Постоянен шум от заведение - намаляване на работно време на заведение Editóri, ул.Шипка 48

Над година и половина живущите около заведение Editóri на ул.Шипка 48, гр.София водим неравна битка за възстановяване на правата си - шум от музика и хора, маси за консумация след 23ч., неправилно паркиране на коли на пътното платно от клиенти на заведението.

Колективни и индивидуални жалби до всички институции, сигнали, ежеседмични обаждания до 112 - нищо не дава резултат.  Всички живущи около заведението чуваме и виждаме шумът, но някак той не може да бъде "доказан".

Получените до момента отговори, като резултат на нашите усилия, водят до кръговрат:

-          община „Средец“ ни казва, че са дали разрешение за 24 – часово работно време, а ако искаме то да се промени, обектът трябва да е или нарушил работното си време или да има две или повече жалби от граждани за наднормени нива на шум,  чиято основателност е доказана с протоколи за замерване на шум от Регионална здравна инспекция (РЗИ).

-          РЗИ отказва да замери шум като казва че е абсолютна забраната за шум, а разрешението е за 24 - часово работно време.

-          Извършените проверки на МВР не намират нарушения. 

С надежда този път, във време преди избори, да бъдем чути и правата ни уважени, моля за съдействието ви, да покажем обществен интерес при сигналите и жалбите си - подпишете петицията за намаляване на работното време на заведение Editóri - от 24-часово до предписаното в закона за такъв тип обекти  - до 22ч.

Сърдечно благодаря!

Подпишете тази петиция

Подписвайки се, приемам, че Николета Стателова ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.


Давам съгласие за обработка на информацията, която предоставям в този формуляр за следните цели:Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...