За опазване целостта на Южния парк и изграждане на бъдещия парк „Лозенец“

Свържете се с автора на петицията

Депозиране на подписката ни на вниманието на г-жа Йорданка Фандъкова и г-н Константин Павлов

2021-03-20 16:42:55

Уважаеми приятели, подкрепили с подписа си петицията „За опазване целостта на Южния парк и изграждане на бъдещия парк „Лозенец““,

Бих искала отново да Ви благодаря за подкрепата, от името на всички инициатори на подписката за опазване целостта на Южния парк и изграждане на бъдещия парк „Лозенец“.

Според първото съобщение отпреди месец (18.02.), на 15-ти март, понеделник, депозирах подписката ни на вниманието на госпожа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, и на господин Константин Павлов, кмет на район „Лозенец“.

Тя съдържа общо 2763 подписи, положени в подкрепа на искането ни, както и коментарите на заинтересованите граждани. Аргументацията ни към приложената подписка съвпада с текста-описание на електронната ни петиция тук, в peticiq.com. Можете да я видите, както и да следите развитието по нея, на следния линк в платформата на Столична община: https://call.sofia.bg/bg/Petition/Details/30906

От районната администрация на „Лозенец“ се свързаха с мен в деня, последващ подаването и получаването, и ме увериха, че към подписката ни ще подадат парцели с подробно описание, чието отчуждаване ще предложат на госпожа Фандъкова. В най-скоро време възнамеряват и да инициират обществени обсъждания по темата, на които да предоставят детайлна информация на вниманието на гражданите.

Ще Ви информирам своевременно за всяко по-значимо развитие по темата.

Поздрави и благодарности,

Веселина Гайдарджиева

Напредък по опазване целостта на Южния парк и изграждане на бъдещия парк „Лозенец“

2021-02-18 14:58:44

Благодаря Ви за подкрепата, от името на всички инициатори. От самото й създаване на 12.12.2020, това е първото съобщение, с което бих искала да Ви информирам за напредъка по каузата. Извинявам се за забавянето, целта бе да „наберем“ достатъчно инерция и да постигнем конкретни резултати, преди да Ви ангажирам.

През изминалата седмица се случиха няколко важни събития:

1.       Подкрепилите петицията надхвърлиха 2000 и разпознаваемостта и осезаемостта на проблема значително нараснаха;

2.        Миналия четвъртък, на 11-ти февруари, с мен се свърза Стоян Георгиев, журналист от bTV. Бяхме поканени от него да заснемем репортаж относно Южния парк, в резултат от подписката ни. Очакванията на журналиста бяха г-жа Фандъкова, кмет на София, да гостува в понеделник (15.02.) в предаването „Тази сутрин“, по време на което да й бъде показан материалът. Въпреки че в петък тя бе отменила гостуването си, ние заснехме репортажа. На 15.02. сутринта той бе показан заедно с участие на общински съветници, на живо от площадка „Козяк“: https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/sled-otpadaneto-na-moratoriuma-za-stroitelstvo-kakvo-shte-se-sluchi-s-juzhnija-park-v-sofija.html?fbclid=IwAR0uGN92Tzq65Ae0uefDs5syNoAKx80IpY3cUgY2gkSyZYMn3swmCddj1iQ Вечерта бе излъчен и в централните новини, в съкратен вариант: https://btvnovinite.bg/bulgaria/zeleni-ploshti-v-risk-milioni-shte-struva-da-se-obezshtetjat-sobstvenicite-na-imoti-v-juzhnija-park.html?fbclid=IwAR0gx8pN8BDrYE-a_HYo8Iz3m1iPX4ymyiqHu1tR_Au8Z6f7vQEZbVFA4m8

Според обещанието на Стоян Георгиев, който живее от другата страна на Южния парк, при предстоящо гостуване на кмета на София ще й бъде показан откъс за коментар. А следващите стъпки от страна на Голяма община (или държавата) са 200 милиона лева за отчуждаване на терените в рамките на „Зелени системи“.

3.       Общинският съветник Михаил Паргов (от групата на „Демократична България“ в Столичния общински съвет (СОС)) взе отношение по казуса вчера с публикация през официалния си профил във фейсбук (https://www.facebook.com/MihailPargovSofia/photos/a.108469723889006/491925668876741). Сигурна съм и ще се постарая тези позиции и търсенето на отговори и решения от общински съветници да продължат и на заседанията и комисиите в СОС.

4.       Към момента на публикуване на това съобщение, подкрепилите петицията са 2 657. След репортажите по националната телевизия bTV желаещите да се подпишат се увеличиха и в следващите дни очаквам да надхвърлят 3000. След това ще депозирам подписката на вниманието на г-жа Фандъкова. Ще Ви информирам своевременно за това!

Поздрави и благодарности,

Веселина Гайдарджиева

Споделете тази петиция

Помогнете тази петиция да получи повече подписи

Как да популяризираме една петиция?

• Споделете петицията на стената си във Facebook и в групи, свързани с темата на петицията Ви.
  • Свържете се с приятелите си
    1. Напишете съобщение, в което обяснявате защо сте подписали тази петиция, защото хората са по-склонни да я подпишат, ако разберат колко важна е темата.
    2. Копирайте и поставете уеб адреса на петицията във вашето съобщение.
    3. Изпратете съобщението чрез имейл, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram и LinkedIn.