За затварянето на домовете за изоставени деца.

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията За затварянето на домовете за изоставени деца.


Гост

#1

2014-10-16 12:56

Нека съсредоточим вниманието и усилията си да намерим семейства за децата,а не да пълним домовете с тях. "Най-лошото семейство е по-добро от най-добрия социален дом"
Веритас

#2

2014-10-16 12:58

Нека помогнем повече семества да осиновяват деца


Гост

#3

2014-10-16 16:49

Naj-dobre e izobshto da nyama nejelani i dadeni za osiniovyavane deza.. Mladejite da se ychat da se predpazvat, ako ne mogat bez sex, a ako ne se predpazvat da si vzimat dezata, a ne da gi podhvarlyat na drygi da im gi gledat..Vseki da otgovarya za tova, koeto e napravil, a ne da plodi neshtastni deza.. Znam kak reagirat dezata, kogato naychat, che sa bili osinoveni - imam nyakolko poznati s podobna sadba;(

edna maika koiato mechtae da niama izostaveni detsa

#4

2014-10-16 21:17

Tova koeto srami Bulgaria nai-mnogo e broia na detsata izostaveni v domove i nai veche detsata s uvrezhdania - umstveni ili fizicheski - na prvo miasto sme v Evropa. Detsa bez detstvo i bdeshte s ugasnali usmivki chiito potenzial nikoga niama da bde otkrit, edni malki slntsa koito niama da izgreiat i da bdat sred semeistvoto si, kadeto prenadlezhiat. 

Nai-absurdnoto e che tova e edin priet edva li ne ochakvash se izbor ot obshtestvoto i podnesen na roditelite kato estestven i normalen. A niama nishto po-neestestveno ot tova da izostavish deteto si, protiv roditelskia instinkt i choveshkata shnost e. 

 

Деси

#5 Обществен натиск

2014-10-16 22:12

Докато обществото не реагира и не прояви жив интерес за благосъстоянието на децата в домовете, те ще продължат да бъдат неглежирани и насилвани безнаказано. Единственото им бъдеще е извън тези диспансери за душевни инвалиди!  


Гост

#6

2014-10-17 07:41

Незабавно да се затворят копторите , затворите и концлагерите за изоставенидеца, където с тях се гаврят иизмъчват, нараняват и деформират душите им. Изхода е един единствен...ЗАТВАРЯНЕ НА ТЕЗИ КОПТОПРИ И ИЗРИТВАНЕ НА МУТАНТИТЕ ,КОИТО УПРАВЛЯВАТ УБИВАНЕТО НА ДЕТСКАТА ДУША.
Какъв е изхода и начина и какво да се прави с тези деца? Има един единствен начин : ГОЛЯМА ИНФОРМАЦИОННА ПРЕВАНТИВНА КАМПАНИЯ ЗА КОНТРОЛИРАНЕ ПОПУЛАЦИЯТА НА СЪЩЕСТВАТА....превенция
Има много,мнхого самоттни жизненоспособни хора , изоставени от децата си, разполагащи с имоти и къщи, които не могат да поддържат. Такива двойки хора или самотни, да бъдат ИДИРЕНИ, ПРИВЛЕЧЕНИ,АРГУМЕНТИРАНИ И ВКЛЮЧЕНИ В ОБУЧЕНИЕ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА МИНИ СЕМЕЙСТВА В СОБСТВЕНИТЕ ИМ КЪЩИ. Възможно е две или три самотнио жени на по 6О години да отглеждат съвместно по 2 или повече дечица в семейна среда;
Изоставените деца трябва да се поемат от началото до крайната им реализация и обучение в обществото и след това ,те на свой ред да се погрижат за своите приемни родители;

Гост

#7

2014-10-17 16:04

Първо трябва да се вземат МНОГО сериозни мерки срещу тези индивиди, които безотговорно създават нещастни деца и хора, а след това и да се създадат по-добри условия на живот за тези нешастни и невиновни за съдбата си души:( Който ражда е задължен, да вземе детото си, разбира се заедно с т,нар баща. При отказ, се прилагат сериозни наказания на цялото семейство, щастливо "изработили" едно човешка душа и след това лекомислено изхвърлили от живота си та други честни и отговорни хора да се грижат за тях.  Затвор, конфискация на имуществото и всички мерки, които се прилагат за другите престъпления. Ако не се вземат най-после сериозни мерки безотговорни "родители" ще продължават да плодят нещасни същества, когато мислиш с половата си система така се получава:( 


Гост

#8

2014-10-17 16:16

Да добавя, че за да има деца с уврежадания много често са отговорни бъдещите "майки", които като разберат за нежеланата бременност започват да приемат разни препарати, лекарста и др. за да умъртвят плода още в зародиш. Много често плодът/детето оцелява, но с различни по тежест увреждания... Работила съм известно време с такива изоставени деца:(((( не искам дори да си спомням този период, жестока картина...какви "майки" Ако не хората БОГ ще ги накаже..


Гост

#9

2014-10-18 00:08

За да се затворят домовете за сираци, трябва да има закон, който да осъжда безотговорните родители на няколко години затвор, та да им дойде акълът!

Гост

#10

2014-10-18 01:44

''трябва да има закон, който да осъжда безотговорните родители на няколко години затвор, та да им дойде акълът!''

Да и моето семейство е за по-строги мерки към такива 'родители', а когато те са малолетни, към техните родители...Когато правиш престъпление те наказват, нали??? Но, някой ще каже, че безотговорното създаване на невинни страдалци не е престъпление:( Тогава какво е????? Все повече хора не искат да помагат на такива деца - аргументи - те техните родители си правили кефа и ги изхвърлили, та ние ли сега ще даваме пари за тях. По-добре е да помагаме на майките, които са взели детето си, на сираците, на децата на инвалиди и др. подобни.. 


Гост

#11

2014-11-10 16:30

Фани още няколко гласа от нас