За промени в закона за носене на оръжие от гражданите на РБ

Quoted post


Гост

#1

2014-11-12 09:15

В България, трябва да се разреши на всеки бългасрски гражданин, да носи оръжие и да гоизползва, в случай на самозащита, или ако у дома му е влязал крадец. Другото важно е тези, българи които имат оръжия да са с нормално психично състояние, да не са освидетелствани!

Отговори


Гост

#2 Re:

2014-11-13 08:10:23

#1: -  

 Това значи,че всеки мангал също може да си купи оръжие.Трябва други критерии който да определят кой има право да носи оръжие.Например тест за интелигентност,образование,социално положение и други качества който мангалите не притежават.

Реалистка

#26 Re:

2014-12-11 12:33:55

#1: -  

 Това е лоша идея. В България нещата не се правят като хората, а като имаш оръжие си в по-голяма опасност. В САЩ например като влезе крадец, той е готов да те застреля във всеки един момент, защото вероятността да имаш оръжие е много голяма. А крадецът винаги е по-подготвен от теб. Освен това така циганите, които така или иначе не ги арестуват за притежание и дори използване на оръжия върху хора, ще могат законно да си купят оръжия и ще станат още по-брутални. Те са български граждани. Няма как да се приеме закон, който е свързан с етническата принадлежност. Ще се смята за недопустимо за 21-ви век и расистко.