ДА ПОДКРЕПИМ БИОДИНАМИЧНОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ В НАУЧНИТЕ СРЕДИ


Гост

#1

2014-03-14 11:39

Приветствам всички проекти за биодинамично земеделие.Това е бъдещото земеделие.То ще върне хората към природата и истинските неща.Успех!

Тази публикация е изтрита от автора на петицията. (Покажи подробности)

2014-03-14 12:00



Гост

#3

2014-03-14 14:58

Най-накрая да се обединят читави хора за нещо свястно и в БГ. На добър път! Ако се сетя как да помогна, няма да се поколебая, знам как да се свържа ;)
Изида

#4 Чели ли сте това?

2014-03-15 10:07


Гост

#5

2014-03-15 12:34

Сравняването на трите системи на земеделие - биологично, биодинамично и конвенционално е актуален отговор на нуждите на обществото, свързани със стабилно и устойчиво развитие и подкрепям необходимостта подобни независими изследвания да се правят в публични научно-изследователски организации с мултидисциплинарни компетенци, каквито са Селскостопанска Академия и останалите университети, участващи в проекта. Поради ограничения държавен бюджет за аграрна наука, считам, че е необходимо в ПРСР в следващия програмен период да бъдат предвидени допълнителни мерки за научни изследвания, свързани с биологично земеделие в т.ч. и биодинамично. Финансови средства за подобни мерки бяха предвидени в ПРСР в предишния програмен период, но по неизвестни причини не бяха отворени и средствата не бяха усвоени. В тази връзка споделям положителния пример на Полша, където със средствата по подобна мярка, започна да функционира Фонд за изследвания по биологично земеделие към тяхното земеделско министерство. На конкурсен принцип през периода 2007-2013 бяха финансирани и разработени много актуални проектни предложения,свързани с нуждите на биологичното земеделие от актуални научно-практически отговори.

Anonymous

#6 Re: Чели ли сте това?

2014-03-15 16:56

#4: Изида - Чели ли сте това?

Да, чела съм го и то не само аз, но и целия екип, който работи по проекта. Нали все пак това е основата на биодинамичното земеделие.


Anonymous

#7 Re:

2014-03-15 18:19

#1: -

Благодаря за подкрепата!


Anonymous

#8 Re:

2014-03-15 18:20

#3: -

Благодаря!


Anonymous

#9 Re:

2014-03-15 18:21

#5: -

Благодаря за подкрепата!

Изида

#10

2014-03-15 23:02

#6: - Re: Чели ли сте това?

За момент се запитах дали хората който подкрепят с имената си проекта ви, изобщо знаят какво подкрепят.

Извадка от книгата: "Представете си, хваща се една съвсем млада полска мишка, на която се взема кожата и се одира. С кожата на мишката ние постъпваме по съвсем определен начин –одираме кожата, когато Венера е в знака на Скорпион, изгаряме я,събираме внимателно получената пепел, получена от съставните части накожата. Тази пепел не е много, затова се одират и изгарят кожите наняколко мишки, така се получава достатъчно пепел. Повтарям, одирането иизгарянето на кожите се прави по време, когато Венера се намира в знакана Скорпион. В получената пепел, в това, което е унищожено от огъня,остава негативната сила, силата която действа против размножаването намишките, която възпрепятства тяхното размножаване.Така приготвена, пепелта се разпръсква по дадената полска площ и понеже в някои области нещата се постигат по трудно, то там дозата може да се разреди и да се направи още по-хомеопатична. Нужна е непълнасупена чиния такава пепел и ако изгарянето е направено по време напълния съвпад на Венера със Скорпион, Вие имате средство, което щенакара полските мишки да избягват тази площ. Мишките обаче са нахалниживотни и ако при разпръскването на пепелта остане наблизо непоръсеномясто, те идват отново и отново се загнездват там. Действието на тазипепел се разпростира надалече, но е възможно нещата да не са изпълненидокрай. Сигурно е, че действието ще бъде радикално, ако всички съсединаправят същото. Мисля, че това ще се направи с голяма радост и по тозиначин към земеделието ще се развие такъв вкус, както към ястие, коетолеко е подлютено".

"Замисляли ли сте се, защо кравите имат рога или защо известни животни имат разклонени рога? Това е
извънредно важен въпрос. Отговорът, който предлага науката, обикновено е съвсем едностранчив и външен. Тогава да си отговорим ние защо кравите имат рога. Вече казах, че органичната същност, че живият организъм не трябва да има само насочени навън си лови течения, а също и силови течения насочени навътре, насочени към вътрешността."
"При разклонените рога на елените нещата стоят съвсем другояче. При еленовите рога се касае не за това, теченията да бъдат отразени обратно в организма, а част от определени течения да бъде изведена навън. Рогата на елена са вентили, през които се изпращат определени течения навън. Теченията не винаги са течни или въздушни, те могат да бъдат също и силови,локализирани в еленовите рога, откъдето биват разтоварвани навън. Еленът е красив затова, защото има силна комуникация с околната среда, като излъчва известни свои течения навън и така живее с околността, че поема всичко, което действа органично в неговите нерви и сетива. Той става един нервен елен".
"Кравата има рога, за да изпраща в собственото си тяло това, което астрално-етерно трябва да изгражда и формира, и което трябва да проникне чак до храносмилателните органи, така че тъкмо чрез силовите излъчвания, които идват от рогата и копитата, произлиза много работа в храносмилателния организъм".
"Вижте, като сме заровили рога на кравата с вложения в него тор, с това ние консервираме вътре в рога силите, които рогът е свикнал да упражнява в самата крава, а именно да отразява обратно в нея жизнените и астралните сили. Поради това, че рогът е за обиколен отвън със земя, всичките сили,които етеризират и астрализират се излъчват в неговото вътрешно пространство. Торовото съдържание на заровения в земята кравешки рог със силите, които от заобикалящата земя привличат всичко, което е от жизнено и етерно естество, през цялата зима, когато земята е най съживена, най-жива,бива много силно вътрешно проникнато от живот. Земята през зимата е най-оживена вътрешно. Цялата тази жизненост се консервира в този тор и така в
съдържанието на рога се получава извънредно концентрирана, силно оживена наторяваща сила".
Въпрос към автора: Не е ли всъщност все едно, дали рогът се взема от скопен вол, от мъжко или от женско животно?
Отговор: Голяма е вероятността рогът от вол да няма никакво действие, а рогът на бик да има сравнително слабо действие. Затова аз винаги казвам рог от крава, кравешки рог, по правило кравите са от женски род! Имам предвид женско животно."
"Образът, който се изгражда в отделното растение, винаги е отражение на някаква космична констелация, винаги се изгражда от Космоса. Ако искаме да въвлечем действието на Космоса в нашите земни граници, необходимо е да вкараме земното по възможност в най-съвършен хаос".

Сигурни ли сте, че във 21 век българската земеделска наука и българските учени трябва да се занимава с това? Във век на тъканни култури, молекулярни маркери, генно инженерство.


Anonymous

#11 Re:

2014-03-16 06:47

#10: Изида -

Биодинамичните препарати са доказали действието си и неслучайно в цял свят има научни организации и учени, които работат с тях (в интернет има достатъчно информация). Има създаден стандарт Деметер, по който се прави и сертифицира Биодинамичното земеделие в цял свят. Продуктите с тази марка са най - чистите и не случайно са на по - високи цени (има ги и в някой български био магазини). И тук е мястото да отбележа, че поради предразсъдъци се отрича този тип на производство, не се предоставя информация на хората как сами могат да си произведат здравословна храна, а в същото време се внася такава с огромни надценки, непосилни за обикновения човек. Лично аз за Биодинамично земеделие за пръв път чух в Аграрния Университет, на лекции на професор Стойчо Каров, така че и в нашите учебни заведения, макар и съвсем повърхностно, се разглеждаше въпроса и то с положително отношение. Научно доказано е и лечебното  действие на храните, произведени по този начин, те са най - чистата и пълноценна храна. Освен това основното при този тип земеделие е  съживяване и опазване на почвата и екосистемите, като ефекта от конвенционалното земеделие е точно обратния. От гледна точка на хуманността Мария Тун успява да замени животинските части, които се използват за препаратите, с растителни. Ние сме едни от малкото хора в Света, които са направили тези растителни препарати и една от целите в проекта е да ги тестваме дали наистина могат да заменят животинските. Именно поради хора с Вашия начин на мислене до сега биодинамичното земеделие не е навлязло в България. Много е лесно да се отрече нещо, което не се разбира :)  Освен това има различни хора  - някой предпочитат ГМО, а други здравословна храна, така че щом има различни приоритети, би трябвало да има и различни направления в науката.  Благодаря за проявения интерес!

Изида

#12 Re: Re:

2014-03-16 16:27

#11: - Re:

Тогава може би ще ни обясните на нас  непросветените, как плевелите се размножават и умножават чрез силите на Луната и как когато се оставят само под действието на останалите сили /които не идват от Луната/се слага граница на тяхното размножаване. :)  Въз основа на каква информация знате, че растението има  астрално тяло /впрочем това нещо не се ли  среща само в художествената литература тип мистика/ , или сте го научили от лекциите на професор Каров. За какви силови течения в еленовите/кравешки/ рога става дума не можах да разбера. Някакви космически ли са, въздушни ли, какви точно. Помогнете ми да разбера след като вие сте учен специалист по това. Предполагам сте наясно защо "биологично-чистата" продукция е по-скъпа. Добива е в пъти по-малък, има лош търговски вид, не издържа на транспортиране и изисква много ръчен труд.

Знаете ли, колкото повече се зачитам в подобна литература, толкова повече вашия проект ми  прилича на лоша версия на филмите Приложна магия и Вещи в занаята. Бихте ли публикували тук заглавието на проекта и методите чрез които смятате да постигнете практически резултати. Не случайно ви запитах - хората който подкрепят с имената си проекта Ви, изобщо знаят ли какво подкрепят. Това ли трябва да работят българските учени при положение , че в цяла Северна България не се сее и един български сорт пшеница - чуждите сортове отдавна са изместили българските.


П.С.

Искам да знам дали да накарам работниците си да ловят колорадските бръмбари в картофите за да мога да ги кримирам и да ръся нивата с пепелта им, или е по-изгодно да варя ларвите им и да зареждам с водата пръскачката. Ще се радвам да публикувате нещо по този въпрос.

 


Гост

#13

2014-03-16 18:42

Адмирации към целия научен екип! Това наричам учени -хора,които са готови да експериментират, да се развиват и да се срещат с нови неща, а не закостенели изкопаеми (които може да не са на 100, а на 30, 40 години, закостенялостта не зависи от възрастта). Така че продължете напред и намерете смелост за това!

Anonymous

#14 Re: Re: Re:

2014-03-16 18:46

#12: Изида - Re: Re:

Ако наистина се интересувате има много научна, а не вещерска литература по въпроса, е на английски и немски е, но предполагам това не е проблем за вас. А по темата с астралното тяло има методи за доказването му, като кирлиановата фотография и др., по темата също има доста литература. Ако наистина искате да се осведомите и спрете със сарказма мога и да ви помогна.

http://www.biodynamic.org.uk/shop/full-booklist.html


Anonymous

#15 Re:

2014-03-16 18:50

#13: -

Благодаря Ви!