Аз искам съхраняването на целия парк "Бедечка" в Стара Загора


Гост

#26 Станимира Манолова

2012-10-21 13:06

#24: - Първан Симеонов

ха май точно вие г-н Симеонов ,сам си пускате коментарите и после обвинявате другите ,но това си е ваше право да си драскате колкото си искате ,тука сте написали ,че ви (боляло) за Аязмото ,ами защо не направихте такава инициатива за парк Аязмото ,ами точно за бунището край Бедечка незнайно защо наричано от вас (парк).....,отговора е лесен ,защото за Аязмото явно не ви  плащат,целта на вашето занятие е да се принудят собствениците на нивите в кв.Бедечка да ги прододът на безценица на един определен човек всички знаем за кой човек става въпрос ,но какво да се прави  така е устроен светът всичко се купува ,даже и съвест, хайде със здраве .......

Деница

#27 Re: Станимира Манолова

2012-10-22 01:43

#26: - Станимира Манолова

Уважаема госпожо реститутке,

Ставате смешна и жалка!

Къде е вашата съвест, питам?! За колко я продадохте?

Дребни хора като вас не могат да проумеят как може някой безкористно да прегърне дадена кауза. Няма как и да разбрете - явно не познавате подобни хора.

Но бъдете смела и назовете въпросния "подкупващ" бизнесмен! Няма да го направите, просто защото такъв НЯМА!

Старозагорец живееш близо до парка

#28

2012-10-22 14:46

Изчетох всички коментари и не мога да повярвам че може да има такива хора дори и с начално образование мислейки по този начин. Че парка бил буренясал следователно да се изсече или да се застрои за да има нови работни места (защото в целия град няма парцели накъдето да се разширява?)по същата логика да изсечем аязмото хем ще има работа цялата циганска махала и мебелната индустрия ще прогресира. Да не говорим че всички собственици са обещетени най-малкото от всичките тези вериги изкупили парцелите в обхвата на парка. Така че на някой от сегашните собственици надали бааб му и дядо му са садили краставици и домати там.
Да не говорим че пълната реализацията на такъв устройствен (за строителство)план ще отнеме поне 20 години, време за което ще пораснат децата ви и няма да имате нито парк нито нормален квартал, а ЕДНА СТРОИТЕЛНА ПЛОЩАДКА, водейка със себе си всички негативи на прахуляк строителни машини и шум. При положение че превеждането на парка в нормален вид ще отнеме не повече от няколко месеца без кой знае каква инвестиция и ще светне. Явно повечето коментари (за застрояване на парка)са писани от хора които не могат си направят плана за една седмица напред, та какво да говорим за десетилетия. ПРОСТО НЯМА КАКВО ДА ИМ СЕ СЪРДИМ нека по съвестните поемат нещата в свои ръце и спрат това безумие.
Първан Симеонов

#29

2012-10-23 09:58

Госпожо Манолова и госпожо Безименна, разбирам тревогата ви, но не разбирам тона ви. Имайте поне възпитание да не обиждате. Грозно (се) лъжете и явно не подозирате, че в днешни дни някой въобще може да мисли за нещо друго, освен за интереси, пари, бизнесмени Х и Y.

Не Ви съдя. Само искам още веднъж да Ви гарантирам: никой и по никакъв начин не стои зад мен. Стои само желанието ми паркът да не се застроява. От когото и да било! И - моля - не ме "светкайте" за формалния статут на парка. Въобще не става дума за това! Наясно съм, че вероятно в годините все някак са (или сте?) го добутали да изглежда "всичко по закон". Само дето има толкова много съмнения, че дори не искам да почвам Ви ги обяснявам. Но по-важното е друго: ако общината и вие сте искали, във всичките тези години е можело да намерите решение, което да не е в директен ущърб на обществения интерес. Но явно не сте искали това. Явно сте искали да строите точно там. Дано греша.

Ако четете внимателно това, което съм написал, а не търсите някакви конспирации, ще видите ясно, ми се ще и за вашия проблем да се намери решение. Но, простете, не приемам това, че "нивите на ТКЗС" (по Вашия израз) днес дават право на някого да застроява зелена площ. В най-добрия случай му дават право да вземе ниви другаде. Отивайте и обработвайте ниви! Дори застроявайте, ако щете! Но другаде, не в готова зелена площ.

Колкото до Аязмото, прекрасен повод ми давате да напомня още нещо. Формална логика като Вашата направи възможна появата на строителни огради в самото сърце на Аязмото години наред. И в момента ги има. И тогава някой си бизнесмен си е казал "всичко е по закон". Та, драги госпожи, напишете тук една петиция за Аязмого и аз ще съм първият, който ще я подпише. Тъкмо да видите, че хич не е трудно и ни най-малко не се изисква някой да ви плаща;)

Поздрави!
Margarita

#30 Re: Не всичко е пари на този свят!

2012-10-24 14:26

drugsmanslovers

#31

2013-01-31 19:18

И това ли е интереса на цяла Стара Загора бе еко-боклуци?350 човека?

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2016-04-05 13:07


M100

#33

2016-04-05 16:13

Подписвам петицията, защото запазването на уникалната природна среда е и може да бъде единствено богатство за един съвременен град. Стара Загора има възможност да се превърне в зелената столица на страната ни и с уникалното си разположение - намира се на по 150 км. от морски и зимни курорти и добре развити комуникации да се превърне в предпочитано място за реализация на поколения млади хора..


Гост

#34

2016-04-05 18:39

Нека остане малко природа! Всичко друго вече си имаме...
ПАРК НЕ БЕТОН!

#35 ПАРК НЕ БЕТОН!

2016-04-07 08:48

В интерес на старозагорци е да се възобнови парк Бедечка, което е едно прекрасно място за релаксация и спорт. Имаме възможността да кажем НЕ на алчните интереси и задкулисието.