Без търговци на територията на парк "Света Троица", София

До кмета на община "Илинден" Иван Божилов

До Дирекция "Зелена система" Столична община

Г-н Божилов, обръщам се към Вас, за да насоча вниманието Ви към парк „Света Троица” и това, че с всяка изминала година Вие позволявате той да се превръща в място за търговци от всякакъв вид вместо в място за отдих. Преди 10 години аз лично като журналист и родител се борих за преасфалтирането на този парк, правих подписка и репортажи. След като това се случи благодарение на Столична община, паркът започна да се пренаселва с търговци. Днес няма свободна алея без тях. Павилионът за сладолед и паркингът за детски колички под наем на централната алея пречат на почиващите хора да се разминават. В страничните алеи освен двете заведения ни атакуват всевъзможни маси-сергии, животни на колела под наем, още павилиони за сладолед. Всички те изкушават децата и пречат на разходките. Дали трябва точно да Ви изброя колко търговски обекта има на тази малка площ, каквато има парк „Света Троица”? Вие ги знаете, приблизително към 20 в активния сезон. Докато търговците се увеличават, от общината за 10 години направихте само две площадки за деца. Прилагам снимките на съоръжението „Кораб”, което вече е достатъчно повредено, но не го поправяте. За него, както и за малкото детски площадки са задължение и на Дирекция "Зелена система" към Столична община, то обаче е Ваша отговорността за последното Ви нововъведение в „Света Троица”-  увеселителния парк с няколко шатри и батути,позиционирани в бившето езеро, в което в миналото имаше вода и водни лилии, за да освежават и разкрасяват парка. Фирмата, която стопанисва новият увеселителен обект дори циментира някои дупки в езерото и ще работи целогодишно. Дали щяхте да ремонтирате разбития в езерото асфалт ако не бяха тези търговци, които в името на сигурната печалба са готови на всичко? Накратко ще Ви кажа, изнудвате за пари дошлите да се разходят в парка. За сравнение с това, което се случва в него, ще кажа, че никъде в цивилизованите държави парковете не се използват така меркантилно от общината, която ги стопанисва. Целта на парка е почивка, а не посещение на панаир.
Ще се постарая това писмо да достигне до възможно най-голям брой хора и заедно да се противопоставим на скъпите разходки, които ни осигурявате в парк „Света Троица”. Паркът трябва да е е място за отдих, а не касичка за община Илинден.

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Ирена Добрева да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...