Подписка

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Подписка


Гост

#126 Re:

2012-02-24 17:54

#122: -  

 Не съдете по Вашите роднини за тези на другите хора! Когато казах на сина ми, че се отменя приема в СМГ след 4-ти клас, той ми отговори, че не е честно спрямо братовчед му, който няма да има възможност да учи там следващата година.


Гост

#127 Re: Re:

2012-02-24 18:01

#126: - Re:

А мислите ли, че и в малките населени места няма талантливи деца? Те могат ли да дойдат да учат в СМГ? Честно ли е спрямо тях, че други имат тази възможност? Каква вина имат те, че не са се родили в София, Варна....


Гост

#128

2012-02-24 18:03

Против ранния прием.Умишлена заблуда е избутването на интересите на децата пред комерсиалните подбуди.

Гост

#129 Re: Re: Re:

2012-02-24 18:03

#125: - Re: Re:

"Умни деца има във всяко едно училище (резултатите от изпити и олимпиади го показват) и никой не им пречи да се развиват. В МГ са по-добри на олимпиадите по математика, но по останалите предмети на национално ниво учениците от ОУ и СОУ се представят по-добре (7 клас) – факт. Във всеки град на НВО има и деца от ОУ и СОУ с оценки по математика 6.00."

И във всеки университет, където се учи математика има мегейци прекъснали първи курс заради линейна алгебра, мат. анализ и евентуално аналит. геометрия. Както и студенти, които не са били в МГ, но които си взимат успешно изпитите.

Да са живи и здрави медалистите и да продължават да радват родителите си, но тази им кауза е пълна с псевдоаргументи. Като пренавити часовници се държат в момента и си мислят, че едва ли не останалото общество е срещу тях и изпитва задоволство. Четох тук коментари за злоба, кисело грозде, народ-мърша и т.н. Взе да става доста пошло и арогантно. Дори да се чувстват прави, дори и да са, не това е начинът.


Гост

#130 Re: Re: Re:

2012-02-24 18:05

#125: - Re: Re:  

 Да сте чували за преносен смисъл?? Това, че искам детето ми да учи в едно добро училище, с опит и традиции, за което най-добрите ученици в София мерят сили, това ли наричате надъханост? Е, ако да искаш детето ти да получи добро образование, да се научи да мисли, да има желание да е сред умни деца в конкурентна среда, ако това е надъханост, тогава си прав, но не искам и да си помисля ти какво си...


Гост

#131 Re: Re: Re: Re:

2012-02-24 18:16

#129: - Re: Re: Re:

Да, ама на каква цена имат тези 6 и с колко е олекнал джоба на родителите, защото и аз съм от тези, дето се наложи да ходя на уроци за да имам над 5.00. А мой приятел от ПМГ си изкара 6 без да ходи на допълнителни занимания.


Гост

#132 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-02-24 18:29

#131: - Re: Re: Re: Re:

На същата, на която са отличните оценки (непълни шестици) на ученици от МГ, ходещи на частни уроци по математика при учители от ОУ. Познато дете е едно от тях.

Миналата година на изпитите в една МГ, която тук много се защитава, имаше само 4 отлични оценки по БЕЛ и 6 отлични оценки по математика. Нито една пълна шестица!


Гост

#133

2012-02-24 18:29

А защо приемът след 4 клас да е осъществява само в училища, които са средни? Защо едно дете от начално училище да не отиде в ОУ? Или СОУ-тата превъзхождат ОУ-тата с нещо?

Гост

#134

2012-02-24 18:36

Споровете се изостриха излишно - от двете подписки се очертават два сериозни проблема - единият е със заплашените от закриване поради липса на достатъчно места училища, а другият е рушенето на утвърдени и успешни учебни практики поради недомислици или съзнателно допуснати пропуски в законодателството(може би с цел лобиране в полза на частни интереси?). И двата проблема са сериозни и ужасно грозно и тъжно е, че вместо да се обедините и да защитите заедно правото децата да получат възможност да получат качествено (безплатно) образование сте се хванали за гушите! Не разбирате ли, че не може единият проблем да се реши за сметка на другия! Според мен подписката е ужасно глупава и си личи че е инициирана от хора, които нямат достатъчно добра представа как се работи в едно МГ. И без да съм специалист мога да видя че и двете алтернативи, които имат МГ-тата за реорганизация към момента ще разстроят сериозно работата им и качеството на подготовката на възпитаниците им!

Гост

#135 Re:

2012-02-24 18:47

#134: -

"Според мен подписката е ужасно глупава и си личи че е инициирана от хора, които нямат достатъчно добра представа как се работи в едно МГ. И без да съм специалист мога да видя че и двете алтернативи, които имат МГ-тата за реорганизация към момента ще разстроят сериозно работата им и качеството на подготовката на възпитаниците им!"

Според проектозакона и частните училища трябва да проведат продецури по реорганизация, която като чета законопроекта не е никак лека. След което да подадат заявление за продължаване на дейността. След което могат да получат отказ. Не че лично се застъпвам за тях или за когото и да е, само казвам, че не само на МГ ще им се наложи да се реорганизират, за да влезе цялата образователна система най-накрая в ясен и единен стандарт.

Но от всичко прочетено разбирам, че не това е проблемът за повечето хора. Проблемът е, че ще загубят буквално една думичка в заглавието, а именно "гимназия". Не им харесва да са средни училища, държат си на "марката". Което вече ми се вижда прекалено детинско от тяхна страна, но те си знаят.


Гост

#136 Re: Re:

2012-02-24 19:07

#135: - Re:  

 Много сте прав!

 


Гост

#137 Re: Re: Re:

2012-02-24 19:45

#127: - Re: Re:  

 Ами да затворим тогава и Университетите, че и тях ги няма във всяко село, ето Ви тема за нова подписка, кого ли ще заведете под строй сега да гласува? Ако във вашето село няма мат. гимназия, със сигурност в градовте около Вас има такава и стига детето да има необходимите знания, то би могло да учи там. Ако в моето село няма спортно у-ще трябва ли да направя подписка за забрана на спортните у-ща? Не е ли малко "плоско" като довод?


Гост

#138

2012-02-24 19:59

"Подписка
В защита на проект за закон на предучилищното и училищното образование, ние - основни училища, средищни училища, СОУ, гимназии с профил „чуждоезиков” се обединяваме и заставаме против дискриминацията!"

Това е заглавието на подписката ви, бъдете така любезни да отбележите кои са училищата, заставащи зад тази подписка.
Кои точно имате предвид под "гимназии с профил чуждоезиков"?

Покажете се, кои сте вие?
Какъв успех, какви награди и постижения имат учениците ви?

Това, което сега виждаме е как Сдружението на анонимните...хм....училища се бори срещу МГ.

 

ПП. Прочетохте ли дефиницията за "дискриминация", преди да решите така смело да я хвърлите в интернет пространството?

 

родител

#139 Re: Re:

2012-02-24 20:09

#126: - Re:

ВИЕ СТЕ ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ!

 

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2012-02-24 20:12



Гост

#141 Re: Re: Re: Re:

2012-02-24 20:32

#137: - Re: Re: Re:

Стига с тези МГ! Обясниха ви, че във всяко едно училище има умни деца. Защо непременно трябва да е МГ? Стига с тези псевдо таланти! Когато вече родителите не могат да им влияят (към 9 клас), те забравят, че обичат математиката. Единици са тези дето остават – най-упоритите. А математика и в СУ май вече се влиза с 3 от ДЗИ.


Гост

#142 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-02-24 20:47

#141: - Re: Re: Re: Re:  

 МОЛЯ?  КАК СЕ КАЗВА ТАЗИ ПОДПИСКА?????

Подписка против обучението от V до VІІ клас в МГ

Тя не е ли за закриване на приема от 5-ти клас в МГ?

Вие сте тези, които пречите на умните деца за се развиват, не Ви подкрепям и тези, които могат да мислят ще ме разберат.


Гост

#143 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-02-24 20:55

#141: - Re: Re: Re: Re: А математика и в СУ май вече се влиза с 3 от ДЗИ.

Да, защото там кандидатстват възпитаниците на СОУ. Тези от МГ отиват зад граница, за съжаление.


Гост

#144 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-02-24 20:59

#142: - Re: Re: Re: Re: Re:

Подменят си заглавието, сигурно и в текста има промени, ето, сега го копирах, ако го подменят пак....

 

Подписка

В защита на проект за закон на предучилищното и училищното образование, ние - основни училища, средищни училища, СОУ, гимназии с профил „чуждоезиков” се обединяваме и заставаме против дискриминацията!

Приемът след 4-ти клас да се осъществява само в училища, които са средни (от І до ХІІ клас) с определен профил след начален етап на образование.

Обидно е да се смята, че качествено образование за учениците от V до VІІ клас може да се предлага само в математически гимназии. А основните и средните непрофилирани училища не предлагат ли качествено образование?

В отговор на тезата, публикувана от МГ, че математическото мислене се развива от ранна детска възраст, предлагам тези гимназии да сменят своя статут и да се преобразуват в средни училища с математически профил, за да може надарените в тази област ученици да имат възможност да развият своя талант. Но получаването на право за прием на ученици в V клас в МГ автоматично води до дискриминация на останалите училища, които също предлагат качествено образование. Запазването на нерегламентираното в закон ползвано право до момента от МГ ще продължава да дискриминира и качествените преподаватели по математика в другите училища.

Проектът за закон за предучилищното и училищното образование ясно разграничава училищата според етапа на образование, който те предлагат. Така качеството на образование ще отговаря на потребностите на ученика. Колеги, нека не се дискриминираме!!! Ако математическите гимназии искат да запазят своята „запазена търговска марка за качествено образование” – нека бъдат гимназии със статут на такива. Гимназии с профил „чуждоезиков” също са извоювали своята „запазена марка на езикови гимназии”, в които учениците получават качествено образование с възможности за реализация в световен мащаб.

Проектът на закон за предучилищното и училищното образование трябва да се запази в тази си част и ясно да регламентира училищата, според етапа на образование, което те предлагат. Така със сигурност ще се гарантира и качеството на образование в България. Разрешаването на прием след ІV клас в МГ ще бъде абсолютна дискриминация за всички училища, които предлагат прогимназиален етап на образование!

 

 

 

 


Гост

#145

2012-02-24 21:18

И пак не са го направили както трябва.

Гост

#146 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-02-24 21:32

#143: - Re: Re: Re: Re: Re:

Иска ви се! ТУ и СУ са пълни с възпитаници на МГ. В чужбина отиват малка част от завършилите МГ – най-добрите и тези с много пари.


Гост

#147 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-02-24 21:59

#143: - Re: Re: Re: Re: Re:

Не думай. Пълно е с повтарячи от МГ в университетите, както е пълно и с хора с меко казано скромно образование зад граница. Това "зад граница" май само по телевизията сте го виждали или на екскурзия за 500 лв с автобус.


Гост

#148 Re: Re: Re:

2012-02-24 22:55

#127: - Re: Re:

А мислите ли, че и в малките населени места няма талантливи деца? Те могат ли да дойдат да учат в СМГ? Честно ли е спрямо тях, че други имат тази възможност? Каква вина имат те, че не са се родили в София, Варна....

1. Могат да дойдат. Естествено, ако има къде да живеят, но не е забранено.

2. И по-честно ли ще стане, ако заради децата от провинцията спрем и децата от София да учат в добро училище??? Тъй де, като не можа за нас, за никого да не може.


Гост

#149 Re: Re: Re: Re:

2012-02-24 23:05

#148: - Re: Re: Re:

Че не е забранено, не е, но всъщност не могат, защото нито някой ще го вземе в дома си да го отглежда, нито 12 годишно дете ще живее само на квартира. Аз не мога да си представя и що за родител трябва да си за да пратиш детето си вън от дома и то заради някакво п*****о МГ.


Гост

#150

2012-02-24 23:19

Имало едно време......Селският даскал казал на дядо ми, "-Ще пратиш детето в Мъжката гимназия".Селският учител?1939 година.И така баща ми отива в Мъжката Гимназия в ЧЕТВЪРТИ КЛАС.Да учи математика, защото селският даскал го е забелязал и е бил достоен българин.Това е моята родова памет.А вашата подписка е недостойна и антибългарска.