Против закриване на сектор СОД към МВР на Република България

39

#226

2013-08-09 06:16

Какво е вашето мнение за да могат да дойдат и желаещи от провинцията трябва да е в събота или неделя а мястото по мое мнение би трябвало да е пред министерството въпреки че те са баровци и не работят събота и неделя.
алан

#227 защо няма да подпиша

2013-08-09 07:16

#1: dertre -

защото в текста на петицията не се казва истината - че СОД се закрива за да се облагодетелства частната фирма Скорпио на Камен Пенков, който назначи зет си Светозар не знам кой си за главен секретар на МВР и той веднага тръгна за закрива СОД-а.  Не са посочени и никакви данни за това колко приходи всъщност вкарва СОД в държавния бюджет за да се опровергае тиражираното от министъра че СОД работи на загуба. Нито че реално няма толкова празни да не говорим за подходящи щатове които да поемат служителите на СОД - те трябва да напуснат или да приемат да станат пазачи на някой ГСМ

ВВ

#228

2013-08-09 08:16

СОД да не се разформирова, но да започне да охранява държавни обекти а не частни лица и организации.
В нашата мила Родина парадокса е голям. АЕЦ, Държавен Резерв, Нефтопроводи и други стратегически обекти се охравяват от частни фирми а СОД охранява частните обекти.

Гост

#229

2013-08-09 09:31

и като разбият некой обект на часна фирма до кои опират пак до МВР . да защтитим ролицеиския сод .не оста на време да заштитим 3000 човека които се останат без работа . които работият за даржавния сод ето тово иска правителството но орешарски.
команд

#230 Re:

2013-08-09 11:26

#229: -

Давайте да бойкотираме ЧОФ, които искат да НАЛАПАТ ГОТОВ И РАЗРАБОТЕН ПЕЧЕЛИВШ ПАЗАР. НякОй ще попита как?

МНОГО Е ЛЕСНО. КОНТРАГЕНТИТЕ, КОИТО СЕ ИНТЕРЕСУВАТ И МИЛЕЯТ ЗА СОБСТВЕНОСТТА СИ, ТЕЗИ КОИТО НЕ ИСКАТ НЕПРОВЕРЕНИ И СИГУРНИ ЛИЦА ДА ВЛИЗАТ В ДОМОВЕТЕ ИМ, ДА ИМ ОБЯСНИМ МЕТОДА ЗА ОХРАНА ЧРЕЗ GSM КОМУНИКАТОР, КАТО СЕ ВЪВЕДАТ НОМЕРА НА РАЙОННИ ПОЛИЦЕЙСКИ УПРАВЛЕНИЯ ПО МЕСТА, ТА ДОРИ И СПЕШНИЯТ НОМЕР 112. ХЕМ ПОЛИЦИЯТА ПАК ЩЕ ГИ ОХРАНЯВА  И СЕГА ВЕЧЕ БЕЗПЛАТНО, ХЕМ НЯМА ДА ПЪЛНЯТ ГУШИТЕ НА ЧАСТНИТЕ ОГРАБИТЕЛНИ ФИРМИ.

гост

#231 Re: Re:

2013-08-09 14:20

#230: команд - Re:

какво са виновни момчетата в РУП,да сложат номерата на министъра и жена му ,ако има такава

4e

#232

2013-08-09 15:01

Мирослав Паскалев-Зорец от форум „Обединение”: Крайно притеснително беше, че срещата с премиера не беше открита за медии
09 август 2013 | 17:39 | Агенция "Фокус"
Начало / Министерски съвет
София. Крайно притеснително беше, че срещата с премиера не беше открита за медии. Това каза пред журналисти Мирослав Паскалев-Зорец от форум „Обединение” след среща с министър-председателя Пламен Орешарски и министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Нашият въпрос към МВР беше закриването на СОД. Ние сме категорично против да се закрива. Правомощията, които имат полицаите от СОД, са много по-големи от тези, които имат частните фирми. Те могат да охраняват клиентите си много по-добре. Когато СОД се закрие, частните фирми ще поискат правомощия, каквито има полицията. Против сме да се създават параполицейски частни образувания. Цифрата за загуба за около 2 милиона годишно е пренебрежително ниска и при добра оптимизация може да бъде печеливша”, подчерта Паскалев.
На въпрос представители на кои протестиращи са и дали искат оставката на правителството, Мирослав Паскалев каза: „Как да поискаме оставката на кабинета „Орешарски”, преди още да е конституиран и заработил”.
Той обясни, че във форум „Обединение” членува и „Свободни, можещи и силни”, със структури в 72 града.
Яница ТАНЕВА

Гост

#233 6

2013-08-09 20:35

Обектите които се охраняват на територията на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ от сектор СОД при съответните областни дирекции на МВР са 57000 , а не 10000 както се тиражира в медиите.

Това са постигнати брой обекти без никаква инвестиция за СОД от страна на Държавата за последните 8 години.

От няколко години СОД работи като " Перпетум мобиле "  ,но въпреки това ръста на охранявани обекти  е осезаем. А парите които носи..........не забравят да ги потърсят от МВР на тримесечие.

Свалям шапка на всички които работят в сектор СОД в България и милеят за него. Те се трябва да се борят както срещу престъпността така и срещу системата.

Потенциалът който има СОД е без аналог. Нека да се използва. Не позволявайте всичко градено за 43 години да бъде разрушено или заграбено.

ЧОВЕК Е ТОЛКОВА ГОЛЯМ, КОЛКОТО СА ГОЛЕМИ МЕЧТИТЕ МУ!


Гост

#234 Re: 6 Доволен клиент

2013-08-09 21:21

#233: - 6

Всичко това е абсолютно вярно и на всички запознати с работата в СОД МВР е пределно ясно, че  информацията, подадена от г-н Министъра и компания умишлено се представя  в такъв вид , за да се настрои обществото   против  работещите в сектора. Умишлено се занижава броя  обекти и се завишава липсата  на печалба  , защото при така представени нещата , всеки разумен човек би се замислил, какво толкова правят 3000 служители с 10000 обекта.  И как г-н Министъра има очи да излезе пред цялата страна и да говори неща, които той самия знае , че не са верни.

Жалко наистина ,че интерисите на определени хора , са решаващи за съдбата на хиляди. А уж говорим за демокрация, за прозрачност... Изводите остават за всеки един от вас. С лъжи, доверие не се гради.

митака

#235

2013-08-10 09:15

Защо не се самосезира главния прокурор за връзките на гл.секретар на мвр и министъра на мвр с частните охранителни фирми
39

#236 Тема

2013-08-10 09:36

Вече незнам какво да направим и на кого да кажем времето си минава тия двамата виждат че нищо не предприемаме и са си спокойни да ви кажа вече ми писна да им слушам долнопробните лъжи дето ги говорят по медиите от къде им дават такава информация не знам.Те си живеят живота а ние си скъсахме нервите някой жестоко ги излъга като ги назначи на ръководни длъжности та те за нищо не стават даже не могат и да говорят като хората повтарят едно и също и си мислят че са големи разбирачи по отношение на полицейската работа и задължения.
5

#238

2013-08-10 12:12

Нека да бъдат уточнени две неща:
1.По отнишение конфликта на интереси между МВР и ЧОФ ( ако въобще има такъв или може би е някъде другаде?)
- МВР давала лицензи на ЧОФ. И каво от това. На някоя фирма с изрядни документи да е отказано?
- МВР контролирала охранителните фирми и имала достъп до информация за обектите.Неистина е това.В накои ОД контрола е на такова ниво , че не се знае кои фирми извършват охрана там, да не говорим за договори ,където цената може да не е записана а за броя на обектите и вида им ..... да не се задълбочаваме.
2.Сектор СОД при ОД на МВР защо е създаден за печалба или за борба с криминалната престъпност с технически средства.
- ако е за първото нека нека се направи задълбочен анализ - вложени средства получен резултат
- ако е за второто да се направи справка за времето за реакция, задържани лица и превантивна роля.
3.Охраната на спортни мероприятия с договори не е ли търговска деиност? А издаването на Българските документи за самоличност ? Да не цитираме и други.
Може и да се продължи и още но това за сега е достатъчно. 
Нека някой висш държавник да отговори на тези въпроси, а не дасе говори програмирано само едно и също..........


Гост

#240

2013-08-10 18:07

Закривайки нещо градено с години и спечелило доверието не на един и двама клиенти, а на хиляди.Същият този сектор който някога е имал не малки печалби/смея да твърдя имаш ги и днес/ позволяващи му да закупува чисто нови автомобили, полицейско оборудване и други атрибути за да се развива и предлага една качествена услуга гарантираща защита на имуществото на контрагентите.

Г-н Йовчев вие нагло се опитвате да закриете СОД, като представихте неверни данни пред обществото, че сектора е на загуба за първите шест месеца на 2013г.Няма как да е вярно това нещо по простата причина, че полицейският СОД работи на най-високи цени.Елементарната логика ще ни покаже, че ако полицейският СОД е на загуба работещ на най-високи цени то какво се случва с частните сотове???Ами те трябва да са фалирали и да ги няма на пазара, но истината е друга те дори и на по ниски цени съществуват и се развиват.Има хляб за всички.Дами и господа това е истината.МВР в момента има един министър и един главен секретар, които убиват нещо градено с години съществувало, когато те не са съществували, носело сигурност на хиляди граждани в милата ни родина да са живи и здрави той оня гледа от горе и рано или късно ще им го върне с лихвите.

Гост

#241

2013-08-10 18:23

Ot deinostta si SOD vnasq 50 miliona ....nali vseki normalno mislesht se seshta,4e stava duma za PARI??!!Obezglavqvat SOD,prashtat policaite da pasat i chastnite firmi lapat,izvinqvam se/poemat izostavenite obekti!HA,HA,HA....no ne e smeshno,a groteskno,gospoda upravlqvashti.....kato samite vas!Podpisvam peticiqta,zashtoto ne se ostavqm da byda OVCA!!!Syprichastna sym!

Гост

#242 Re: Re: Re:

2013-08-10 20:45

#100: sss - Re: Re:

как може да си такьв тапьнар .вьв вашето раионно има ли автомобили на щат на сод

сигурно има и полицаи ,ако ги преберат ще ходиш пеша или с някакво подобие на автомобил


Гост

#243

2013-08-10 20:49

Напълно подкрепям петицията,тъй като моето семейство от години ползва тази услуга и сме много доволни.То не е само тази простотия на днешните управляващи,ами искат да заграбят и почивните станции на системата,в които служителите можеха да почиват на нормални цени.В чий ли джоб ще отидат и какво ще стане с тези апетитни места ?!!!

4e

#244

2013-08-11 12:55

Васил Маринов: Няма решение за закриване или приватизация на почивните бази на МВР


© Снимка: ЕПА / БГНЕС
Интервю на Таня Величкова с Васил Маринов и Христо Христов

По темата за реформите в МВР, заместник - министърът на вътрешните работи Васил Маринов, който отговаря за социалните дейности и диалога със синдикатите във вътрешното ведомство обясни в предаването "Неделя 150" какви са целите на започналите промени.
Нашите усилия са насочени максимално да облекчим работата на полицаите, за да могат те максимално да се концентрират върху основните си дейности. Имах възможност да проведа среща с шестте синдикални организации в МВР и те представиха част от най - тежките и наболели проблеми, които могат да бъдат решени. Проблемите, които могат да бъдат решени с организационни мерки, там вече сме предприели необходимите стъпки. Имаше например проблем с летните униформи на полицаите. Министърът вече издаде заповед и те ще бъдат сменени. За част от другите искания на синдикатите, е необходим значителен финансов ресурс. Помолил съм да се направят разчети, каза Маринов.
На въпрос, защо се закрива службата "Сигнално - охранителна дейност" /СОД/, заместник - министър Маринов каза, че не става въпрос за закриване на СОД, а за преструктуриране на дейността и преустановяване на търговската дейност.
По настоящем СОД охранява два типа обекти - по договор и служебни. Тези, които са по договор са около 50 хиляди. Служебните обекти на МВР са складове, те са около 30 хиляди. Тази дейност няма да бъде закрита, ще бъде запазена, но ще бъде насочена към охрана на обекти, които са на министерството. Няма да бъдат съкратени хора. Те ще бъдат пренасочени. Създадена е работна група, която трябва да излезе с предложение как да се приключи тази дейност, обясни Васил Маринов.
На свой ред Христо Христов, председател на Националния синдикат на гражданската администрация в МВР изрази притеснения относно реформите в МВР.
Имам опасения относно лицата, които са на трудови договори. Разчитаме на ефективен диалог със синдикатите, каза Христов.
По темата за обявеното намерение за закриване и приватизацията на почивните бази на МВР, заместник - министър Маринов каза, че няма такова решение.
Не всички служители могат да се ползват от това право. Една пета от служителите на МВР се възползват от това право. Идеята ни е, ако синдикатите се съгласят, всеки един служител да получава годишна сума за почивка, обясни Маринов.
Представителят на синдикатите Христо Христов се противопостави на тази идея.
Ние сме против тази мярка, категорично заяви синдикалистът.
Цялата дискусия чуйте от звуковия файл.
един от МВР-СОД

#245

2013-08-11 13:00

Господа Началници от СОД-МВР, крайно време е да изкарате на светло приходите и разходите на Сектора. Нека да станат публично достояние! Нека Г-н Президента, Премиера, ... Г-н Цацаров, от Вас да научат фактите, дали наистина МВР-СОД е толкова губещо! А не от лъжливите медийни изяви на министъра,които използва като главен коз за за закриването ни. Споделете и малко история, как МВР-СОД е купувал ... (оставям го на Вас), за нуждите на МВР. Ако и това не заинтригува властимащите над м-р Йовчев, Бог да ни е на помощ, на нас като служители и на всички хора, които са ни гласували доверие да ги охраняваме!

Гост

#246 Re: Доверие

2013-08-11 13:56

#244: 4e -

Май леко ,полеко започна  да излизат наяве реалния брой обекти, охранявани от СОД-МВР.

И как това общество ще има доверие в полицията, след като министъра ,представляващ го не се ползва с такова и ден след ден намалява все повече  с неверните си информации.


Гост

#247 Re: Друг от МВР-СОД

2013-08-11 14:01

#245: един от МВР-СОД -

Добро предложение, но как да стане това? Очите на страха са големи, дори тук, подписвайки тази петиция, началниците са анонимни.


Гост

#248

2013-08-11 14:08

От 10000 станаха 80000,само не знам къде са тия 30000 на МВР

Гост

#249 Re: Re: Друг от МВР-СОД

2013-08-11 14:15

#247: - Re: Друг от МВР-СОД

ne sa anonimni na4alnicite , ako gi poznavash po imena


Гост

#250 Re: Re: Re: Друг от МВР-СОД

2013-08-11 14:20

#249: - Re: Re: Друг от МВР-СОД

Познавам си моите  и това ми дава право да говоря това. А ако вашите са достатъчно смели, шапка им свалям.