Петиция против дисциплинарното уволнение на доц. Мартин Осиковски, преподавател в УНСС

Свържете се с автора на петицията

Ректорът реши да върне на работа дисциплинарно уволненият преподавател Доц. Мартин Осиковски!

2021-04-28 12:28:40
Доц. Осиковски бе дисциплинарно уволнен миналата седмица, след като изказа твърдения, че Бойко Борисов водил част от предизборната си кампания в УНСС (включително, че посещението му в УНСС за завършване на строжена на новия корпус 2 дни преди изборите било с такава цел), в разрез с духа на закона зависшето образование. Той бе дисциплинарно уволнен за своите изказвания, като уволнението твърдеше, че тези твърдения са невярни и са уронили доброто име на университета.
 
В защита на Осиковски бе създадена подписка от негови студенти от "Медии и Журналистика", която до ден днешен събра над 6,200 подписа.
 
В допълнение, през последните няколко дни бе създадена и втора петиция в защита на Осиковски, този път от преподаватели в УНСС, която също сабра редица подписи на професори, доценти, главни асистенти и докторанти в университета.
 
Темата стана изключително нашумяла, като бе давана в пиковите часове по националните медии.
 
Неформалната анкета, в която участваха доброволно малко над 800 респонденти, показа, че 85.7% от студентите не одобряваха уволнението на Осиковски, а подкрепящите уволнението бяха само около 1.2% - като останалите не изразяваха позиция.
 
И така - днес Ректорът Проф. Димитър Димитров обяви, че отменя изцяло наказанието на Доц. Осиковски и го връща на работа още от днес с цел да се консолидира академичната общност.
 
Доц. Осиковски ще продължи работата си като преподавател на студентите си в "Медии и Журналистика".
 
Това беше краят на сагата "Осиковски". Надявам се, че ще допринесе за развитието на УНСС и висшето образование като цяло!
 
Благодаря на всички, които се включиха в петицията!

 


Студент по "Медии и журналистика" Надя МановаСподелете тази петиция

Помогнете тази петиция да получи повече подписи

Как да популяризираме една петиция?

  • Споделете петицията на стената си във Facebook и в групи, свързани с темата на петицията Ви.
  • Свържете се с приятелите си
    1. Напишете съобщение, в което обяснявате защо сте подписали тази петиция, защото хората са по-склонни да я подпишат, ако разберат колко важна е темата.
    2. Копирайте и поставете уеб адреса на петицията във вашето съобщение.
    3. Изпратете съобщението чрез имейл, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram и LinkedIn.