Протестна нота против НЕЛЕГИТИМЕН Консултативен съвет към ДАБЧ

Quoted post

Любомир

#8

2016-02-02 17:06

Авторът на настоящата подписка, г-н Петър Анастасов от остров Крит, написа следното

"Същите тези хора самообявили се за наши представители само преди дни се „изказаха“ от името на диаспората по повод проекта „Е-консулски услуги“ за българските граждани извън страната, изразявайки мнение без да са се допитали до никого, дори изпратиха писмо до институциите на 24 декември 2015 г. Бъдете сигурни, че колкото и минимален брой хора да имат първоначален достъп до тези услуги, те ще бъдат полезни в сравнение с тоталната им липса."

 На друго място Петър Анастасов пък поснява, че 80% от хората в чужбина ще се възползват от електронните консулски услуги? Това е така, защото не е проблем те да получат при нужда електронен подпис. Ако нямате : лесно можете да получите такъв в България срещу 30 лева годишен абонамент.  По тази причина, пак според Петър Анастасов, не е нужно да се провеждат изнесени консулски дни, както бе поискано в писмо на ВОС ето тук. Той е категорично против.

Лошото консулско обслужване в чужбина обаче, както и почти липсващите консулски услуги там, ги дължим до голяма степен именно на хора, като авторите на настоящата петиция. Какво се иска всъшност в нея? Да се обедини МОН с МВнР и ДАБЧ? Да плеснем с ръце и да се прегърнем... Но така ли е в другите емигрантски държави? Представителни органи на диаспорите има във всички съседни на България държави. Изборни представителни органи на диаспората има в Португалия, Испания, Италия, Франция и другаде. Защо да нямат и българите в чужбина един такъв изборен орган, който да ги ПРЕДСТАВЛЯВА? И чиято дума да се чува от националните инсритуции и да се зачита. До кога българите в чужбина ще се държим като едно голямо стадо, което върви натам, накъдето го завърнат овчари като авторите на тази АНОНИМНА петиция?

Впрочем, Зорка Михайлова получи покана да бъде член на въпросния Консултативе съвет, покана, която тя тактично отклони. Аа... разбира се: колко по-лесно е да подписваш петиции...

 Дарик радио за новите електронни консулски услуги

Отговори

Зорка

#10 Re:

2016-02-02 18:25:56

#8: Любомир -  

 Може ли този,който ми е пратил поканата за този съвет да я покаже на всички!

Отправят ми много покани,но едва ли тази ще съм я пропуснала,ако действително ми е изпратена!