Петиция за достойни стипендии в ПМГ "Проф. Ем. Иванов"- Кюстендил


Гост

#1

2013-04-09 09:43

Не е нормално равни пари, разделени на различен брой стипендианти! Не е редно критериите да се сменяват по средата на учебния срок, когато учениците не могат да направят нищо, за да променят успеха си от 5,50 на 5,75, за да се водят отличници и да получават стипендии...
Миналата учебна 2011/2012 година, преди промяната на закона, при успех между 5,50 и 6,00 - дванайсетокласниците получават по 21лв за м. февруари, март, април, май и юни, което прави 5х21=105лв. Тази година, както е в моя случай, при успех 5,75 - като ученик в 12-ти, по новите закони и критериир би следвало да получа по 25лв за м. февруари, март, април, май - без юни - това прави 4х25=100лв...дори с 5лв по-малко, от колкото са взели хората с успех 5,50, миналата година. Още повече - сега, тези с успех от 5,50 до 5,74 - няма да получат стипендия за отличен успех, а само социална - стига само да се класират за такава, в предвид факта, че по всяка вероятност, изтеглени заеми на семействата, няма да бадат отчитани и ще се гледа само брутната заплата, а не "чистата", много по-малка сума, която получават, като доход.

Къде е справедливостта? И изобщо - каква е ползата за 90% от учениците сега?

Гост

#2

2013-04-09 17:05

gfshdghsdghsd

Гост

#3

2013-04-09 17:05

adghadghadfgfsfadsfasdfasdgas

Гост

#4

2013-04-09 18:57

Учениците на ПМГ заслужават повече. Всеки труд трябва да бъде възнаграден.
Ученичка от 12 клас на ПМГ

#5

2013-04-09 20:35

Напълно несериозно е ученици, които представят града и общината по национални олимпиади и състезания, както и международни такива, да бъдат унижавани с такава ниска стипендия. Всеки трябва да бъде награден според труда си. Сравнението с други училища в града е напълно излишно, тъй като профилираните предмети са съвсем различни, както и самото обучение. На фона на ПМГ, стипендиантите в другите училища в града са значително по-малко, а знанията на повечето от тях може би не отговарят на тези в Математическата гимназия. Аз смятам, че това е унижение както за ученици, така и за учители. Да не споменавам факта, че тази промяна се извършва по средата на година (срока в моя случай), когато всеки е неспособен да промени каквото и да е от оценките от първи срок. Чиято и да е идеята за тези реформи, те са напълно необосновани и необмислени. За пореден път се убеждавам, че онези "горе", управляващите, нямат изобщо някаква представа какво се случва в съвременните училища.
А какво да кажа за онези ОТЛИЧНИ ученици, чийто успех е между 5,50 и 5,74? Въпреки че те са отлични ученици, те не получават полагащата им се стипендия. Справедливо ли е това? Да се бориш, да учиш, за да бъдеш отличен със стипендия и в един момент да разбереш, че всичко това е било напразно. Вместо да бъдем мотивирани в училище, ние трябва да се примирим с несправедливо решение на онези незапознати с терзанията на днешната младеж. И как се очаква учениците да ходят с желание на училище, когато знаят, че всичките им усилия са били на вятъра?
Всичко в държавата ни е парадоксално. Иска ми се да вярвам, че един ден нещата ще потръгнат на добре.

Гост

#6

2013-04-10 19:38

Това е най-доброто училище в Кюстендил. В него работят прекрасни преподаватели и учат умни и възпитани деца. И учителите и учениците заслужават да бъде оценен труда им по достойнство. ПМГ е гордост за града.Непрекъснато печелят награди, представят се винаги отлично.Бъдещето на Кюстендил и на България зависи от умните и добре образовани българи! Нека стимулираме желанието им да учат и да побеждават, да се усъвършенстват и да постигат нови и нови върхове. "Напред! Науката е слънце,
което във душите грей!
Напред! Народността не пада
там, дето знаньето живей!"
L

#7

2013-04-12 16:26

ПМГ не заслужава! Включително аз,който получавам стипендия съм против. Да си отличник в ПМГ не е чест,а бреме. Училището не учи на добри и чисти знания. ПМГ те учи как да се подмазваш и да се нагаждаш според учителите, но не и със знания. Малко са тези ,които могат да отрекат. Да не говорим,че отношението към "неудобните" на учителите(които са "голямата работа") е под всякакво нормално ниво. Когато ПМГ ти види потенциала ,не ти го развива. НАПРОТИВ! Гледа да те смаже,да те унищожи,да те накара да се замислиш защо изобщо си влязъл в това училище с почти максимален бал. ПМГ се стреми да те уеднакви със останалите ,който след часа отиват на учителя да кажат ,че му харесват ризата или да си говорят за невероятния "учебен процес". ПМГ запада и вие го знаете. Петицията и усилията са ви безсмислени.

Гост

#8 Re:

2013-04-12 16:52

#7: L -

Определено съм съгласна с теб, ученико! Факт е, че в това училище (както и в много други, предполагам) ако не седнеш сам да си учиш вкъщи и да се готвиш за определените предмети, няма да научиш нищо от самите учители. Рядко се намират преподаватели, които пишат оценките според знанията на даден човек. Има толкова комплексирани подобия на учители, които пишат оценките според това дали харесват някого или не. Когато видят амбициозен ученик/човек, какъвто те никога не са били, гледат да го смачкат от позицията на силата, която имат в лицето на дневника. Не може да бъдат поощрявани хора, които не стъпват на училище, които прояват неуважение към училището, не носейки униформа, които преписват системно. А тези, които наистина имат амбицията и знанията да бъдат мачкани. Не мога да се съглася, че наистина всички учители са силно възмутени от т.нар. унижение на учениците от тези стипендии. ПМГ е пълно с учители, които не знаят защо са там и какво всъщност правят. Дай й на едната "учителка" клюки и така може да мине целият час, без дори да си отворил учебника. Но следващия път претендира, че проблема е в учениците, а не в учителите. На мнение съм, че "учителите" в ПМГ са се самозабравили. Правят толкова неуместни реплики спрямо учащите, които ако се намери някой да алармира, веднага биха загубили работата си. Училището пропада толкова много заради неспособните учители в него. Не казвам, че 100% от тях са такива.
Но аз не съм на мнение, че заради некадърните преподаватели трябва да се ощетяват учениците. Всеки трябва да получи това, което заслужава.

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2013-04-13 08:03



Гост

#10

2013-04-15 11:14

Хайде бе, Андонов! Плащаш луди пари за прищевките на дъщеря ти, плащаш й за сигурно място в университета, без да си мръдне пръста грам тя самата, а пък едни мижави пари за стипендии не можеш да отпуснеш? Или плати с тях за влизането й като студентка? Заради такива като тебе и шаврантиите, които отглеждаш в къщата ти, държавата ни винаги ще бъде на това дередже! Образовай детето си със знания, а не с пари!

Гост

#11

2013-04-15 12:58

Адмирирам Вашето желание да има справедливо отношение към учениците, но къде бяхте, когато тази Наредба беше проект!? Защо цяла година се е знаело, че предстои изменение на миналата/стара /наредба Вие - директор, учители, настоятелство не намерихте начин да ни информирате нас родителите, че предстои тази промяна. Но все пак не забравям, че тук е България и нещо трябва да се случи, че тогава да го помислим. Децата ви вярват, и най вече на г-н Желязков Успех в начинанието

Гост

#12

2013-04-15 15:58

учениците трябва да бъдат оценени достойно

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2013-04-16 16:03



Гост

#14

2013-04-19 12:18

Без значение дали преподавателите в ПМГ знаят защо са там, или не, ние "амбициозните" ученици всеки път се опитваме да взимаме това което те ни дават като знания. Докато не се появят едни "ученици" които влизат в които часове си искат, преписват, карат се с учителите като че те са виновни, когато изкарат лоша оценка, в час пречат на останалите. И най-накрая учителите били виновни. Не обвинявам нито тези ученици, нито учителите, просто всичко си идва от родителите и от това дали вкъщи те са възпитани поне малко. Мисля че всеки, независимо дали е от ПМГ, или от някое друго училище, би се съгласил че такива хора разчитащи  на парите на мама и тате ги има навсякъде и те ще продължават да правят каквото си искат. Но трябва да се обединим за тази кауза защото е неуспорим факт, че стипендиите са ниски и това не е само в това училище.

Д. Желязков

#15

2013-04-22 22:05

От писмото до председателя Андонов вече има резултати. Въпреки че някои в общинската администрация са го нарекли "писаници", общински инженер посети училището по повод срамния въпрос с тоалетните. Ангажиментът е той да се реши, да се надяваме скоро. "Раздвижен" е и въпросът за опасните течове от източната част на покрива. Андонов събира специализираната съветническа комисия по образование /култура и пр./ тези дни. Проблемът е, че през април Общинският съвет няма заседание /не знам защо/. Затова ще чакаме до края на май. Въпросът за отнеманата вече трета година четвърта паралелка в приема за осми клас, което обрича гимназията, опира - по скромното ми мнение - до прилагането на двойни стандарти от Регионалния инспекторат на МОМН. Училището не може да се справи, но Общинският съвет и общинската администрация могат, стига да са убедени да го направят. Моля родителите на учениците да се включат в петицията, защото сме като в приказката за неволята.

Гост

#16

2013-12-20 18:59

Всеки труд трябва да бъде възнаграден, както подобава.