Спри изгарянето на мъртвородените бебета като биологичен отпадък

Едно безчувствено и цинично копеле

/ #33 Мисля, че прекалявате

2013-07-01 09:30

Бояна, известни са ми трепетите на майка, която чака дете. Подобни, но не толкова силни, са и тези на бащата.

Като лекар обаче трябва да знаете, че може да се получи дори спонтанен аборт, който също е смърт на дете, но неродено. Има и нарочни аборти, които са същото. Смърт на детето по време на раждане или раждане на мъртво дете са само някакви разлики с първите случаи. А общото е, че нямаме живо дете.

А знаете ли колко жени едно време са раждали по 8, от които са оцелявали половината или малко повече? Те как са се чувствали, умирайки децата им и заради лошите условия при раждането, или по-късно, от лошите условия на живот?

Да, нормално е да ви е тъжно, че сте родила мъртво дете. Но не е нормално да опищявате орталъка с това, хеле пък да искате скръбта ви да бъде почетена с промяна в законодателството - мъртвото дете да се регистрира като гражданин. Гражданин, който никога не е бил жив, защото на някого му е мъчно, не е прекалено, а е психопатия.

Достатъчно е да има някакъв подзаконов акт, който да позволява, ако родителите искат, да получат мъртвото си бебе, за да го погребат.

Прекалявате. На много хора им е мъчно за много неща, всичките ли трябва да бъдат отразени в закона? Аз ще поискам тогава да има Международен ден на тъгата по гимназиалното гадже, което поне звучи по романтично от искането ви да се регистрират мъртви граждани.