Искам да се наложат глоби и санкции на ромските общества и тяхната популация, в сегашното законодателство ние по-скоро ги толерираме - даваме помощи - за 1во, 2ро, 3то и по реда дете. ЗАЩО питам аз? Българските майки получават мижави средства, а ромските майки хиляди левове!!!Искам да се намали тяхната популация на територията на цялата страна, те завземат първо покрайнините на градовете, после и самите градове! Даваме и помощи за отопление, храна!!!

Искам, когато се създава работно място в покрайнините на градовете / както в случая с работното място на Вероника/ да се направи и промяна на осветеността на дадения участък, да се изгради инфраструктора! - Пояснявам какво е това животно "инфраструктура -се нарича съвкупност, комплекс от съоръжения, система от отрасли и материални средства, които обслужват производството и осигуряват условия за функциониране и възпроизводство на обществото, оперативно оборудване на територия! Защо в момента кмета на община Велико Търново обяснява, че това не е работа на общината? А на кого е? Не е ли било възможно да се съберете всички, на които е този участък покрай гарата и да направите осветление? Сега ще го направите, защото вече обществото го изисква, но след нелепа смърт на едно дете! Има и други места във Велико Търново, които не са осветени, и там ли ще чакаме да стане убийство и да ги осветим?!?

И като заключение – промяната на наказанията, без промяна на цялата система – няма да доведе до адекватно решение на този случай или на следващи такива! Нужно е да има страх от извършване на престъпление, защото ако няма възможност да се докаже извършителя, какъв ще е ефекта от въведеното в Наказателния кодекс наказание, ако то не може да се наложи, поради липса на доказателства и извършител! Искам наказание за убиеца на Вероника със цялата сила и строгост на закона, но искам да има 100% сигурност кой е той…??? Но в случая, не бих наложила смъртно наказание- бързо ще мине за него и ние ще носим отговорност, като част от обществото! Нека бъде наложено, такова наказание – доживотен затвор без право на замяна, но със строг режим- без да може да променя режима на изтърпяване-изолация и мизерия!!!

Отговори


Гост

#21 Re: Re:

2015-03-07 10:12:02

#20: - Re:  

 С всичко, което искате съм напълно съгласна..., но  бъдете реалист нас години ни управляват престъпници, кой от тях би приел всичко това- това би означавало сами да си напечатат некролозите....