За друг химн на България

Leonid Pit

/ #70

2016-02-06 16:33

Аз съм за. И то "с две ръце и два крака". Сегашният химн е написан при военен поход към сръбската граница. Той има за цел да сътвори във войниците дух, необходим за военна победа. Може да е свършил работата си, но днес времената не са военни. Всъщност мисля, че този химн е довел до създаването на разврата, който е разрушил и затънал държавата, въздигнал е любовно-мафиотски култове и е наложил ценностите такива, каквито стратегически са необходими при военни действия. Само че, когато не сме във война с друга държава, ни остава единствено да бъдем във вътрешна такава. И това е факт: разделението на населението на умиращи нещастници и живеещи от това смели герои недвусмислено изразява военни стратегии.

Грубо казано в този елементарен химн се възвисяват красотата на любовта и геройското шибане на "прелестната" в едно опиянение. Това е и днешната реалност, нали? Формиращата духовност, която носи днешният химн е престъпна спрямо съществуването на народа и държавата като цяло.

Благодаря за разбирането!

***

А пък хора като "оня с брадвата" са олигофрени, които трябва такъв бой да ядат, че да не могат да се освестят няколко поколения.