Създаване на мемориално място за жертви на болшевизма в Пловдив

Георги Пашев
Авторът на тази петиция

/ #13 До Биохимик

2012-08-20 02:34

Уважаеми Биохимик, нормално е да не вярвате на никакви СДСта. Вероятно, ако нашето движение беше кръстено по друг начин, щяхте да вярвате много повече. Човешката психика е доста сложно нещо. Народът предпочита да вярва на нещо тотално непознато, което може да се окаже по-лошо от познатото, но не и на познатото, което може да е лошо, но пак е по-добро от други по-нови неща, като партийте на царя и ГЕРБ, например.
Движение СДС - Възраждане е съставено от идеалисти, повечето от които са напуснали партия СДС, бидейки отвратени от нея, повече и от вас самият. Но движението съдържа СДС, защото за нас това е трибуквието на Надеждата, на Желанието за Демокрация, Обновление, Промяна и властването на Истината и моралната законност: както е било и преди 20 години, преди разни службогонци да употребят Идеята за лични цели. Въпреки тях, обаче, Идеалистите са още тук и с пламък в сърцето ще отстояват гражданската си позиция. Пак повтарям: ако има някой отвратен от действията на самозабравилите се в партия СДС, то това сме именно ние, защото за нас СДС е трагична любов... Може да видите във фейсбук различни наши дискусии с партийци. Самият аз съм си спечелил "лоша слава" в партията като човек, който "все ги плюе". Но аз плюя конкретни за мен службогонци, но не и Синята идея, която в Движението дефинираме с нашата Харта за действие. Заповядайте в нашите фейсбук групи и я прочетете. В нея има тотална смяна на държавното управление, както и на вътрешнопартийното с т. нар. "четерислойно сито" за всички на изборни постове, което включва: 1. предварителни избори, 2. лустрация, 3. слой на компетентностите, 4. отзоваване. Повече подробности бихте намерили в самата Харта за действие. Не е тук и времето и мястото да ги коментирам, защото тя включва много неща в много сфери на живота, но най-главното е че въвежда Пряка демокрация и поставя гражданите в позицията в която трябва да са: шефове на избраните.

И последно да кажа: ако не ви се занимава с нас: оставете ни, но делото за музея на жертвите на бесовския комунистически режим е Богоугодно дело и то заслужава подкрепа, защото историята ни вече е тотално преиначена и наш дълг е да казваме на хората Истината, дори и с цената на личния си комфорт. Самият аз съм инженер програмист с добри доходи и ако мислих само за пари, изобщо нямаше да ме видите тук да се занимавам с това, но освен всичко друго имам и Душа...