За равни права на пушачи и непушачи!

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията За равни права на пушачи и непушачи!


Гост

#1

2012-05-25 17:33

Ако ще забраняват цигарите на публични места, да забранят и алкохола, храните с ГМО и т.н.

Гост

#2

2012-05-27 11:08

За ! Всеки ден , за всичко с което не сме съгласни , трябва отпор ! В противен случай защо ни е демокрация? А и аз съм българка , трябва ли насила да ме превърнат в германка? Вече всички сме били навсякъде по света - нали знаете дали не пушат , пият и дрогират европейците ?

Гост

#3

2012-05-29 13:32

Омръзна ми всичко в тази държава да се се разминава незабелязано, този акт е незаконен и нарушава принципните права за пълноправно съществуване на хората, които са преди и над Европейските или които и да е други измишльотини на група марионетки, размиващи мнението на отделния индивид в услуга на корпоративни интереси, а не в името на общото благо, под чийто лозунг безчинстват!

Гост

#4

2012-05-30 08:46

Държавата забранява тютюнопушенето и в същото време произвежда тютюн и се продават цигари под път и над път...с две думи бизнеса продължава !
Не виждам логиката !

Гост

#5

2012-05-30 12:45

Kakto kazvate izbora e nash, za tova ne smqtam, che daje e neobhodimo ogranichenie na vazrastta za poseshtavane na obshtestveni mesta v koito se dopuska tutunupusheneto. Az moje da sam na 17 i pak da pusha, s kakvo oshte moje da mi navredi dimut?! Prosto trqbva da ima dve otdeleniq - za nepushachi i pushachi. Bez ogranicheniq. Razbira se, che e nedopustimo dete da pushi no ne mislq, che dori i mlad pushach na 17 godishna vazrast koito pushi ot nqkolko godini, ne biva da bade dopusnat zashtoto s neshto shte mu povlqe na zdraveto, 2 chasov prestoi v opusheno zavedenie! Az sam saglasna s vas.Podpisah. I vi podkrepqm!

Гост

#6

2012-05-30 15:01

Равните права биха били:
никой да не пуши в близост до непушач тъй както непушача НЕ уврежда здравето на пушача.


Гост

#7

2012-05-30 15:05

Какъв "личен избор?" Да тровиш другите?

Е няма как да се даде такъв избор.
Който иска да си пуши, но сам.

Не е ли достатъчно, че много трудни би се приложила тази забрана в БГ

Гост

#8 Re:

2012-05-31 08:51

#6: -

само не ми е ясно по какъв начин точно пушачите са ви навредили на здравето това в какво точно се изразява или се позовавате на някаква статистика


Гост

#9 Re: Re:

2012-05-31 12:11

#8: - Re:

Това сериозен въпрос ли е? И да, знам, че не е учтиво да се отговаря на въпроса с въпрос, но вие твърдите ли, че тютюневият дим е безвреден? Ако е така, няма нищо лошо да пушат и бременни, и деца...

 


Гост

#10 Re:

2012-05-31 15:35

#6: -

Ако има места за пушачи и непушачите не ги посещават, никой на никого няма да пречи.

Липсата на места за пушачи автоматично ограничава техните права!


Гост

#11

2012-05-31 17:42

Брутално навлизане в личния живот на хората. Даже по време на войните, на войниците са доставяли цигари на фронта. Навярно нашите бащи са били по- глупави и не са знаели, че НИКОТИНА УБИВА. И земетресението УБИВА. И Бойко УБИВА. И Герб УБИВА. И ЕС УБИВА. И САЩ УБИВА. Въобще убийците викат- Дръжте убийците. Лицемерие!
Пушач

#12 Re: Re: Re:

2012-05-31 18:16

#9: - Re: Re:  

 Проблемите не са в тютюновия дим. Проблемите са в посегателството върху личните права. Аз, например, никога не пуша в компания на непушачи. И винаги пуша в среда, където останалите също пушат. Освен това, мога отговорно да потвърдя, че никотина стимулира мисловната дейност, особено в критични ситуации. Имам много подобни преживявания. Например, преди една година, в ИКИ-РАН, в Москва, по време на изпитания на прибори, бях тотално оплескал софтуера на проекта. Цяла седмица безрезултатна борба с някаква глупава грешка. Сроковете напъват- комисията чака. Колегите- нещастни, руснаците - "Българите не могат да се управят!". Та, напускам лабораторията, излизам в коридора. Там- една консервена кутия, като пепелник. В ИКИ не се пуши. Запалвам една, после втора цигара. Гледам околните сгради и хора през прозореца. Изведнаж- нещо ми щраква в мозъка, връщам се, правя корекция на програмата и я зареждам в прибора. И той работи! И изпитанията минаха успешно.


Гост

#13

2012-05-31 18:32

Прочетох книгата_Войната срещу пушачите .Кой и защо ни преследва_ издателство труд,продава се с вестник.Много е интересна, който може да си я купи

Гост

#14 Re:

2012-06-01 14:11

#4: -

Има дума за това и тя е ЛИЦЕМЕРИЕ :)

К. В.

#15 Re: Re: Re: Re:

2012-06-01 14:16

#12: Пушач - Re: Re: Re:

Аз се занимавам с преводи и писане и точно по същия начин ми хрумват най-великите идеи!! Които после се харесват на всички :) Така че се присъединявам изцяло към написаното от теб и го потвърждавам от личен опит.

мими

#16

2012-06-01 15:15

Ето това се казжа дискриминациа на пуша4ите........................!

Гост

#17

2012-06-01 18:15

Това е лицемерие! Цялата Мара втасала... Трябва да има заведения за пушачи и непушачи, с цялото ми уважение към тях.

Гост

#18

2012-06-02 11:08

Познавам трима НЕпушачи починали от рак на белия дроб и само един пушач!Дядо ми пушеше и живя до 85г , баща ми цигара не е запалил, а почина на 65г.Божа работа!!!Първо да се спре замърсяването на въздуха в градовете, да се спре продажбата на храна с консерванти,с аспартан и с разни Е-та, да се намали стреса на работното място, да се подобри здравеопазването , на края да оставят отнемането на права и свободи.
Пушач

#19 Re:

2012-06-03 13:40

#18: -  

 Всичко започва с цигарите. Димът вреди на околните! После със свободата на мненията. Не говорете, както мислите, защото ще ви чуят и какво ще си помислят за нашата държава?! А някои може да се засегнат и да получат психически травми от вашите приказки!  После със свободата на избора. Нали сте гласували( или не) на парламентарните избори, сега ще си траете 4 години. Глас народен, глас божи! Но поетът е казал още: С 300 ножа прободен. После свободата на словото в медиите: Забележете, сред многото "разследващи" журналисти, никой не се е опитал да проясни генезиса на тези забрани, точно в днешно време. Кой ги финансира, защо точно сега, какви интереси стоят зад точно тези кампании. И не ми разправяйте, че те са породени от хуманни съображения. Днес всичко се прави с много пари и за много пари. Иначе, как ще обясните надписите от лявата страна на тази страница? Плурализъм или насилие- икономическо, административно? "Матрьялът" - това не  интересува никой от управляващите- само рейтинга и визията пред техните матрони са важни.  А защо нашата държава разрешава да се построят военни бази на нейна територия, насочени срещу Русия ( властта казва, че не било така?, но руснаците казват друго), защо излага българските граждани на прицела на руските ракети, защо руши българо-руската дружба и икономическото сътрудничество между двете държави. Къде са интересите на обикновените граждани- пушачи и непушачи? Защо цената на парното стига непосилни за хората размери и в същотото време заплатите в топлофикация растат по експонентциален закон? Защо има толкова изпълнителни листи и дела за запор срещу нормалните хора от страна на частните съдия- изпълнители? Защо сме най- бедната нация в Европа и сред най- нещастните в света? Днес слушах изказване на едно момче- американец. Той казваше, че в София имало много романтика, защото виждал трамваите от 60-те и 70-те години (немски, рециклирани) по улиците. Досрамя ме- та ние ги смятаме за модерни трамваи. А минали са 40-50 години от това време (романтичното). Правих екстраполация назад- за да се види прогресът в дългосрочен план. И изтръпнах- такъв просто нямаше. Ние стоим на едно място, повече от 20 години. Вчера прочетох, че Свободата е на върха на цигарата. Според мен, Свободата е на върха на копието- както го е казал Сервантес. И гърците го показват. А ние?

Свободен пушач

#20 No comment...

2012-06-04 19:01

Няма да коментирам, а ще цитирам: http://www.dw.de/dw/article/0,,3692598,00.html
върла НЕ- ПУ-ШАЧ-КА

#21 За равни права на пушачи и непушачи

2012-06-05 00:03

НЕПУШАЧКА! Сега, когато забраната за пушенето на обществени места влезе в сила, говорите за равнопоставеност. А къде бяхте преди, когато АЗ, РАВНОПОСТАВЕНАТА НЕПУШАЧКА, бях принудена да търпя цигарения дим (който Вие произвеждахте) навсякъде - в кафенета, ресторанти, магазини, а понякога дори в лекарски кабинети? Защо не мислехте тогава за моите права - да дишам чист въздух(в ресторанта или кафенето), да не бъда одимявана и усмърдявана от тютюневия дим от Вашите цигари уважаеми РАВНОПОСТАВЕНИ ПУШАЧИ? Не беше ли гавра с моите права, когато преди време в заведенията имаше маси за пушачи и непушачи? Моля Ви, пушете си на воля в собствените си домове и под открито небе и не занимавайте обществото с лицемерната си борба за равноправие.



Гост

#22 Re: За равни права на пушачи и непушачи

2012-06-05 13:49

#21: върла НЕ- ПУ-ШАЧ-КА - За равни права на пушачи и непушачи

Ами, защо не се защитихте?

Защо не си потърсихте правата?

Защо не изискахте правилата да се спазват, инспекторите да налагат яки глоби за недобре вентилирани помещения и пр.?

Защо мислите, че ние, пушачите обичаме да стоим на задимено и не искаме добра вентилация, не разбираме правото Ви на чист въздух и сме против правилата?

 


Гост

#23

2012-06-06 09:06

Поредният удар върху българската икономика. Най-напред осигурете европейско заплащане и чистота в България, а после следвайте поредните глупости на европейските чиновници!

Гост

#24

2012-06-11 18:53

да го духат пшачите!!
и без това се надявам скоро да изпукате от рак!

Гост

#25 Re:

2012-06-11 21:27

#24: -

Пряката връзка между рака и тютюнопушенето не е доказана и е само в болните мозъци на "марулите" (=воинстващите непушачи-сектанти). Основни причини за раковите заболявания са стресът и генетичната обремененост!!!

Така че, кой пръв ще пукне и от какво, знае само Началникът! :)