Да подкрепим затварянето на празните влакове

Quoted post


Гост

#5

2015-01-15 13:54

Всъщност всяка година държавата харчи 5 пъти повече от това, което събира от винетки за поддръжка на пътища, тоест харчи от парите на всички ни! А виждаме навсякъде "добре" поддържани шосета и улици, дори магистрали! ;) Да закрием тогава и Парламента - издържаме го, не печели - напротив - само губи! 

Отговори

Петко

#11 Re:

2015-01-16 09:07:29

#5: -  

Абсолютно съм съгласен че за пътищата трябва да плащат тези, които ги ползват. Колкото повече ползваш, толкова повече трябва да плащаш. Това, че не се случа, е поради технически причини - няма как на малък междуселски път да сложиш апарати за таксуване. Но поне за магистралите може да се направи и е направено във всички бели държави (та дори в Сърбия!)

Дори винетките са несправедлив начин за таксуване, да не говорим че, както сам(а) казваш, огромната част от поддръжката се покрива от бюджета.

Всъщност, причината за лошото качество на пътищата е именно че за тях плащаме чрез данъците, а данъкоплатецът няма избор дали и за коя магистрала да даде парите си. Изобрът е единствено в дали да живее и да плаща данъци на българското правителство, или на някое чуждо парителство.