ЗА НЕЗАБАВНАТА ОСТАВКА ОТ КМЕТА НА ГР. ПЛОВДИВ – ЗДРАВКО ДИМИТРОВ (ГЕРБ)

ГРАЖДАНСКА ПОДПИСКА

Ние, гражданите от гр. Пловдив сме силно възмутени и отвратени (за поред път) от скандално корупционния модел на управление на община Пловдив от кмета на ГЕРБ – Здравко Димитров!IMG_4497.JPG

През трите години на управление, кметът Димитров (Зико) не изпълни нито едно от предизборните си обещание към жителите на Пловдив – прозрачно управление, административна реформа, пресичане на корупцията в Община Пловдив, подобряване на уличната инфраструктура, увеличаване на зелените площи и т.н. Това не само не се случи, но сме свидетели на закриляне на корупцията от Община Пловдив, толериране на близки до кмета фирми, които получават договори за милиони левове без търгове и конкурси. Години наред ние се противопоставяме на „модела ГЕРБ” в Пловдив, но това трябва да приключи! (https://fb.watch/gigu8ljCJh/)
А ще приключи с оставката на кмета Здравко Димитров (Зико)! (https://www.plovdivtown.com/?s=%D0%97%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%BE+%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2)

Нека припомним някои от образуваните досъдебни производства в Община Пловдив:

-  за длъжностни престъпления в общинското предприятие „Организация и контрол на транспорт” е разследван Пламен Вълков (https://trafficnews.bg/plovdiv/sled-razsledvane-trafficnews-zadarzhaha-shefa-okt-plovdiv-225580/);

- за длъжностни престъпления в общинското предприятие „Инсинератор – Пловдив” е разследван Дончо Кацаров - (https://nova.bg/news/view/2022/02/09/356302/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-nova-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80-%D0%B7%D0%B0-15-%D0%BC%D0%BB%D0%BD-%D0%BB%D0%B2-%D0%BD%D0%B5-%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B8/);

- за длъжностни престъпления за поръчката за 1 млн. лева в ОП „Градини и паркове” е разследван подчинения му Веселин Козарев;

- За длъжности престъпления е разследван управителят на Общинския инспекторат в Пловдив - Борислав Димов и т.н.

В студения месец януари, жителите на Пловдив трябваше да браним от решението на кмета Димитров да отдаде на концесия Гребната база, в това число – Гребния канал, Зоокъта, Стадион Пловдив, стотици декари на приближени фирми на концесия. С право да оградат Гребната база и строят в зелените площи. (https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Atanas-Boyadzhiev-Obshtina-Plovdiv-iska-150-dka-zeleni-ploshti-da-budat-unishtozheni-1202188).

Все още не сме спасили обаче 50дка общински имоти от намерението на Димитров да подари на близка фирма (https://podtepeto.com/aktualno/obsthinata-dava-imoti-za-milioni-sresthu-50-dka-zelen-chasten-imot-koito-sthe-ozelenyava/). Останали едни от последните зелени площи в Пловдив.IMG_4496.JPG

В последните дни се видя, че кметът няма подкрепа освен от пловдивчани, но и от собствената си партия (ГЕРБ), която го издигна за кмет. Решение, което вече струва скъпо на пловдивчани. Пробивът на Водната палата, един проект, който Общината скри от жителите на Пловдив. Проект, който крие в себе си огромни проблеми, нерешими за в бъдеще. Това са само част от проблемите за Пловдив, които кметът причини на многовековния ни град. За това ние сме твърдо решени да се борим за премахването на наложения крайно аморален стил на управление в Пловдив в последните години.

Ето защо,

НИЕ, ГРАЖДАНИТЕ НА гр. ПЛОВДИВ НАСТОЯВАМЕ И СЕ ПОДПИСВАМЕ ЗА НЕЗАБАВНА ОСТАВКА ОТ ЗДРАВКО ДИМИТРОВ!

Търпението ни се изчерпа!

Моля, подкрепете петицията, с вашия подпис!

Борбата е за бъдещето на нашия град!

С подписването си упълномощавам АТАНАС БОЯДЖИЕВ да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия телефонен номер в онлайн среда.

Няма да показваме публично тази информация в онлайн среда.