Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Quoted post


Гост

#4601 Александър

2014-01-31 18:40

Ех, жалко е че за някои наркозависими (никотинът е изключително силен наркотик - неслучайно цигари се отказват трудно) наркоманията е над здравия разум. Гледам някои страстни пушачи говорят, че битката тепърва започва...хаха. Така ли? Вие въобще на кой свят живеете? Почти никъде по света не се пуши в закрити обществени помещения - битката с пушенето се води навсякъде. След България имаше още - Русия, Украйна, Холандия и някои немски провинции също въведоха строги забрани. Наскоро бях в Мюнхен - никъде не се пуши на закрито, такъв е законът. Всъщност, мюнхенският закон може да е по-стар от българския, ама няма значение.

Гледам, че някой е дал Чехия за пример. Това е временно. Там в момента набира сила "без дим" движение и е въпрос на време да приемат пълна забрана, подобна на българската. Китай също са на път да приемат строга забрана. Играта свърши, това е световна тенденция. Връщане назад няма да има. Така, както вече никой не помни, че преди години се пушеше в самолети. Наскоро четох за някакво малко градче в Тексас, където хората отишли в общината и помолили за забрана - аргументът им бил че ги е СРАМ че в другите градове не се пуши, а при тях като влезеш в заведения миришеш на дим.

http://www.kxii.com/news/headlines/Paris-considers-smoking-ban-242520871.html

Между другото, не е случайно че българските туроператори подкрепят забраната и предупреждаваха че ще има икономически щети ако тя падне. Туристите искат хубава обстановка докато почиват, не да дишат дим, да рискуват ракови заболявания, да си перат дрехите и да миришат на лайна. Икономически неизгодно е да няма забрана и това е още една причина, поради която тя НИКОГА няма да падне.

В Англия ще забраняват пушенето в кола, ако в колата има деца. Лично не подкрепям подобна мярка, но давам за пример какви са тенденциите по света. В Англия против забраната за пушене на закрито е партия UKIP, техният вариант на българската Атака. Маргинали и отрепки, с други думи.

Ако някой се интересува от историята на световния тютюнев бизнес, препоръчвам книгата Golden Holocaust, много интересно четиво. Иначе аз съм решил, че ако видя как заведението в което съм нарушава забраната, просто ще си тръгна без да си плащам сметката.

Отговори

антон

#4602 Re: Александър

2014-02-01 14:24:06

#4601: - Александър

забраната си постигна своята цел.сега като легализират марихуаната и марлборо като я пусне на пазара ела и гледай.тъй като забраната се отнася само за тютюневи изделия то марихуана ще се пуши на поразия на открито и закрито.заведенията ще станат рай за наркоманите а туроператорите ще печелят двойно повече от наркомански дестинации.нали това искахте вие бездимните и скоро ще стане гарантирано.интереса клати феса.единствените изхвърлени от заведенията ще останат само пушачите!!нещо повече всеки който пуши каквато и да била тревичка различна от тютюна ще бъде добре приет във всички заведения.на това му викали демокрация и равни права.

спри да наричаш пушачите наркомани защото това не е верно пък и е обидно!!