Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Мирослава

#1176 Не на пушенето

2012-12-18 11:35

Като непушач уважавам правото на пушачите да пушат. В същото време искам те да уважават моето право на чист въздух и здравословен начин на живот.

Гост

#1177 Re: Не на пушенето

2012-12-18 12:57

#1176: Мирослава - Не на пушенето

Ние го уважаваме, в заведение за непушачи, не влизаме, а понеже сега всички са за непушачи, няма да влезем в нито едно!

Алекс

#1178

2012-12-18 14:04

Идеално - няма да ви гледаме гадните наркомански деградирали мутри! Баси прошляците - дори тези на хероин не мрънкат толкова бе!
емил

#1179 За добро е

2012-12-18 14:37

Спомням си времето, когато се пушеше в самолетите, във влаковете, в кината, в автобусите, в къщи, в офиса, ... Кофти време, нали?

До съвсем скоро и аз бях активен пушач, та знам какво е. Като се пуши, пушиш. Като не се пуши, не пушиш. Много е просто и се свиква лесно. Е, от време на време излизаш за малко на студа да дръпнеш една цигарка за 3 минути. И после се връщаш (вонящ и засрамен) при компанията, в която май-май само ти остана пушач.

А като няма дим, и с детето си можеш да седнеш на обяд в ресторант, нали? И да похарчиш някой лев за пица и сладолед, та да не фалира горкият ресторантьор :)

Ако отменят забраната, ще избягвам заведения с дим. А ако вляза все пак, НЯМА да оставям бакшиш. Да им обеднеят сервитьорите и барманите, да ги напуснат, да няма кой да ги замести и да им е кофти.

Гост

#1180

2012-12-18 15:22

Не понасям тютюневия дим. Ако дадено заведение разчита на тютюнопушенето се превръща в лисича дупка. Престоя в него е неприятен и нездравословен.

Гост

#1181

2012-12-18 17:17

Аз съм за забрана на тютюнопушенето на плажовете! Не искам да лежа върху купища изплюти фасове!!! Да има определени места, където да се пуши с кошчета специално за фасове!

Гост

#1182

2012-12-18 18:59

като чета злобните и на някой хора граничещи с лудост коментари и започвам да се чудя в каква държава живея и покрай какви хора. българина си показа истинското лице чрез вас. къде отиде възпитанието ви (някой възпитал ли ви е на нещо въобще), къде отиде човещината, къде отиде разума (него май не го е имало въобще). това, което виждам от огромна част от коментарите е една огромна злоба, завист, липса на какъвто и да било разсъдък и... някакъв животински инстинкт. в случая няма значение дали съм пушач или непушач - срам ме е да се нарека българин, заради хора като вас

Гост

#1183

2012-12-18 19:33

Бих искала да споделя, че предната седмица бях в Сърбия и не се храних в ресторанти, а в хотелската стая, защото навсякъде се пуши и е отвратително да се храниш във вмирисани и опушени зали.
Гаден ПРОСТ Пушач

#1184 Re: Re: Тема

2012-12-18 20:09

#1069: Бивш пушач, но цигарите не ми пречат! - Re: Тема

Благодаря :)

За съжаление виждам, че няма никакъв смисъл (и честно казано - не очаквах нещо различно :)). След като по всички медии ни залива информация за последиците от такива забрани и отмяната им в  голяма част от Европа (един от "умните" доводи беше, че искаме да сме европейци - явно и той отпадна вече и много се смеех като четях коментари от този сорт, защото явно много хора не са ходили по "европата") и въпреки всичко продължава безумието, не знам какво да мисля за българина вече :)

Аз съм моряк (казано най-просто, защото ако напиша точната длъжност ще започна да се съмнявам, че голяма част ще разбере какво е :)) и до момента съм бил в толкова държави, колкото повечете хора тук няма да видят и за 5 свои живота. Винаги съм гледал начина на живот, законите и порядките във всяка от тях. С ръка на сърце мога да кажа, че по-объркана и безумна държава като нашата трудно може да се намери. Още по-лошо е, че виждам напредък във всички други, а в нашата е точно обратното и сега разбирам пределно ясно още една от причините да е така :)

Радвам се, че приходите ми не зависят от тази държава, но не мога да се радвам, като виждам хората покрай мен да стават все по-зле !!  Заради 2 групи хора - едната е от такива дето нямат капка мозък в главата или от злоба искат и другите да са зле, а другата от мързеливци, сноби или мошеници, опитващи се чрез разделение на населението и долен популизъм да спечелят гласове за следващите избори и да замажат, чрез отклоняване на вниманието, своята некадърност (над 21000 мушички хванати в паяжинката само тук).

В нито една държава - ама НИТО ЕДНА (дори гърците и арабите са по-добри !) - няма хора като нас. Излиза, че не пушачите нямат спирачки, а непушачите. "Когато фактите говорят и боговете мълчат" - непушачите няма как по-добре да покажат, че за България тази поговорка не важи :) Бай Ганьо няма да изчезне, но наистина не предполагах, че толкова много е "посял" :)

P.S. За този индивид, дето беше коментирал да си отворя публичен дом (ще пропусна плоския ти опит за обида, не ме впечатли, опитай да бъдеш по-оригинален следващия път, защото така си скучен и си просто един от масата, неотличаващ се с нищо по-различно :)) - моето момче, все още мога да ти покажа поне една сграда, която беше неофициален публичен дом по бай-тошово време. Японците, които се славят като умни и културни хора, още преди стотици години са обособили такива места - проституцията е легална и контролирана в МНОГО държави, доста от тях на светлинни години пред България. Никога не съм ползвал услугите на проститутка (въпрос на личен избор и принципи), но съм говорил с някои и съм им давал пари за децата им (защото мозъка ти едва ли ще може да възприеме всичките причини и обстоятелства, които са ги принудили да станат такива, а една от тях е от управлението на такива "умници" като теб)


Гост

#1185 Re:

2012-12-18 20:11

#1183: -

До сега в каква обстановка си се хранила ?


Гост

#1186 Re: Re: Re: Тема

2012-12-18 20:36

#1184: Гаден ПРОСТ Пушач - Re: Re: Тема

Ама ти продължаваш да си ПРОСТ. Мислиш се за по умен от 22 000 души, така ли? Анщайн...

Гаден ПРОСТ Пушач

#1187 Re: Re: Re: Re: Тема

2012-12-18 20:48

#1186: - Re: Re: Re: Тема

Определено съм по-умен от теб - след като взимаш мозъка на 22000 човека за един :) (донякъде си прав де - спор няма - май общо се равнява на колкото на един) (и се казва Айнщайн) - когато някой от умниците тук даде умни доводи да няма заведения за пушачи и непушачи (за разлика от Европа - където има такива, а и не само в Европа) - тогава ще ви подкрепя. И не виждам причина да не съм по-умен от масата убийци тук :)

Само да не е някой "умник" като този дето беше при Цветанка Ризова и на който всички му казват, че в Европа има заведения за пушачи и непушачи, а той си повтаря, че забраната не трябва да пада и трябва да сме като Европа.. ужасТ :D. Този човек ли беше най-добрия Ви избор ???

Хайде някой от Вас да даде алтернативна работа на всички, които останаха без такава и тези, които тепърва ще останат. Има ли такъв "умник", който да каже как ще компенсира всички загуби на държавата и специално тези, които останаха на улицата ?? Хайде да видим колко сте умни тогава !! Простащините ще ги "скипирам" - не са ми на нивото. Ще успее ли поне един от 22 000 да даде умен отговор или пак ще си цикли на "не искам да има заведения за пушачи, защото не ми се влиза там" ????


Гост

#1188 Re: Re: Re: Re: Re: Тема

2012-12-18 21:21

#1187: Гаден ПРОСТ Пушач - Re: Re: Re: Re: Тема

А факта, че тази петиция е подкрепена от 22 000 души за периода от 04/12/20012 до сега, а петицията за „За равни права за пушачи и непушачи” е подкрепена едва от 3 136 души за периода от 25/05/2012 до сега, няма никакво значение? Ако това е вярно, защо въобще се харчат пари за провеждането на избори?

И още нещо кажи ми нещо положително за което е допринесло тютюнопушенето (освен увеличаване на печалбите на фармацевтичната и погребална индустрия) ?

Гаден ПРОСТ Пушач

#1189 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

2012-12-18 21:30

#1188: - Re: Re: Re: Re: Re: Тема

Е добре - за теб ще направя изключение - попитай европейските държави, в които падна забраната, до какво добро е допринесло тютюнопушенето. Не разбирам защо трябва да повтарям едно и също нещо - изобщо мислиш ли като пишеш ??? Попитай за отговор и икономическия ни министър (щом мислиш по-локално). Ако имаш средно образование може би ще се сетиш за един опит с едни клечки, в която едната беше по-къса и след това сравнявай бройките. Тази петиция не е референдум и с какво допринася за по-доброто на държавата ? Парите за избори какво общо имат ? хаха. Дай алтернатива на дупката, в която все повече затъваме и опитните акули от управлението се опитват да те лапнат :)


Гост

#1190 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

2012-12-18 21:40

#1188: - Re: Re: Re: Re: Re: Тема

А да си чувал, че количеството не определя качеството? :))))))))))))))))))))))))))))))

Гаден ПРОСТ Пушач

#1191 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

2012-12-18 21:47

#1190: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

И стадото има един пастир :)

Българина има качеството да не слуша неща, които не му изнасят ;)


Гост

#1192 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

2012-12-18 21:48

#1191: Гаден ПРОСТ Пушач - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

А пастира е с умното название "тиквата".  :)

Гаден ПРОСТ Пушач

#1193 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

2012-12-18 21:50


Гост

#1194 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

2012-12-18 21:51

#1189: Гаден ПРОСТ Пушач - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

Според теб връщането на цигарите в заведенията ще подобрят икономическото положение на страната? Чети повече ПРОСТО МОРЯЧЕ, чети повече и то не вестници и списания, и се опитай да мислиш! Пушачите са най манипулираната общност.

Никой не се ражда с цигара в устата, затова пушенето не е право. Физиологичните нужди са неотмени, но я се опитай да ги извършиш в центъра на Виена, европеецо.

Ти познаваш ли, или виждал ли си човек болен и умиращ от рак на белия дроб? Аз да, и повярвай ми съжаляваше за всяка изпушена цигара и изпитваше гняв, който гняв може да изпитва само човек в безнадеждно положение и обвиняваше себе си и всички около себе си, защо не са го спрели.

Мисли!!!

Между другото в Япония (да видиш, че и ние сме ходили по света) е забранено да се пуши и по улиците.

Гаден ПРОСТ Пушач

#1195 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

2012-12-18 22:08

#1194: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

Според мен точно това подобряваше и без това жалкото икономическо положение. Какво има да чета, ако не вестници и списания, в които се изброяват факти и данни, какво не са прочели и управляващите в европейските държави ?? В Австрия съм бил много пъти и съм видял какво е и по улиците и по заведенията, българино ;)

Все още ли мислиш, че рак на белите дробове може да се получи само от цигари ? Спри да държиш сметка на това, от какво АЗ мога да умра, БЪЛГАРИНО ! :) МИСЛИ !!! , но не мисли и заради мен, БЪЛГАРИНО ! :)

Япония беше свързана с друга тема, БЪЛГАРИНО !! А и там също се пуши, БЪЛГАРИНО :)

Пак питам за отговор на по-горните въпроси свързани с икономиката и безработицата - ти ще можеш ли да дадеш отговор, БЪЛГАРИНО ? Знаеш ли колко хора вече се чудят как ще преживеят без пари до другото лято, БЪЛГАРИНО ? Или и ти си от тези, на които не им пука, ЧИСТ БЪЛГАРИНО !?!


Гост

#1196 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

2012-12-18 22:17

#1195: Гаден ПРОСТ Пушач - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

Остави правото и на нас да изберем как да умрем.

Гаден ПРОСТ Пушач

#1197 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

2012-12-18 22:20

#1196: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

Заведенията за пушачи, с какво накърняват твоето право на избор ???????


Гост

#1198

2012-12-18 22:23

А с какво пълната забрана накърнява твоето право на избор?
Бивш пушач, НО ЦИГАРИТЕ НЕ МИ ПРЕЧАТ!

#1199 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

2012-12-18 22:31

#1194: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

Ти дали четеш и вникваш в мисълта на написаното? Човекът ясно е казал, че в Япония ИМА ОБОСОБЕНИ МЕСТА за пушене.  Не е ли по-добре да има такива места, такива заведения, отколкото пушачите да са вън на студа и да ти духат в лицето дим? Аз НЕ искам да ти пуша, не искам да пуша пред децата, нито да преча на някой. На кой точно ще пречи ако има такива заведения само за пушачи? Хайде, няма да са много "луксозни" за да не се дразнят непушачите че не могат да ги посещават. Явно и на теб няма да ти пречат, нали?  Знаеш ли, обаче, на кого ще му пречат? Ще пречат на управляващите, и знаеш ли защо? Защото тогава ще се види оборотите и посещаемостта на тези заведения, тогава ще "лъсне" истината, която ресторантьорите "пеят" от 1-2 месеца. И ББ Тиквата ще разбере накъде духа вятъра. Как може така да се оставите да ви манипулират. Пак повтарям, а предполагам и повечето пушачи ще се съгласят, че е по-добре да влезнеш в място за пушачи за да запалиш 1 цигара, отколкото да пушиш по спирки, улици, ПРЕД УЧИЛИЩА...

И на последно място- понеже работя в сферата на здравеопазването, та затова са ми ясни всички здравни каси, рамкови договори и т.н. Само да ти кажа, че са в ПЪТИ повече смъртните случаи от инфаркти, дължащи се на СТРЕС, ВРЕДНИ ХРАНИ, НАДНОРМЕНО ТЕГЛО, отколкото от никотин- 7:1 е съотношението в полза на изброеното от мен.

Хайде със здраве!

 


Гост

#1200

2012-12-18 22:39

До 04/2009 в Япония пушенето в държавните учреждения, болници, гари, летища и прочие се разрешава само на отделени за целта места. От 04/2009 дори тези мини-пушални са закрити, като специално инсталирани камери следят за пушачи-нарушители.