Да подкрепим Ивайло Кортезов!

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Да подкрепим Ивайло Кортезов!


Гост

#1

2013-12-12 04:29

Харесвам задачата. Децата ни живеят тук и сега - въпреки, че са малки те чуват коментарите на своите родители, чуват коментари и по телевизията. Не е станало кой знае какво. Както винаги акцентът се премества. Вместо за активността на децата по състезания, за успехите (или неуспехите) им, обществото дебатира за сюжета на една от задачите. Има нещо сбъркано в нас...

Гост

#2

2013-12-12 07:31

Който, не работи, той не греши. Не мисля, че Ивайло има нужда от подкрепа - учениците, на които е дал знания и е научил да мислят са много повече от недоволните родители, а реализацията им говори за качествата на учителя.
В последните години всички разбират от математика и вечно виновни са хората, които се занимават с децата, които пишат задачи и ги учат да мислят.
Много е лесно да се трупа медийна изява на гърба на някого като се правиш на обиден и засегнат.
Чудя се защо не се засягате, като в задачите бъка от не български герои - Хари Потър, Дъмбалдор, хобити и други. Или тази действителност е по-добра от реалната?
Скъпи родители - като уронвате авторитета на учителите не правите никому добро.


Гост

#3

2013-12-12 08:20

"И да, мили деца, митингите по махалите изискват много кебапчета, но те после се равняват на други неща. Тази задача ще изисква усилията ви и извън състезанията за второкласници. Ние, големите, очевидно не можем да се справим с нея."
http://www.webcafe.bg/id_1185698359_Zadacha_s_povishena_trudnost

Гост

#4

2013-12-12 08:24

Аз съм родител на дете, което учи в Математическа гимназия! Синът ми обича математиката заради такива учители като доц. Кортезов! Дано има повече такива учители!

Гост

#5

2013-12-12 08:34

Аман от хора с болни родителски амбиции ,чиито деца не показват желаните резултати .Оставете един от малкото стойностни хора да прави това което е доказал,че го прави добре.

Гост

#6

2013-12-12 08:47

Добре, че не се налага депутати и министри да измислят задачите за националните състезания и конкурси. А колкото и да е болно на някои хора от чутата на висок глас истина за кебапчетата по махали и паланки, да вземат да позамълчат и да се поснишат! Не че доц.Кортезов си е поставил политическата задача да бори корупцията! Г-н Кортезов, бъдете все така креативен, усмихнат и добронамерен. Децата Ви обичат, обичайте ги и Вие!

Гост

#7

2013-12-12 08:56

[Национален Турнир "Черноризец Храбър"]
На първи април майката на Мая открила, че някой е изял приготвената от нея торта. При започналото разследване били дадени следните показания:
Таткото: ,,Аз изядох тортата.''
Мая: ,,Баба изяде тортата.''
Баткото: ,,Котката не е яла тортата.''
Бабата: ,,Не съм изяла аз тортата.''
Котката: ,,Мая-у!" (в превод от котешки: ,,Мая беше!'').
Известно е, че всички разпитани, освен един, са излъгали. Кой е изял тортата?

Гост

#9

2013-12-12 11:08

Обвиненията към г-н Кортезов са обидно подценяване на самите деца. Няма основание за упрек към него за темата на тази задача! Това не е никаква тайна дори за второкласници и едва ли някое дете е пострадало. Много повече грижа заслужава това дали и колко деца са се справили със задачата, а не закачката с добре познатата ни печална изборна действителност, за която авторът на задачата няма никакъв принос! По тази логика, в месеците преди и след избори по екраните на телевизиите нонстоп трябва да виси едра червена точка, защото тогава основно кюфтета се броят и коментират. Но... медиите могат, математиците - не! Мисля, че отварянето на темата е неуспял опит да се отклони вниманието от процеса на ядене на кюфтетата и от неговите мащаби.

Гост

#10

2013-12-12 11:24

Хвала на такива учители!С ентусиазма и самоотвержеността на старите даскали те поддържат жив българският дух!Поклон!
ванеса

#11

2013-12-12 11:26

Хвала на такива учители!С ентусиазма и самоотвержеността на старите даскали те поддържат жив българския дух!Поклон!
Виста

#12

2013-12-12 12:01

Значи няма проблем това да се случва в действителността, но е драма ако някой го формулира като задача по математика, така ли?!
KOD

#13 Безумна ситуация...

2013-12-12 12:12

Все още не мога да проумея ситуацията. В първите дни, прецених, че няма никакъв смисъл да взимам отношение по толкова незначителен въпрос и да надигам глас в защита на Кортезов.
С всеки ден, абсурдът се надува прогресивно, сега четох, че и в Парламента щяли да обсъждат казуса.
Парламент, вестници, телевизия... се занимават с 2 изречения в една задача, в които няма нищо скандално, просто изява на по-нестандартен вкус. Преди седмица, две се върнаха децата от ЕСПА, които защитаваха името на България на WMTC - никой не написа един ред за тях. Дотук тази година имаше няколко национални математически надпревари, никой не написа нищо и за тях. Не знам дали е тъжно или смешно. Честно казано, мен ме напушва истеричен смях.


Гост

#14

2013-12-12 12:40

Всички тези псевдо загрижени родители, по-добре да са благодарни,че все още има хора като г-н Кортезов, които за малко пари обръщат страхотно внимание на децата и им създават любов към математиката. Незнам тази "фолкаджийка", която създаде огромен проблем от задачата, дали смята за по-нормално простотиите които поуства в профила си, които са на ръба на бруталната вулгарност, че за едни кебапчета направи огромен проблем. Още повече това е ежедневие, което не е скрито.

Гост

#15

2013-12-12 13:53

Нищо не е объркал Кортезов, и няма никакво основание за извинителния тон в тази петиция. Отзвукът от задачата ми напомня поантата от вица за Иванчо и учителката по литература -- "Имах предвид Хемингуей, госпожо...но ми харесва как разсъждавате" ;)
tsveta

#16

2013-12-12 14:14

Аз пък смятам, че задачата си е най-обикновена задача, но ако решим да я интерпретираме в друг смисъл, можем да я използваме като най-кратката и ясна дефиниция за това как се провеждат избори в България. Моят син получи специално обяснение за да обърне внимание на политическата алюзия, иначе просто я беше решил - математиците понякога са доста скучни. Е, на авторът на задачата явно не му липсва чувство за хумор.Господин Кортезов проявете разбиране към действителността. Нужни са хора като вас, които въпреки всичко да се борят за интелектуалното въздигане на нацията,или онова, което е останало от нея.

Гост

#17

2013-12-12 15:25

Майка съм на Янислав Роберт Херолд от шести клас - ПМГ Шумен. Синът ми с огромна любов говори за един от най-добрите приятели на малките математици Ивайло Кортезов. Още щом прочетох първите злостни коментари на неудовлетворени родители- вероятно децата им не са се представили според техните очаквания ,прозрях какво ни очаква. Толкова дни не се спря с коментара за кебапчетата и знамената, вече до втръсване. Този човек е направил толкова много за прославата на България, колкото всички парламентаристи взети заедно. Подкрепяме петицията и най-вече заставаме зад задачата на доц.И.Кортезов, защото е истинска и ни харесва, доближава се до действителността. Не се отказвайте от такива задачи...... С голяма признателност!!!!

Гост

#18

2013-12-12 15:39

Адмирации за г-н Кортезов! Изключително етичен и коректен човек! Подписвам петицията като израз на уважение към него.

Гост

#19

2013-12-12 16:50

Подкрепих ръководителя на националния отбор, като имам препоръка към него. Нека съставя задачи с подобно съдържание, но да личи отношението му към явлението, което засяга - в случая е трябвало да има елемент на критика към явлението... Да се заинтересува какви задачи е съставял Христо Ботев, например, за своите ученици.

Гост

#20

2013-12-12 17:28

Ивайло е пример ца човек и учител. Желая му от сърце дълги години със същия непресъхващ ентусиазъм и почтеност да води българските деца към свегли бъднини!

Гост

#21

2013-12-12 18:04

Д-р Кортезов е Учен, Математик и Човек с главни букви. Той е толкова на "ти" с тази наука и така неусетно успява да увлече и учениците покрай него, да ги мотивира и амбицира за преодоляване на препятствия и състезания. Отношението му към учениците е абсолютно еднакво - независимо дали те са в държавно или частно училище, независимо дали подготвя деца за състезание или това е група с повишен интерес към математиката. А това, че сме нация, която винаги търси да окаля събрата си, това ни е вече генетично заложено. Затова и пред нашия казан в Ада няма пазач. Той просто е излишен. Българите вътре в казана няма да допуснат някой да излезе, да е по-добре и да просперира. На това се учи и бъдещето на България, за жалост...

Гост

#22

2013-12-12 18:51

Подкрепям напълно Г-н Кортезов! С хора като него България може само да се гордее! С теб съм Ивайло!

Гост

#23

2013-12-12 19:14

Ивайло Кортезов ли е виновен за действителността в България. Не той, а тези дето ни докараха до тази мрачна действителност трябва да бъдат съдени и осъдени!
Цветалин Василев

#24

2013-12-12 20:18

Повтарям тук коментара, който дадох когато научих за тази задача:
Евалла на Кортезов!
Доста интелект се изисква, за да се подиграеш по този начин.
Жалкото е, че тези, към които е насочена подигравката, нямат дори близък до неговия.

Добавям:
Фактът че пиша под тази/такава петиция е доказателството за правотата на Кортезов.

Гост

#25

2013-12-12 20:38

Ивайло Кортезов е преподавател, за който много ученици си мечтаят да имат. Заинтригува своите възпитаници с трудни и нестандартни задачи. Моят син е с прекрасни впечатления от начина му на преподаване и излагане на изключително труден, състезателен материал по математика. Организира страхотни лагер-школи и обучения за млади математически таланти от цяла България. Не съм имала щастието да е мой преподавател, но му пожелавам да остане все така отдаден на професията си и все така лъчезарен и отворен към младите хора.



Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...