Подкрепа на откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор


Гост

/ #251

2013-05-14 21:22

е, сега вече лъсна истинското лице на новия главен и на прокуратурата - маша на мафията. тоя е досущ като филчев. не знам как ще го изтърпим 8 години. хубавата новина от изборите е, че твърдият електорат на нормалните е вече по-голям от този на червената олигархия. българия бавно и мъчително се разделя с комунизма. дано само овчедушните колебаещи се треснат по главата при очертаващите се скорошни избори пак. оставката на костов също е добра новина - дано това отблокира дясното пространство и скоро да видим отново автентичната десница обединена.
задача номер 1 пред гражданското общество трябва да бъде реформирането на прокуратурата и съда. прокурорите трябва да станат адвокати на държавата и да защитават обществения интерес и а не този на мафията. прокурорите трябва да се назначават от изпълнителната власт и да са политически отговорни пред народа. съдът трябва да е независим, но не от народа, а от мафията. това ще стане само с промяна на конституцията. всички знаем колко трудна задача е това, но все отнякъде трябва да се започне. едва след това прокуратурата ще може да докара поне едно дело до край и да видим министър в затвора. а не като сега - представиха се записи как министъра на отбраната от правителството на тройната далавера (забравих му името на това мекере) дава подкуп и прокуратурата пак успяха да провалят делото на първа инстанция.

поклон пред едвин сугарев за гражданската позиция. трябва много морална сила и смелост, за да бъдеш свободен и да казваш истината.