Да спрем варварска реклама с убийство на домашен любимец в ефира!


Гост

#51

2015-11-12 00:15

Подписах петицията, защото обичам животните! Те са нашите по-малки братя и сестри!
Благодаря Ви за прекрасната идея и това, че давате възможност на хората, обичащи животните да ги подкрепят!

Гост

#52 Re: И вкусно, и полезно!

2015-11-12 01:18

#13: Диетолог - И вкусно, и полезно! 

Вашият никому ненужен неуместен постинг , (който незнайно защо и откъде сте копирали) говори единствено и само  за пълна липса на разбиране за какво става дума тук (меко казано) . Жалко е както за вас , така и за тези , които са тук с ясна мисъл и будно съзнание . 

Диетолог

#53 И вкусно, и полезно!

2015-11-12 04:36

Полезно и диетично
От векове заешкото месо се смята за най-диетично и полезно. То е изключително бедно на мазнини – съдържа едва 20%. Това го прави много лека храна, подходяща за диета, защото калоричността му е само 199 ккал на 100 г. Принадлежи към групата на белите меса и предимството му пред другите видове месо – пилешко, телешко, свинско, агнешко, е, че е богато на белтъчини. Човешкият организъм го усвоява лесно и пълноценно (до 90%), затова е особено полезно за деца и възрастни. В Европа се предлагат дори специални детски храни, приготвени от заешко месо. То е диетично и поради ниското си съдържание на холестерин. В един килограм заешко месо се съдържат до 250 мг холестерин в сравнение с пилешкото месо - до 1000 мг и в свинското - до 1300 мг. Заешкото месо е богато на лецитин, желязо, фосфор, соли на калия, магнезий и витамините В12, РР, D и Е. Препоръчва се за консумация за здравословен начин на живот, спазване на диета и при хората, страдащи от високо кръвно налягане, заболявания на храносмилателната система, черния дроб и сърдечно-съдовата система, при малокръвие и атеросклероза.
Заешкото е особено полезно за хора с екстремни професии – летци, водолази, спортисти, работещи при вредни условия и жители на замърсени райони.

Световните консуматори
Заешкото месо най-много се произвежда и консумира в страни с висока култура на хранене - Малта, Италия, Кипър, Испания, Франция, Германия, в които има традиции в приготвянето му и хората го купуват редовно. Търсенето на такова месо в останалите страни и у нас има сезонен характер - предлага се предимно около големите църковни празници – Коледа и Великден. От европейските страни най-много заешко месо произвеждаше Италия, следвана от Франция и Испания, но в последно време тя е изместена от Китай, който вече е световен лидер в това производство. Китайското заешко месо подбива пазара с ниската си цена, докато европейското е по-качествено. Лятото е сезонът, когато заешкото месо е и най-търсено. Поради разпространяването на редица болести, като „луда крава” по говеждото, „птичи грип” по пилешкото и т.н., търсенето на заешко месо в страните от Европа все повече нараства. Макар и с по-бавни темпове, потреблението у нас също расте.

Популярно и у нас
Преди социализма производството на заешко месо в България е било добре развито с износ за европейските страни. По времето на социализма то копира съветския модел, а при прехода - Запада. В последните години в производството на заешко месо има леко съживяване. Големите ферми производителки са малко, а останалите се намират изцяло в сивия сектор. Според думите на Асен Върбанов, председател на Националната асоциация на зайцевъдите, липсват достатъчно лицензирани кланици за заешко месо, защото няма кой да инвестира в тях. Засега производствените мощности са малки, затова и предлагането на заешко месо на пазара е недостатъчно в сравнение с търсенето, цената му също остава висока за българския джоб. За износ на родно заешко месо е трудно да се говори, но все пак някои от по-големите производители са се насочили към най-близките страни като Румъния, Гърция, Германия. Вносът от други страни е неизгоден поради липсата на традиции и пазар за заешкото месо.

Дивечова кухня
Не по-малко полезно и предпочитано е дивечовото заешко месо с високо съдържание на L карнитин, който спомага за бързо топене на мазнините.
„Поради особения начин на хранене на дивите животни дивечовото месо е твърдо и жилаво и ако не се обработи правилно, става сухо след готвене. Затова веднага след отстрелването му само се почиства от вътрешностите”, разказва Иван Георгиев, член на Съюз на ловците и риболовците в България. Заешкото дивечово месо се оставя на студено заедно с кожата да престои 2-3 дни. Изследва се за паразити в лаборатория и ако всичко е наред, 24 часа преди да се сготви, се потапя в марината от оцет и вода. Отново за предпочитане е то да се приготви печено на скара или задушено.

Вкусно и деликатесно
На нашия пазар заешкото месо се предлага от големите търговски вериги магазини предимно дълбоко замразено - цяло с глава или на разфасовка, опаковано в прозрачен полиетиленов плик. В по-малките градове и села обикновено може да го закупите като живо тегло направо от производителя. Преди да се приготви, заекът се обезкостява, но за целта трябва да сте виртуози в кухнята. Ако не сте, по-добре го нарежете на парчета. Заешките главички се смятат за деликатес. Най-предпочитани са печени на фурна или в гювеч.

 

 


Гост

#54

2015-11-12 06:58

Не е хуманно и възпитателно такова нещо! Вместо нагоре и напред,ние се връщаме назад! Недопустимо е!

Гост

#55

2015-11-12 09:39

Абсолютно безобразна реклама, лъхаща на жестокот и човешка глупотия.
Трезва млада гражданка

#56

2015-11-12 10:14

Много да ме извиняват чувствителните! И аз не ям заешко и едва ли бих яла, ОБАЧЕ има неща, които повече ме смущават, като например: в парламента има 22-23 годишни, на които плащаме издръжка от данъците си, за да се правят на депутати (останалите, които от 20 години не правяр нищо, не ги коментираме), здравеопазване нямаме, образование нямаме (вижте последните промени, предложени от МОН!), съдебна система нямаме... А вие правите петиция за хипербозилирана художествена измислица, която (ако четете по устните) ще видите, че даже не е българска! Защото аз и това забелязах. Децата за чувствителни към това, обаче нямат проблем с голите какички, които рекламират водка, например. Така ли? Или нямат достъп до каквото поискат съдържание в интернет?

Направо съм шокирана, че млади хора имат такова мислене. Други проблеми нямаме ли? ... 

 

 


Гост

#57

2015-11-12 10:16

Подписах тази петиция, защото обичам животните и защото се отвратих от рекламата за сготвения домашен любимец.

Гост

#58

2015-11-12 10:40

Jestoko e,tova ne sa hora za men ! .

Гост

#59

2015-11-12 10:59

Против убийството на животни съм!
МЕСОЯДЕН

#60 ПРОСТИ ВЕГЕТАРИАНЦИ

2015-11-12 11:00

МАЙКА ВИ ДА ЕБА И ПРОСТИ ТРЕВОПАСНИ МЪРШИ !

ЯЖТЕ МЕСА БЕ ТЪПИ ПРОСТАКЕСИ ВМЕСТА ДА ПРАВИТЕ ПЕТИЦИИ.

МРЕТЕ ДА ЕБА ВАШТА МАЙКА ТЪПА 

ПЕЧЕНО КУЧЕ НА ШИШ

#61 ПЕЧЕНО КУЧЕ НА ШИШ

2015-11-12 11:06

 

ПЕЧЕНО КУЧЕ НА ШИШ


Гост

#62

2015-11-12 11:07

Стряскаща и шокираща реклама. Не можах да повярвам, че е одобрена да бъде пусната в ефир.

Гост

#63

2015-11-12 11:08

Подписах тази петиция, защото да обичаш животните означава да ги обичаш живи , а не убити. Нека примера, който даваме на децата и всички околни да е за човечност, милосърдие, доброта, а не за егоизъм, жестокост и безсърдечност.

Гост

#64

2015-11-12 13:32

Това е възможно най-отвратителната реклама, която съм гледала. Не знам що за болен мозък я е измислил. Не трябва да се допускат такива реклами в медиите.


Гост

#65 Re: И вкусно, и полезно!

2015-11-12 13:36

#13: Диетолог - И вкусно, и полезно! 

 Мисля че не си никакъв диетолог, а просто болен мозък


Гост

#66

2015-11-12 13:38

Това е възможно най-отвратителната реклама, която съм гледала. Не знам що за болен мозък я е измислил. Не трябва да се допускат такива реклами в медиите.

Гост

#67

2015-11-12 13:54

ТОВА БЕЗУМИЕ ТРЯБВА ДА СПРЕ...

Гост

#68

2015-11-12 14:42

По- отвратителна реклама не бях гледала.Явно фирмата си е наела олигофрени в рекламния отдел.Никога няма да посетя магазините на фирмата и да закупя каквото и да било от тях.
Бай Димо

#69 Re:

2015-11-12 15:27

#26: -  

А Вашият коментар е брилянтен пример за неосведоменост в по-добрия случай, или на манипулация в по-лошия. Вероятно разчитате на това, че хората или не четат Библията, или че не я разбират.

Бай Димо

#70 Re:

2015-11-12 15:39

#56: Трезва млада гражданка -  

Млада гражданке, това, че сте трезва, за мен е видно веднага, за съжаление обаче мнозинството от аудиторията тук далеч не е такава. 

Апелът Ви към здравомислие е обречен на неуспех, щом е насочен към хора, които отказват да използват логика, а реагират единствено и само емоционално.

Отгледайте деца, научете ги да мислят с главите си, да подреждат приоритетите си, да събират и оценяват факти, да не се поддават на масови първосигнални нагласи. Това е изходът от безизходицата...


Гост

#71

2015-11-12 16:13

Kade e CEM!

Гост

#72

2015-11-12 16:54

Невероятно е ,че може да се сътвори нещо толкова извратено ,което да послужи за реклама.Не гледам телевизия и не съм я виждала ,но това противоречи на разбирането ми за добро и ценностно,а за децата да не говорим.Рекламата даже може да травмира психически по-чувствителни деца.А създателите и са ненормалници.
Mery637

#73

2015-11-12 16:54

Срамота е в 21 век когато останалата част от света работи за защита на животните, когато отдавна е доказано че всички престъпници започват " кариерата" си точно с насилие над животни, когато отговорните и интелигентни родители се опитват да учат децата си на любов към природата и уважение на всяко живо същество , когато нормалните държави и медии отдавна промениха политиката си относно рекламите то България отново показва глупостта си!


Гост

#74

2015-11-12 17:48

Защо подкрепяям петицията? Ами това е убийство. Бог ни е дал толкова възможности за разнообразна храна, защо трябва да убиваме, за да се нахраним.
Какво да кажем за психиката на децата, които гледат
как се извършва насилие и убийство. Това е травма за цял
живот за съжаление.
месояден

#75 Re:

2015-11-13 11:24

#74: -  

 и да пасеи трева пак е убийство -убиваш невинна тревичка бе мърша миризлива.