Осигуряване на безопасен достъп до Национална Спортна Академия "Васил Левски"!

ДО Г-Н ПЕТКО ГОРАНОВ
КМЕТ НА СО - РАЙОН “СТУДЕНТСКИ”
ГР. СОФИЯ


П Е Т И Ц И Я  


ИНИЦИИРАНА ОТ: Жители на град София и родители на деца, спортуващи в Национална Спортна Академия (НСА).  

ОТНОСНО: Изграждане на безопасна зона за пешеходци (тротоари) към спортните зали и спортните съоръжения на Националната Спортна Академия (НСА) "Васил Левски" в район „Студентски“.

УВАЖАЕМИ Г-Н ПЕТКО ГОРАНОВ,

Ние, гражданите на град София и родители на деца, които активно се занимават със спорт в Националната Спортна Академия (НСА) "Васил Левски", бихме искали да привлечем вниманието Ви към сериозен проблем, който се наблюдава в управлявания от Вас район.  

Проблемът, който ни безпокои, е липсата на тротоари към Националната Спортна Академия (НСА) "Васил Левски", намираща се в район „Студентски“, а именно улици –  ул. „проф. Атанас Иширков“ и ул. "Димитър Стефанов".  

Този проблем не засяга само спортуващите, но и всички граждани, които използват тази зона като пешеходци и водачи на пътни превозни средства.  

Представяме доводи и аргументи за неотложната необходимост от изграждане на тротоари и подобрение на безопасността на всички участници в пътното движение, към Националната Спортна Академия (НСА) "Васил Левски":  
1.    Сигурност на децата - НСА "Васил Левски" се радва на световно признание. Събирателна точка е за много талантливи спортисти и е домакин на множество спортуващи – включително и деца, които се нуждаят от безопасен начин за достъп до спортните съоръжения. Липсата на тротоари и неподходящото осветление и пълната липса на такова на места, представляват риск за тяхната сигурност и здраве.
2.    Достъпност за всички - Изграждането на тротоари не само ще подобри безопасността, но и ще направи зоната достъпна за всички - включително майки на деца с колички и на хора с увреждания, и екологични средства за придвижване.
3.    Екологични ползи - Споделянето на пътните платна от пешеходци и автомобили затруднява движението и увеличава замърсяването на въздуха в зоната. Изграждането на тротоари би насърчило повече хора да използват екологични средства за придвижване.
4.    Предотвратяване на нещастни случаи - Текущото състояние на пътните платна,   създава риск от нещастни случаи и пътни инциденти. Изграждането на тротоари ще предотврати това. При лоши метеорологични условия се образуват огромни локви, които пешеходците обхождат по пътните платна, без да могат да видят дупките, които има по платната. Липсата на осветление в тъмната част на денонощието, самостоятелното движение на деца по пътните платна, ежедневно създава предпоставки за нещатни случаи, инциденти и ПТП.
5.    Подобрение на трафика - По-добрата инфраструктура и тротоари ще подобрят движението на пешеходци и ще намалят задръстванията, които се случват в момента.
6.    Подкрепа за общественото здраве - Осигуряването на сигурен и удобен начин за движението на пешеходци, ще насърчи повече хора да се движат пеша. Това ще подпомогне здравословния начин на живот и намаляването на автомобилния трафик, което е ползотворно за общественото здраве.
7.    Професионално реноме - Като Европейска столица на спорта, София трябва да поддържа високи стандарти на инфраструктурата, включително безопасни пътни условия за спортуващите и гражданите.
8.    Обществена отговорност - Като публичен представител и кмет на района е Ваша отговорност да осигурите безопасността и благосъстоянието на своите граждани. Това е неотложна и належаща задача на всички управляващи.  

Предлагаме следните мерки за подобрение на ситуацията:
1.    Изграждане на тротоари от двете страни на пътните платна, със защитни съоръжения против паркиране на коли.
2.    Ограничение на скоростта до 30 км/ч.
3.    Изграждане и ремонт на пътно осветление по улици ул. „проф. Атанас Иширков“, включително на улица "Димитър Стефанов", където такова напълно липсва.
4.    Поставяне на сигнални пътни знаци за пресичащи пешеходци и поставяне на легнали полицаи.
5.    Регулиране на паркоместатамаркировка на пътните платнаРемонт на съществуващия тротоар по ул. „Проф. Атанас Иширков“, посока обръщалото на рейсовете, който също е в изключително лошо състояние и при дъжд е невъзможен за преминаване. Този тротоар на места е невъзможен за ползване от майки с колички или от граждани в неравностойно положение, движещи се с инвалидни колички.
6.    Ремонт на пътните платна, които са осеяни в дупки и образуват огромни локви и поледици при валежи от дъжд и сняг.  

Тези мерки са от изключително значение за безопасността и удобството на всички, които използват тази пътна зона.  

Молим да обърнете внимание на този проблем и да инициирате предприемане на незабавни действия за изграждането на тротоари и подобряването на инфраструктурата към сградите НСА "Васил Левски“, което е неотложно и належащо действие и трябва да се предприеме в интерес на безопасността, здравето и удобството на гражданите и спортуващите в нашия град.


С уважение.


Маргарита Доганджийска    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Маргарита Доганджийска да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...