За сградата на Математическа гимназия - Варна

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията За сградата на Математическа гимназия - Варна


Гост

#1

2012-04-10 18:45

Уважаеми варненци,
Неведнъж сте се гордели с успехите на възпитаниците на МГ „Д-р Петър Берон“ гр.Варна , постигнати във всички области на науката, на национални и международни състезания.
Подкрепете желанието на учениците и учителите на Гимназията да продължат да се обучават в сегашната сграда на училището, изграждана и обновявана с труда и средствата на родители и общество.
Кажете „НЕ!“ на манипулациите и противопоставянето на две по своему добри каузи – ОУ „Захари Стоянов“ да въведе целодневно обучение в изградена специално за него сграда, и МГ „Д-р Петър Берон“ да може да ползва изцяло сградата, построена преди 35 години специално за нея!
Не позволявайте училището, от място за обучение и развитие на децата ни, да се превръща в „бойно поле“ за сграден фонд!

Тази публикация е изтрита от автора на петицията. (Покажи подробности)

2012-04-10 20:28



Гост

#3

2012-04-10 20:30

В МГ съм учила 8 години (и то не преди 10, а до преди 2) и съм твърдо против тези инсинуации от страна на управата на основното училище. Не знам защо се опитват да се отърват от гимназията, но по мое впечатление, ако е имало някакви проблеми - то рядко са били провокирани от ученици, учители или управата на математическата гимназия...

Гост

#4

2012-04-10 20:49

Гимназията е пързо изгонена от собствената си сграда. Тази в квартал "Чайка" е предназначена за МГ, "Захари Стоянов" повече от 30 години е "временно" в нея. и Сега гостът се опитва да изгони домакина. Това е меко казано нахално!

Гост

#5

2012-04-10 23:13

Нещо което е създадено не трябва да се руши а да остане за идните поколения.Не променяйте създаденото а го направете по хубаво мислете че ще имате и внуци.

Гост

#6

2012-04-10 23:16

Невероятно е как един директор на основно училище - в случая "Захари Стоянов" може да подходи толкова тесногръдо и дребнособственически към повереното му училище и да призовава към открито противопоставяне на кварталните интереси с интересите на варненската общественост. С цялото ми уважение към институцията на основното училище и образованието като цяло, вярвам че управляващите отговорни за назначаването на този човек ще направят анализ на неговите действия и ще вземат необходимите мерки на негово място да бъде назначен способен мениджър на образователна институция. Трябва да учим нашите деца на толерантност, желание за намиране на възможни решения добри и за двете страни, диалог и разбиране на нуждите на другата страна и заедно да работят за постигане на нещо по-добро. А тук - виждаме агресия, арогантност и призиви към натирване на другото училище където им се е видяло изобщо възможно, без да се съобразяват с потребностите и възможните усложнения. Боже, пази българското образование от такива хора!


Гост

#7

2012-04-11 07:14

Управляващи , престанете да вършите глупости !!!!!

Гост

#8

2012-04-11 10:38

Това е доказала се с годините гимназия, не я пипайте!
Надя

#9

2012-04-11 10:47

Не мога да разбера защо на всеки 5-10 години някой все рови за сградата на МГ?!? Какво ви е толкова трън в очите?
гост

#10

2012-04-11 11:12

"Захари Стоянов" да отиде при Спортно училище "Г.Бенковски", има място. В този край на "Чайка" няма основно у-ще. Освен това в "Захари" голям брой ученици са от квартал "Бриз", за тях е безразлично къде точно е сградата, пък и там предстои строеж на у-ще.
МГ работи за обогатяване на базата,направи направи сграда с компютри, има доказани резултати при реализиране на учениците си в различни сфери.

Гост

#11

2012-04-11 11:21

Много непочтено действат от"З. Стоянов", при положение, че сградата първоначално е дадена на МГ, а след това се нанасят и от "З. Стоянов". Без византийски номера!
Gergana Petrova (2004)

#12

2012-04-11 12:20

Az sum uchila 4 godini v Zahari Stoianov i 8 v MG. Blagodarna sum za obrazovanieto koeto poluchiv v Zahari Stoianov. Za sujalenie bih opisala nivoto kato sredno - nai-obiknovenno uchilishte. Za razlika ot tova, obrazovanieto koeto poluchih v MG be prevuzhodno. Uchitelite ne se zadovoliavaha s minimuma iziskvan ot ministerstvoto, a ni davaha poveche i ni vduhnoviavaha. Mislia che ne samo Varna, no i Bulgaria kato cialo moje da se gordee s gimnazia kato MG.

Po moe vreme ne pomnia da e imalo vrajda mejdu dvete uchilishta, tui kato te ne sa konkurenti - ednoto e nachalno i osnovno, a drugoto sredno uchilishte. Ne vijdam zashto niakoi triabva da se mesti, no mislia che pri vsichki polojenia MG bi triabvalo da ima predimstvo vuv vzemaneto na reshenia.

Гост

#13

2012-04-11 12:42

"Математическа гимназия" и "Захари Стоянов" са просъществували заедно не едно десетилетие. В основите на конфликта лежат лични интереси.
А задача за общината е: заедно с РАЗРЕШЕНИЯТА за застрояване на града с жилищни сгради (и молове) да ПРЕДВИЖДА и съответната инфраструктура: детски градини, училища (болници, пожарни и др.)!

Гост

#16

2012-04-11 12:51

Подкрепям петицията с цялото си сърце,като окачествявам повода породил я за безумен.
Аз и моят випуск сме участвали в строежа и преместването ни в тази тогава строена специално за гимназията ни постройка ,дали сме не само труда ,но и душата си за да й вдъхнем живот и да пренесем атмосферата и духа от старата ,с която се разделихме не без тъга ! Кой казва ,че предметите нямат душа ! В тази сграда са нашите спомени ,там се срещаме ,там водим своите деца .....
Кой смее да ни отнеме това !!!!!!!!!!!

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2012-04-11 12:56


ученик от 10 клас

#18

2012-04-11 13:04

Тази ситуация е много лицемерна.Гостенина да изгони домакина.Като ученик в 10клас не мога да не направя аналогия с литературата.Директорката на Захари Стоянов е един същински Тартюф в наше време.
Смисълът ,който е имал "Тартюф" на Жан Батист Молиер в времето на литературното ноправление класицизъм все още важи и в днешно време:Да се пазим от Тартюфовците в обществото и да не чакаме някоя висша сила да ни оправя проблемите.Затова нека сега ви призова бивши ученици на Мг-то,настоящи ученици на Мг-то и всички които са горди с Математическата Гимназия "Д-р Петър Берон" нека се противопвставим на тази напаст : лицемерието на Тодорка Колева!!! Да живее МГ-то!

Гост

#19 Re:

2012-04-11 13:40

#12: Gergana Petrova (2004) -

Влизаш с изискване за максимален бал , пък излизаш с бал 4.20

и после няма университет .


Гост

#20

2012-04-11 14:00

Казано на кратко от години МГ иска да премести "Захари стоянов", "Захари стоянов" иска да премести МГ. И двете страни имат някакви доводи. И двете страни играят мръсно и насаждат конфликти. Някой трябва да се премести. МГ е първо по време и => първо по право според византийската максима, за МГ тази сграда има сантиментално значение, но не това е най-важното. Най-важното е, че МГ е вложила изключително много усилия и пари в запазването и обновяването на материалната база. Опитайте се да ни намерите място което да е в такова добро състояние. Библиотеката ни е най-богатата училищна библиотека, имаме ужасно много компютри, на нас ще ни е много по-трудно да се преместим. Не може просто да ни изгоните на какво ще научите хлапетата с такава постъпка?


Гост

#21 Re: Re:

2012-04-11 14:22

#19: - Re:

Аз излязох с 5.80 без да се напъвам кой знае колко...университети колкото искаш! Затова хората завършили там се реализират. Това е като сито. Ако ставаш изкласяваш ако не...няма университет. Няма място където като се каже че си минал през елитно място (без резултати) и да кажат той от еди къде си и да те приемат.(Изключвам връзките)


Гост

#22

2012-04-11 14:42

Никой няма интерес от противопоставянето на двете училища. Проблемът не е от вчера. Чувствам се ужасно, защото най-малките ми деца учиха 7 години в ОУ "Захари Стоянов" и тогава подписвахме петиция против желанието на МГ да измести у-ще "З. Стоянов" от сградата. Аз уважавам много учителите в това училище и съм безкрайно благодарна за всичко, което направиха за моите деца през тези 7 години . Сега, обаче, съм поставена от другата страна на този казус: Синът ми е ученик в МГ "Д-р Петър Берон" и естествено е да подкрепя петицията на МГ. Но се чувствам ужасно! Защо е необходимо децата ни и ние - техните родители да бъдем поставяни в подобни ситуации? Искрено се надявам този спор най-после да приключи. И дано да бъдат удовлетворени и двете страни в спора, ако това е възможно!

Гост

#23

2012-04-11 14:44

Оставете ни намирааа ;[

Гост

#24

2012-04-11 15:55

Завърших гимназията преди 4 години, а още тогава от ОУ"Захари Стоянов" непрестанно насаждаха конфликти и искаха буквално да изгонят гимназията. Това е пълно безумие. Дори заради създаденото напрежение отложиха започването на учебната година с повече от месец, от което загубиха само учениците в Математическата гимназия. Това трябва да спре! От гимназията непрекъснато се наливат средства за обновяване на материалната база, а ползите ползват всички. Не може с лека ръка да преместят цяла една институция за град Варна от мястото й.

Гост

#25 Re:

2012-04-11 16:11

Конфликтът изкуствено се пренася върху децата. Много от учениците на "З.Стоянов" посещават школите по математика в МГ. Повечето са добри приятели. Както разбрахме има и братя и сестри. Що за възрастни сме (при това педагози) да вкарваме в тази мръсотия децата!? Работила съм и в двете училища. Вижте езика, с който си служи едната страна и езика - на другата. Веднага ще разберете откъде е този измислен конфликт и защо!



Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...