За равни избирателни права, за МИР Чужбина

Quoted post

Живеещ в България

#4 Тъпо е заминалите да гласуват на избори в България!

2014-10-10 11:39

Моето уважение към сънародниците ни в чужбина, но същността на представителната демокрация е в това да избереш твой представител в парламента, който - простичко казано, ще участва в управлението на държавата от твое име и в твой интерес. Затова е изначало незаконно и несправедливо да гласуват хора, които живеят извън страната и които не носят последствията от своя избор.
Затова право на глас трябва да имат живеещите постоянно на терторията на РБ. По същата причина трябва да се отмени статута на двойното гражданство.

Отговори

Все още жив

#5 Re: Тъпо е заминалите да гласуват на избори в България!

2014-10-10 18:47:44

#4: Живеещ в България - Тъпо е заминалите да гласуват на избори в България! 

 Не говорете за живеещите (обикновено временно) в чужбина като за мъртъвци. Те са български граждани с всички произтичащи от това добри и лоши последствия. Понятието "гражданство" няма нищо общо с "местожителство". Както е тръгнало, ще предложите право на глас да имат само роднините на Волен Сидеров :)


Гост

#10 Re: Тъпо е заминалите да гласуват на избори в България!

2014-10-12 10:19:17

#4: Живеещ в България - Тъпо е заминалите да гласуват на избори в България! 

 И моето уважение, но не по-малко тъпо е граждани, живеещи но не плащащи данъци да си продават гласовете и да избират кой ще управлява страната! Май пак съдим неправилно. Четете Конституцията“ Всеки българси гражданин има право да избира и да бъде избиран ...“

На гурбет за да издържаме хора в България

#14 Re: Тъпо е заминалите да гласуват на избори в България!

2014-10-14 14:29:33

#4: Живеещ в България - Тъпо е заминалите да гласуват на избори в България! 

 Здравейте,многоуважаеми сънароднико!

Дано имате някаква,дори и малка представа за това ,защо всъщност сме в чужбина.Каква е цената да живееш сам сред чужди.И колко е трудно докато се докажеш. И че никога не спираш да търсиш начин или "врата", за да се прибереш и върнеш окончателно в родината си,защото не си отишъл в чужбина на курорт или за да ти е приятно и весело...И как звучи в ушите ми вашата безценна констатация,че  да гласувам  аз е ...тъпо...

Тъпо е друго....Например "родолюбиви българи" да ни заклеймяват,нас своите сънародници,предлагайки  ни едва ли не промяна в Конституцията, допълнително обезправявайки ни, да не можем  да гласуваме,и така да ни принуждават да се откажем от България,заради това ,че сме  прокудени вън от  Родината си от безхаберни институции  и правителства нехаещи за жизнения стандарт на избирателите си ...Вие на какъв ми се правите,аха,на родолюбец?

Прочетете и се поинтересувайте,че 30 до 40 % от оборотните пари в България са изпратените от Имигрантите средства.За това ли,че сме се отказали от родината си ги пращаме?

Петьо

#21 Re: Тъпо е заминалите да гласуват на избори в България!

2015-11-02 11:34:37

#4: Живеещ в България - Тъпо е заминалите да гласуват на избори в България! 

 Поинтересувайте се дали това ваше предложение го има в някоя Конституция в ЕС държава. Поинтересувайте се и в кои държави ЕС, които са по-напред от нас има МИР. Българите в чужбина нямат право да гласуват на местни избори, но имат право на национални и за евродепутати. Което е нормално. Българите в чужбина плащат данъци. Когато са в България пазарят нали? ДДС е данък, доколкото знам. Плюс това някои са собственици в България и си плащат също. Плюс ненапразно се пише често , че най-много пари отвън за в България са от българите в чужбина. Има доста хора, които работят в чужбина, но възнамеряват да се върнат. И пращат пари за да стегнат къщи, да се изучат децата им в България примерно, за родителите си и/или роднините. Не обръщайте гръб на българите в чужбина.Ние сме българи като вас и не вие решавате кой е по-българин, а ние всички без значение религия, пол, раса, недъзи, богатство и прочие. Ние зависим едни от други. Ако не сме заедно войната е предрешена. Смятам, че бъркате с врага. Българите в чужбина не сме цяр, но не сме и гангрена. Но сме част от решението. Всички, които са българи и имат българско самосъзнание са част от решението.