Оставане на онлайн обучението и провеждане на семестриалните изпити онлайн за УНСС.

Във връзка със заповед №824 от 31.03.2022г. за присъствено провеждане на лекции, упражнения, текущ контрол и семестриални изпити, организираме тази петиция до ректора на УНСС професор Димитър Димитров. Петицията е за оставане на онлайн обучението и провеждането на семестриалните изпити онлайн, поради невъзможността на голяма част от студентите да присъстват по следните причини :

1.    Освобождаване на общежитията и квартирите заради ковид ситуацията и невъзможността да намерят жилище за останалия 1 месец до края на летния семестър .

2.    Започване на работа или стаж в родния си град и невъзможността за използване на отпуск по време на сесията, както и пътуване всяка седмица до гр. София.

Рязката промяна във формата на обучение и провеждането на семестриалните изпити присъствено принуждава студентите да напуснат работните си места и да останат без работа.

Молим заповедта да бъде преразгледана, предвид факта, че почти целия летен семестър е минал в онлайн форма на обучение и никой не е очаквал да се върнем към присъствена форма на обучение.

С подписването си упълномощавам Студентите на УНСС да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.