Против закриване на сектор СОД към МВР на Република България


Гост

#101

2013-08-01 11:07

Моля, подкрепете Сод МВР

Гост

#102

2013-08-01 11:14

Моля,подкрепете Сод МВР.ТЕ СА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ
Служителка

#103 Re: Re: Re: Служителка

2013-08-01 11:17

#97: - Re: Re: Служителка

Не закривайте СОД-МВР !!!! Това е толкова добра и надеждна служба.Не знаете какви професионалисти работят там.Там  се реагира на секундата-а не като частния сот на третата аларма-може да е лъжлива.Защо да е  противозаконна.Защо си плашаме "гърбави"пари на зъболекари,лекари-нали си плащаме здравна осигуравка?Който иска да му се охранява домът,магазина,имота-преценил,че има излишни  пари и му се охранява-но иска само от СОД-МВР.Като сме държавни служители да не би да има  пред всеки дом-полицай или на всяка улица по 10-не.


Гост

#104

2013-08-01 11:18

Подписах! Успех!

Гост

#105

2013-08-01 11:24

Моля,подкрепете Сод МВР

Гост

#106 Re: От кухнята

2013-08-01 11:30

#87: sss -

Тези бройки обекти, които споменаваш ,едва ли се отнасят за толкова малко населено място. И едва  ли , не се обслужват от щатни бройки. Би ти повярвал човек ,непросветен в работата. А тези,наистина малки селища ,с по стотина обекта, е нормално е да се обслужват от патрули на РУП, та там иначе нищо не се случва.

39

#107 Re: Re: Re:

2013-08-01 11:31

#100: sss - Re: Re:

Ами колега ако мога да те нарека така щом си против твои колеги ела поработи малко при нас да те видим след известно време друга песен ще запееш.Приятен ден и дано никага не ти се налага да бъдеш в нашто положение.


Гост

#108

2013-08-01 11:40

Време е да организираме протест пред сградата на Министерството на Вътрешните Работи!


Гост

#109 Re: Re: От кухнята

2013-08-01 11:55

#106: - Re: От кухнята

Значи така, а. По- малките РУП да го духат, важното големите да са добре. е за това не ви симпатизирам, защото вече над 15 г. ви върша работа . Ми като няма нищо в тези малки населени места кажете на Министъра да закрие и районните управления.


Гост

#110 Re: Re: Re: От кухнята

2013-08-01 12:09

#109: - Reол,че : Re: От кухнята

Никой не казва,че малките РПУ-та трябва да ги няма,да не използвам твоя глагол, че имам малко възпитание. Но не се хвали,че  обслужваш толкова обекти ,без щатни бройки-СОД,това ми беше мисълта,ама кой да чете правилно. Едва ли сме тук да се заяждаме,но  ако това ти е идеята,ОК.


Гост

#111

2013-08-01 12:12

Категорично съм против закриването или каквито и подобни опити в тази посока.Тази дейност не може да съществува нормално ако не е държавна.Разума и отговорността трябва да наделеят.
Георги

Гост

#112

2013-08-01 13:12

И нека контрагентите говорят ...............
Операторка

#113

2013-08-01 15:39

НЕ ЗАКРИВАЙТЕ СОД-МВР!МОЛЯ ПОДКРЕПЕТЕ НИ!!!!

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2013-08-01 16:30



Гост

#115

2013-08-01 16:45

когато частните автомобили на инкасо спрът да ги обират по точно автомоблите на частният сод да закрият държавните а не само да имат коли униформи и да има бау и кой магазин за бяла техника да дават отцепка на крадците както и да взимат частните сотове по 200лв за да не спират крадците на кабели на бтк тогава да се закрива сод а не с маймуни и строшени коли да рабоят момчетата и то с голям професионализъм и да ги оставят семействата им без заплати гласувайте колкото можете повече в подкрепа на родната полиция или по точно на \сод

Гост

#116

2013-08-01 16:59

ПОДКРЕПЯМ СОД -ТАМ РАБОТЯТ ДОБРЕ ОБУЧЕНИ СПЕЦИАЛИСТИ-НЕКА МИНИСТЪРА ПРОЯВИ РАЗУМ .ДА НЕ УНИЩОЖАВА ДЪРЖАВАТА,ТОЙ НЕ Е ВЕЧЕН.
аз

#117 СОД

2013-08-01 17:30

Не може една структура която е работила професионално 40 години и се е утвърждавала с годините да бъде съсипана с лека ръка от един министър който се поддава на манипулации от незнам си кой зет ли сват ли или някакво външно влияние.Искренно се надявам този човек да се опомни и да осъзнае какво ще изгуби със закриването на сектор СОД.Там работят истински професионалисти,пожелавам им да са живи и здрави и да продължават да изпълняват все така добре професионалните си задължения.

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2013-08-01 18:16



Гост

#119

2013-08-01 18:19

#87: sss - Този който си писал тези редове явно нямаш много напредстава от СОТ. Да, има места с малко обекти, били те и 300-400, но за твое сведение това е техника и тя реагира на промяната на атмосферните условия и това е посочено в теническите характерисики на датчиците и трансмитерите, та затова да те светна - ИМА СИ ДОПУСТИМ ПРОЦЕНТ НА ФАЛШИВИ НАРУШЕНИЯ според броя на обектите, и ДА, полицаите реагират натези нарушения, НО и реагират на други подадени от дежурните по РПУ-та, така, че колегите си вършат работата МНОГО ДОБРЕ.

 


Гост

#120 Re: Re: Re:

2013-08-01 19:21

#100: sss - Re: Re:

Koлега много Ви е голямо РУП /250-300 обекта/!?!? Не вярвам да е повече от 100-150, а това е ... ако не сте си направили труда да направите справка е- средно 2 нарушения на денонощие. Срамно е да го говорите въобще. А говорим за противодействие на престъпността... Да не би някой да има претенции, че му се нарушава сянката /през лятото/ или топлото /през зимата/. Преди време, когато приходите от дейността бяха самостоятелни- никой не се обаждаше, защото и Вие се докосвахте до тях. Да не би да искате дежурни оператори по СОД и два автопатрула по СОД за толкова обекти... Малко по-скромно и обективно... Ако говорим за 1400-1600 обекта- тогава е друго.


Гост

#121 zaedno

2013-08-01 19:53

Da sprem vsi4ko tova !!!
Операцията е маскирана като “икономия на държавни средства”.Светлозар Лазаров чудесно се вписва в политиката на кабинета “Орешарски”, след като прояви съпричастност към бизнеса на тъста си. Новият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, който няма още и два месеца стаж на поста, вече е започнал усилено да работи в унисон с политиката на правителството на Пламен Орешарски. През миналата седмица г-н Лазаров е разпратил указание до шефовете на всички окръжни полицейски дирекции в България, в което им разпорежда поетапно да започнат да ограничават дейността на службата за охрана към МВР, известна в страната като СОД.

Той е обяснил, че в най-скоро време предстояло “преструктуриране на тази служба”, което в превод от чиновнически език означава закриване. В по-тесен кръг главният секретар е дал да се разбере, че СОД ще бъде ликвидирана, за да можело да се “спестят държавни средства от бюджета на МВР”, научи BG VOICE от свои източници в министерството.

Това е всъщност единствената държавна охранителна фирма, която много компании и частни лица в България предпочитат да ползват, защото дава възможност за изключително бърза намеса на органите на МВР. Докато при частните охранителни фирми алармирането на полицията е въпрос на субективно решение от самите охранители, то техника на служба СОД към МВР автоматично подава сигнала и към дежурните в съответните полицейски управления. Това значително улеснява бързата реакция на патрулните полицаи и евентуалното залавяне на съответните извършители на престъпление.

Ако държавният СОД бъде закрит, един от печелившите ще е собственикът на “Скорпио” Камен Пенков.

Службата СОД практически е единственото перо, калкулиращо финансови приходи в Министерството на вътрешните работи, където цялата останала дейност представлява единствено разход за държавата. Закриването му, от една страна, ще затвори възможността МВР самостоятелно да финансира част от работата си, а от друга – ще даде възможност на частните охранителни фирми да прилапат клиентите, които досега са ползвали услугите на държавата.
Обясненията на г-н Лазаров, че с предстоящото т. нар. преструктуриране (а всъщност закриване) на СОД се целят икономии, стават твърде съмнителни, като се има предвид чий зет е той. Негов тъст е Камен Пенков – собственикът на една от най-големите охранителна фирма в България “Скорпио”. При това положение отсега е ясно чий интерес всъщност ще обслужи замислената от главния секретар на МВР реформа.

Не е изключено идеята за премахването на държавната охранителна дейност да е на самия Камен Петков, който добре познава МВР отвътре, тъй като по времето на тройната коалиция и премиера Станишев беше заместник на тогавашния вътрешен министър Румен Петков. Още повече че зет му на практика няма никакъв опит в полицейските и оперативните структури. Като командос в Специализирания отряд за борба с тероризма той се задържа едва 3 години – до 2002 г., когато бе назначен за разузнавач в Националната служба за сигурност, от която впоследствие се роди ДАНС.

Само за 6 години – до 2008 г., Лазаров разви стремглава кариера, като преминава през всички длъжности до началник-сектор. За разлика от своите връстници той бързо стигна до ръководен пост в службата по линия на енергетиката.

От април 2008 г. до назначаването му за главен секретар на МВР г-н Лазаров бе началник на отдел в ДАНС. Според “Медиапул” той има близки контакти с бившия зам.-председател на агенцията Иван Драшков и приближения му подчинен Веселин Марков. Последните двама добиха скандална известност в края на мандата на кабинета “Станишев” покрай разкритията за разработката “Галерия”, свързана с подслушване на депутати и журналисти.

Тъстът Камен Пенков бе изключително близък до Румен Петков. Работил е в системата на МВР близо 15 години, след което създаде “Скорпио”. Около името му се вдигна шум с твърденията, че е взел неправомерно магистърска диплома по право от юридическия факултет на Югозападния университет в Благоевград. В същото висше учебно заведение е завършил право и Лазаров.

След оставката на Румен Петков като министър през 2008 г. Пенков също се оттегли, като името му бе замесено и в скандала около излязлата наяве среща на бившия министър с дупнишките “братя” Пламен Галев и Ангел Христов, протекла под наблюдението на тогавашния таен агент Алексей Петров.

”Скорпио” получи рамо и от министъра

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев очевидно също се грижи за успешния бизнес на “Скорпио”, след като на свой ред подкрепи акцията по закриването на охранителното звено към МВР. “Не съм убеден, че МВР трябва да се занимава със сигнално-охранителна дейност”, каза той.
Макар да увери, че в министерството нямало да избързват с решенията и щели да ги вземат тогава, когато той се запознае напълно със състоянието на ведомството, акцията от миналата седмица на главния му секретар говори за точно обратното.

Дано повече хора  прочетат  това безумие !!!


Гост

#122

2013-08-01 19:54

Искаме сектор СОД да се запази като структура към МВР в Република България. Секторът няма база за сравнение с частните охранителни фирми , като служителите в него, имат пълния набор от полицейски правомощия. Единствено служители на СЕКТОР СОД могат за задържът, обискират и разследват лице или група при сигнал от система за сигурност. Частните охранителни фирми явяващи се конкуренция, нямат тези правомощия. Като ползватели на тези услуги, искаме да имаме право на избор кой да ни охранява (в дома, на работното място, на вилата, на магазина). В много европейски държави има полицейски структури занимащи се с така наречения alarm monitoring and services. Изразяваме категорично несъгласие да бъде закрит с лесна ръка и при съмнения , че много служители ще бъдат оставени без работа.

Гост

#123

2013-08-01 20:30

Като бивш полицай,вярвам повече на МВР отколкото на дебелите вратове.

Гост

#124

2013-08-01 20:54

Хора гледали ли сте филма"Шменти капели" и то по-точно началото му.Това продължава и до днес.Просто нямам думи

Гост

#125

2013-08-01 21:13

Дано помогне с нещо (петицията)! Дано не се окаже "глас в пустиня"!