Подписка с искане завода на "Кроношпан" в град Велико Търново да публикува данните от АИС в реално време

Водещата тема в социалните мрежи в групите свързани с град Велико Търново е завода на "Кроношпан" в града и съдържанието на емисиите, които той изпуска във въздуха. Министерството на околната среда и регионалното му поделение в лицето на РИОСВ казват, че проблем няма, че няма замърсяване на въздуха. Едновременно с това според статистиката на Онкологичния център във Велико Търново, онкологичните заболявания в града са се повишили с 20% и това е за период само от една година. Хората масово се оплакват от алергии и респираторни заболявания. Тъй като няма регламентирано изискване в закона станцията измерваща нивата на замърсителите, измервани от АИС "Кроношпан", разположена на територията на ДГ „Рада Войвода“ кв. Чолаковци, публикува данните си само на седмична база. В тази връзка инициираме подписка с искане ръководството на "Кроношпан" да започне да публикува данните от замерванията си в реално време и онлайн. Само така гражданите на град Велико Търново ще имаме достатъчно и категорични доказателства, че завода им не превишава нормите за съдържание на формалдехид и финни прахови частици (PM10) във въздуха на града.


МО ПП Зелено Движение - Велико Търново    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам МО ПП Зелено Движение - Велико Търново да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...