Против съкращенията на персонала в детските градини и ясли

НЕДОВОЛСТВО ОТ СТРАНА НА МАЙКИТЕ НА ДЕЦАТА, КОИТО ПОСЕЩАВАТ ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ЯСЛИ!!!

ВЪПРОСА: ЗАЩО ЩЕ ИМА СЪКРАЩЕНИЯ, КАТО И БЕЗ ТОВА ПЕРСОНАЛА Е МАЛКО, А ДЕЦАТА ИЗИСКВАТ ГРИЖИ, ТРЯБВА ДА ИМА УВЕЛИЧАВАНЕ НА ПЕРСАНАЛА...???

 

Говорят се много приказки по телевизиите от страна на институциите, оправдават се, уж ще взимат мерки и какви мерки взимат....съкращение на персонала, който се грижи пряко за децата ни, който замества майчината грижа докато родителя се труди, вместо да увеличат персонала те го намаляват, каква е тази несправедливост!!!

Та нали тия хора и те имат психика, която трябва да се запази, за да са адекватни и да се грижат за тия малки дечица, но как да стане като никой от управниците не се поставят за миг на тяхното място да почустват атмосферата и да се сблъскат с грижите за толкова малки човечета... 

Що за държава сме!

В белите държави в група с по 5-6 деца има по 2 възпитателки, тук са 2 за 20-25 деца...еми няма как да стане. Не че оправдавам грубото отношение, не, не ме разбирайте погрешно, но донякъде си давам сметка какво е да са на главата ти всеки ден толкова деца и ти да знаеш, че отговаряш за здравето им и трябва следобед да ги предадеш на родителите здрави и без следи от напр. охапвания, падания, удари и т.н.


Сега ще бъдат сборни групи навсякъде цяло лято, ще се чудят пак как да ги гледат, кое да изпратят вкъщи и майка му да се чуди кой да го гледа, защото както добре знаем и мама и тати рабоят, защото инъче не може да оцелее семейството обикновено в тази наша мила Родина!?!?!?!?!


Защо не съкратят част от нашите управници в Народното събрание и без това половината по цял ден имитират работа, а да увеличат бюджетите на яслите и градините и да има повече сестри и лелки, за да са те по-спокойни, децата ни да са по-добре обгрижени и спокойни??!?!?!?!?


НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!!

ГРУПА - РУСЕНСКИ МАМИ