ПОДПИСКА ОТ ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА СЛИВЕН СРЕЩУ ПРЕДСТОЯЩО ПОВИШЕНИЕ НА ЦЕНАТА НА ВОДАТА

"Настоящата Подписка е гражданска инициатива от жителите на Община Сливен срещу необосновано повишената цена на ВИК услугата от 50% до 3.50лв./куб.м. предложена от ВИК Сливен - ООД на КЕВР за утвърждаване от 1.03.2023г.

Апелираме към всеки несъгласен с така предложеното увеличение на цената на водата в Община Сливен да подкрепи настоящата петиция, която ще бъде внесена в КЕВР и ще бъде взета под внимание при обсъждане на предложението, както и до Омбудсмана на Република България."

След тази подписка, уважаеми жители на Сливен и региона, КЕВР се съобрази със Становището на Омбудсмана на Република България г-жа Диана Ковачева и нашите подписи, и увеличи цената на водата само с 0.38лв за куб.м. и вместо исканите 3.50лв, цената стана 2.76лв, но само до края на годината!

Е, вече сме в този период, в който отново се иска увеличение с 40 процента цената на водата в Сливен от 1.01.2024г., което се изразява с над 1лв за куб.м.

 Дори Обмудсмана на Републиката пита днес "ще доведе ли до подобряване всеобщия достъп на вода за населението в града и околните села?" предстоящото увеличение.

Днес отново апелираме да си отстоим гражданските права и да имаме цена на водата, която отговаря на качеството на предлаганата ни услуга! 

Ще изготвим както в началото на годината Становище и заедно с нашата Подписка ще го внесем до Омбудсмана на Република България и КЕВР. 

Не разполагаме с много време. Имаме 14 дневен срок да обжалваме предстоящото увеличение!

Затова моля, подписвайте!

Заедно можем повече! 

Подпишете тази петиция

Подписвайки се, приемам, че Пепа Генчева ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.


Давам съгласие за обработка на информацията, която предоставям в този формуляр за следните цели:



Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...