Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Не на връщането на цигарения дим в заведенията

дд

#901 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-13 14:48

#820: - Re: Re: Re: Re: Re:

И във всяко помещение сигурно ще има по две маси, нали така!?

Аманотпушачи

#902

2012-12-13 14:49

freedom to do what a person wishes if it does not harm others !!!!!!

Уважаеми Господа пушачи, хайде да оставим настрана абстиненцията, която предполагам диктува глупостите, които пишете. Разбирам ви напълно, никотиновата зависимост е наркотична зависимост като всяка друга, с единствената разлика, че е легализирана, защото няма кой да се опре на мултибилионните тютюневи корпорации и да се забрани със закон никотина, като всеки друг наркотик водещ до пристрастяване. Право на пушене нямате, имате право да правите всичко, което поискате АКО с това не вредите на околните. Пушенето вреди на околните, това е факт, който е безмислено да се оспорва. Така че хайде вече стига сме се лигавили, даже в Африка не се пуши на обществени места, ама нали ние сме най-големите тарикати, не можем единствения закон да спазим, който ни доближи маааалко към манталитета на цивилозавния свят!!!!!
камен

#903

2012-12-13 14:54

Уважаеми собствениците на заведения,
След проведените от 10-12 декември срещи с управляващите, на които присъстваше председателя на Асоциацията г-н Д. Лукарев, стана ясно, че народните представители ще подкрепят бранша и ще гласуват връщане на стария закон за тютюнопушенето. Повече подробности относно промените и изискванията ще Ви бъдат разяснени на събранието на собствениците, което ще се проведе на:
На 17.12.2012 г.(понеделник) от 14.00 в ресторант „Даяна“(до хотел „Тримонциум“).

Днес (13.12.2012 г.) в медийните пространства има много статии и коментари, на подкрепящите забраната, както и протест на непушачите пред НС. За това Ви молим да се включите с коментари в наша полза, за да постигнем нашите цели. Изпращаме Ви няколко сайта за коментар: dariknews.bg, news.bg, frognews.bg, dir.bg, abv.bg и други новинарски сайтове.
Събраните до момента подписки да се предадат на техническия секретар В. Радева на събранието.
Молим за Вашето присъствие.
Въпроси и информация на тел.0878580020



Председател……………………
(Димитър Лукарев)

всичко е решено :(((((

Гост

#904 Re:

2012-12-13 14:54

#881: -

Ама да, разбира се, нека се вдигнат и петорно дори цените на цигарите, ама понеже аз ги купувам с МОИ пари, то нека разликата отива в МОЯ джоб, а не за лечение на хемороидите на баба ти / например/.  И престанете с тези здравни осигуровки- всеки от нас плаща по 13 лв. на месец здравни, толкова и работодателя- общо 26 лв. на месец. За година си събрацел "цели 310 лв- ами лекувай се с тях- ако си като мен- веднъж на 10 год. да имам нужда от лечение и направление- то те ще ти стигнат. Друг е факта, че повечето от работещите си плащат доброволно и допълнителна здравна застраховка. Така че не ми плащаш ТИ лечението ми, а напротив- аз плащам за всички нервозни баби и лели, които чакат всеки ден пред кабинетите за щяло и нещяло. То ако бяхме нормална държава:

около 1 милион пушачи. Всеки ден по 1 кутия цигари, която излиза от завода на 2 лв, а се продава за 5 лв- т.е. по 3 лв прибира държавата- това прави 3 000 000 НА ДЕН!!!- сметни си сам за година колко е, които прибира държавата от нас пушачите, е какво- ТИ ЛИ МИ ПЛАЩАШ НА МЕН ЛЕЧЕНИЕТО, или аз на теб и родата ти????

Я малко се осъзнайте и спрете да се дърлете- то каквото сме си посяли, това ще жънем. Защо вместо преди няколко месеца вместо да се гласува този закон- не се впрегнаха всички сили и да се види дали аджеба работят всички вентилаций??? И ГЛОБИ, ГЛОБИ, ГЛОБИ!  Това щеше да пооправи нещата. В голямите и хубави ресторанти/ заведения, където не са пестени пари за интериор и всичко- дали там няма хубава инсталация, а?

И в крайна сметка каквото реши парламента- това ще е! Като сме си избрали боклуци- сега ще си ги търпим харесваме или не!

И не споря и не обиждам непушачите, но съм за толерантност за ВСИЧКИ- както аз няма да пуша пред теб, така и ти ще се съгласиш, че ако отида в една стая с прозорци, вентилация и ТОПЛА няма да ти преча на теб!

Аманотпушачи

#905

2012-12-13 14:55

И още нещо, законът не цели да пушите на вън и да мръзнете, а цели да ви откаже от цигариге, като с това се грижи за вашето добро здравословно състояние. Преди известно време в чужбина сервитьорката ни попита дали сме българи. На въпроса ни как и познала, тя отговори - вие сте единствените хора, които съм виждала да ядат и да пушат едновремевво с това. Чудна репутация, както винаги :)
G

#906

2012-12-13 15:01

Не желая кошмара с цигарения дим да се превърне в реалност отново! Толкова много години това се търпеше!

Гост

#907

2012-12-13 15:01

Целувал съм момиче , което до преди малко ми е правила СВИРКА , целувал съм и момиче , което току що е пушило цигара- повярваите ми , това с цигарата много МИРИШЕ не се трае.
Друг пушач

#908

2012-12-13 15:04

Защо да не е допустимо дадено заведение да реши дали да има зала за пушачи, и ако има такава да се пуши само там?
Какъв е прблема? Кой ще бъде тровен?

Защо да няма в сградата, в която работя помещение за пушене, както си имам в къщи. Защо трябва някой да определя какво да правя и какво не, когато не извършвам престъпление?

Защо не забранят двигателите с вътрешно горене и топлофикациите? Тровят ни повече отколкото 100 пушачи натъпкани в 30 кв/м помещение. Вярвайте ми.

Поздрави на всички.
Пушач

#909

2012-12-13 15:04

Аз съм пушач, но категорично не подкрепям разрешаване на пушенето в заведенията. Няма самолети за пушачи и самолети за непушачи. Няма автобуси за пушачи и за непушачи. Няма летища за пушачи и летища за непушачи.А до неотдавна на всичките тези места се пушеше.
Не виждам какъв е проблемът на онези, които са готови да не ходят в заведение, защото предпочитат да пушат. Очевидно е, че те свободно избират по-важното за тях - цигарите.
Аманотпушачи

#910 Re: Re:

2012-12-13 15:07

#904: - Re:  

 

Извинявам се за въпроса, но виждали ли сте по света как изглеждат тези стаи за пушачи ???? Не са въобще топли, вътре е като хладилник и през зимата и през лятото, защото такова е изскването за вентилацията, да не премине и грам дим към непушещите. За България тези стаи не са приложими, защото мнозинството пуши. По света стаите за пушене, когато ги имаше, бяха малки отделени от заведението помещения, в които смърдеше ужасно и беше такъв студ, че вярвайте ми ще ви се прииска да си пушите на вън. В България от друга страна, как си представяте в заведение за сто човека на пример, да сложите стая за пушачи за десет човека. Гаранция, че от тези сто, деветдесет и пет пушат, как точно ще се съберат в стаичката за пушене. Или предлагате да изолират хората, които никому не вредят, като наказани да се хранят, защото са виновни, че не пушат и не искат да са пасивни пушачи.
Виа

#911 Re:

2012-12-13 15:08

#909: Пушач -

В самолетите забраниха пушенето по други причини, за автобусите, както и за МакДоналдс е понятно. Колкото до летищата- на ВСЯКО летище има зони за пушачи, или отделни обособени за това стаи

:)


Гост

#912 Re: Re: Re:

2012-12-13 15:13

#910: Аманотпушачи - Re: Re:

Виждала съм много- професията ми е такава, че пътувам често къде ли не. В доста ресторанти и заведения изобщо не се пуши. Никъде не съм срещала такива стаи, каквито описахте. В доста заведения, обаче, когао влезнеш те питат : за пушачи или не". Много често поради хората с които съм била съм влизала и сядала в зала за непушачи- там изобщо не се усеща цигарен дим. Вярно, че е въпрос на финансови възможности такива инсталаций, но ако дадено заведение разполага с такава възможност защо да не го направи?

vp

#913

2012-12-13 15:14

Пушачът е подвластен на цигарата, защото я поставя над всичко останало, станал е абсолютно зависим от нея, т.е. тя, цигарата, управлява живота му като наркотик. Но в случая НЕ пушачите са виновни, защото те се бяха примирили със забраната, дори по-интелигентните сред тях бяха доволни, защото те самите виждаха някакъв смисъл в забраната. Най-лошото е, че те станаха жертва на манипулатори, а според мен тези нагли интриганти са от крайната левица и тем подобни, които използват пушачите, за да се доберат до ВЛАСТТА. Дори според мен самите собственици на заведения като културни и цивилизовани хора философски бяха приели полезната забрана. Злото идва от НЯКОИ вредни политици, които не жалят сатанински средства в името на личния си келепир. Такива жертват собствените си деца, децата на народа и цялата държава.
кики

#914

2012-12-13 15:14

Връщането на цигарения дим ще бъде крачка назад в цивилизоването на България.

Гост

#915

2012-12-13 15:24

Аз съм пушач - НО СЪМ СЪГЛАСЕН СЪС ЗАБРАНАТА
Маркони

#916

2012-12-13 15:24

Имам много приятели пушачи и съм се убедила в техния егоизъм. Не ги съдя, защитавам своето право на въздух и правото на всички, които още не са запалили своята първа цигара. Свободата не е еднозначно понятие.

Гост

#917

2012-12-13 15:31

аз пак не разбирам като правата може да са равни и да има два отделни салона,защо всички агресират и се делят така грубо!?
Сис

#918 НЕ НА ЦИГАРИ ПОД ПОКРИВ !!!

2012-12-13 15:34

Из блога на Доналд Тръмп https://www.trumpinitiative.com/login/index.cfm
ДЕМОКРАЦИЯ ИЛИ ДИСКРИМИНАЦИЯ ???
Случай в които властите са наложили дискриминационни мерки по отношение на кандидатите за работа, което е довело до съдебни спорове, но в крайна сметка съдът е отхвърлил възраженията.
Отнася се до решение на местната власт в област Сарасота, Флорида, да забрани назначването на пушачи на държавна служба. Обяснението е, че заради цигарите служителите струват на работодателя повече – и като намалена продуктивност, и като увеличени здравни осигуровки. Оказва се, че мярката не е дискриминационна, тъй като още преди 10 години Върховният съд на Флорида е постановил, че ВСЕКИ РАБОТОДАТЕЛ ИМА ПРАВО ДА ОТКАЖЕ РАБОТА НА ПУШАЧ !!!
И в този дух ще допълня,
ВСЕКИ ДА СИ РОБУВА НА ПОРОКА... И ДА НЕ СЕ СЪРДИ !!

Помнете едно, ЧОВЕК НЕ СЕ Е РОДИЛ ПУШАЧ !!!

Гост

#919 Re: НЕ НА ЦИГАРИ ПОД ПОКРИВ !!!

2012-12-13 15:38

#918: Сис - НЕ НА ЦИГАРИ ПОД ПОКРИВ !!!

Да ти извадя ли още поне 500 "умни" закона на различните щати в САЩ или сама ще го направиш?


Гост

#920 Re:

2012-12-13 15:39

#6: йордан дичев -

Pushachite da dadat pravo na nepushachite.ne badete egoisti nai dobriqt varqnt e da ima zali za pushachi i ne pushachi.Taka nikoi ne e oshteten,kato iskate da tancuvate i vecherqte bez tiutiunev dim sqdate v zalata za nepushachi .

Dimitar Kostov

#921

2012-12-13 15:42

Tvardo sam protiv vrashtaneto na cigarenia dim v zavedeniata. Neka nashite restoranriori se pouchat kak v normalnia sviat zavedeniata sa bez cigaren dim i sa palni s hora.
nnn

#922

2012-12-13 15:44

Жалкото е, че заклетите пушачи не осъзнават, че са станали наркомани и дори и да са се родили добри по природа, след време стават зли и нахални. Дори някои имат наглостта да се хвалят, че подпомагали финансово държавата и че даже с техните пари бабите лекували хемороидите си. Ало, пушачи, осъзнайте се! Първо трябва да сте наясно, че една баба непушачка има по-голяма вероятност да стане здрава столетничка отколкото един пушач да хване рак на езика. Така че не бабата ще разчита на вас, а вие пушачите на бабата да ви лекува в болницата с нейните здравни осигуровки. Тежко на такава държава, която не подбира средства за печалба и е стигнала в падението си дотам да разчита наркоманите да я спасяват.

Гост

#923 Re:

2012-12-13 15:46

#4: Пушач -

Prava? Molia? A kade sa MOITE prava da ne disham gnusnia vi zigaren dim? Ot kade na kade she trovite vsichki?

unborn

#924

2012-12-13 15:57

Не трябва да се допуска връщането на пушенето в заведенията,трябва да се има в предвид ,че там работят хора които ще са длъжни да дишат пушека.Дори за нас като клиенти на заведенията не е приятно да те опушват, а камо ли за хора които трябва да работят цял ден.
nsp

#925

2012-12-13 16:01

Една пушачка-глупачка още се чуди защо я лишават от правото да пуши. Вероятно серийният убиец също се чуди защо го лишават от правото му да убива, т.е. от неговото върховно удоволствие. Пушенето трябва да бъде криминализирано чрез железен закон и пушачите да бъдат преследвани от същия както се преследват серийните убийци. Такива трябва да ги уволняват или изобщо да не ги назначават на работа както е в някои цивилизовани държави. А в България става точно обратното. Пушачите уволняват непушачите, за да не им пречат да си пафкат на воля.