ЗА КАСИРАНЕ НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ от 12 Май 2013

Свържете се с автора на петицията

Петиция за Оставка

2013-07-03 08:11:41

Уважаеми приятели,

продължаваме с борбата както по площадите, така и в интернет. Колкото искаме да бъдем чути на живо, така и във виртуалното пространство, а границата между двете е незабележима в днешно време. Направихме петиция, която е част от нашата борба и може да я подпишете на адрес:

http://www.ostavkaoresharski.com/?page_id=2077

След като достатъчно хора подпишат петицията, ще се постараем тя да получи публичност като разпечатани копия ще бъдат пратени до хората до които е адресирана. Имаме нужда от вашата подкрепа!

Благодаря ви! ‎#ostavka


България пред Парламента!

2013-07-01 07:08:18

Българи, време е да обединим силите си!

Сряда 3 Юли от 8:00 протест - целодневна обсада на Парламента!

Елате пред Народното Събрание от цялата страна да им покажем че търпението ни беше до тук! Вземете си почивен ден и елате да приключваме! Да не чакаме да дойде Орешарската зима!

Facebook събитие
http://www.facebook.com/events/180892685411359/

http://www.ostavkaoresharski.com


Тотална блокада на НС

2013-06-27 18:24:39

Утре Петък, 28.06.2013г, от 8:30 часа, ТОТАЛНА БЛОКАДА на Народното Събрание по време на парламентарния контрол. Призоваваме и хората от другите градове на България също да дойдат пред НС утре. Софиянци, вие също трябва да сте там утре! Тотална блокада и обсада на Парламента, за да не може никой депутат нито да влиза, нито да излиза от НС! Сега или Никога! НЕЗАБАВНА ОСТАВКА на кабинета Орешарски! Или те, или ние! Народа срещу мафията! Стига вече подигравки с народа, стига вече наглост, стига вече комунизъм! Бог да пази българския народ!

http://www.youtube.com/watch?v=A_UFisDol8E


Обсада на парламента

2013-06-25 05:32:07

 

Както все повече се убеждаваме, вечерните карнавални разходки и скандирания пред празни сгради явно не дават резултат. Наглеците които чрез държавен преврат се настаниха да ни управляват, тотално игнорират справедливите исканията на народа за незабавна оставка, и с всички сили бранят власта.

Следващата логична стъпка е окупация и обсада на Парламента докато заседава, с единствено искане - незабавна Оставка на кабинета Орешарски! Това е единствения начина да постигнем целта си, заставайки лице в лице срещу тях и показвайки им мирно силната си народна "любов".

Първия ден за обсада на парламента е насрочен за 26 Юни Сряда от 9:00

Повече информация както и актуални новини и дискусии може да намерите на сайта на протеста

http://www.ostavkaoresharski.com

и на Facebook събитието на протеста

http://www.facebook.com/events/169798013190083/

Време е да им покажем че от сега нататък народа в този който ще решава какво ще се случва и как ще се управлява държавата!

 


Предстоящи протести

2013-06-15 07:02:17

Здравейте,

Предполагам, че вече сте разбрали за абсурдното назначение на депутата от ДПС Дялян Пеевски за ръководител на ДАНС и последвалия в Петък 14 Юни спонтаннен масов национален протест в София и страната

Само в София над 10 000 души излезнаха да кажат КРАЙ, СТИГА, ДОСТАТЪЧНО ГАВРА С НАРОДА!

Следващи протести за София:

15 Юни, Събота 18:30 Министерски Съвет

16 Юни, Неделя 18:30 Министерски Съвет

Повече информация включително и за протестите в другите градове може да намерите на Facebook събитията на протестите

http://www.facebook.com/events/515265125212955/

http://www.facebook.com/events/475048025915600/

както и на web сайта на гражданските протести

http://www.ostavkaoresharski.com/

Часът настъпи братя Българи, сега или никога! Време е да се надигнем задружно и да изметем тази комунистическа продажна сган завинаги!

Много сме, Силни сме!

http://www.youtube.com/watch?v=Grr1DdoriZw


Предстоящ масов протест

2013-06-13 03:11:31

Здравейте,

в момента се организира най-масовия досега изцяло граждански протест за оставка на избраното с манипулации правителство на абсурда - Орешарски

Протеста ще се състои на 16 Юни Неделя от 18:30, като за него има официално издадено разрешение от Столична община

Повече информация може да намерите на сайта на протеста:

http://www.ostavkaoresharski.com

Пратени са уведомителни писма до най-големите Европейски и Български медии, в които се разяснява защо се прави протеста и какви са исканията на гражданите. Също сме описали това, че многократно се опитват да изтрият страницата на събитието във Facebook, опитват се да блокират сайта на протеста чрез всекидневни хакерски атаки и най-вече това, че няколко души участвали в предишните протести са били сплашвани чрез пратена на адреса им полиция, като са били принуждавани да подпишат протокол декларация, в която да удостоверят, че повече няма да участват в протестна дейност против правителството!

Тези методи и похвати са познати от времето на комунизма и е недопустимо през 21 век, в страна членка на Европейския съюз това да се случва. Изглежда че другарите настанили се да ни управляват, се опитват да ни върнат 30 години назад във времето на Държавна Сигурност! България трябва да върви в посока към Европа а не към Северна Корея!

За това нека се обединим и им покажем, че няма да търпим своеволията на това Франкенщайн правителство нито ден повече.

Трябва да се насрочат нови избори на които Българските граждани да дадат честно и демократично своя вот, без опити да бъдат манипулирани по какъвто и да било начин

Призовамам всеки един от нас да помогне за разпространението и популяризирането на готвения масов протест както и сайта на протеста /чрез Facebook, чрез коментари по форуми, блогове, онлайн медии и т.н./

www.ostavkaoresharski.com, на който всеки може да намери актуална информация за протеста, новини, дискусии, както и снимки и видео от предишните протести

Само така ще може да преодолеем медийната цензурна завеса паднала над България и повече хора ще узнаят за събитието.

Моля всеки който желае да участва да потвърди своето присъствие като се включи във Facebook страницата на протеста, а също да покани своите приятели

http://www.facebook.com/events/515265125212955/

Може да се включите в дискусиите, да давате своето мнение и предложения. В този протест няма лидери, всички решения се вземат на базата на гласовете от анкети пуснати в страницата на събитието

Можем да постигнем целта си само ако сме много и сме еднинни!

Благодаря на всички за подкрепата


Официална web страница

2013-06-08 05:30:30

Здравейте,

Това е новосъздадената официална web страница на независимите граждански Протести За Оставка на кабинета Орешарски

http://www.ostavkaoresharski.com

Update 08 Юни: новата страница е под постояна хакерска атака, един два пъти успяха да я блокират за известно време. Това показва само че щом ги е страх и дават такъв отпор, значи това което правим се забелязва и сме на прав път! С общи усилия ще победим!

Тук ще намерите актуална информациа за всички готвени протести по градове. Включете се активно и вие, организирайте вашите познати идвайте на протестите, изразявайте активно вашата гражданска позиция и не свеждайте глави.

Вчера сме изпратили писмa на английски на DW, Euronews, BBC, Reuters, AFP, AP и др. с молба да изпратят техни екипи и репортери които обективно да отразят протестите които ще се проведат на 9 Юни Неделя от 12:00, и безпристрастно да покажат какво се случва в България. Осведомихме ги и за масираната пропагандата и цензура налагана от Българските медии за масова манипулация, изтриването на Facebook страници на протеста, и заплашването чрез полиция на няколко участници в протеста!

Сега повече от всякога имаме нужда да се обединим, да сме единни и да не се предаваме. Само така ще победим!

Много сме, силни сме!

Ще се видим в Неделя

PS: Важно е да се знае че за протеста в Неделя, има издадено разрешение от Столична Община така че всичко е законно!


Нова страница на протестите

2013-06-05 03:14:09

Здравейте,

искам да ви Благодаря че подкрепихте тази гражданска петиция бореща се за справедливост.

Както вече сте разбрали миналата Неделя на 2 юни беше проведен първия протест срещу кабинета Орешарски. На него се събраха над 2000 души. Ето видео от протеста:

http://www.youtube.com/watch?v=PKK17imH5v0

http://www.youtube.com/watch?v=9MfYx8JIPnc

Както виждате се получи един много добър мирен напълно граждански протест на който участваха много млади хора!

Интересно беше как медиите отразиха събитието. Повечето от тях споменаха само бегло, че е имало протест на който били около 200 души, които по техни думи били платени и организирани от ГЕРБ?! Начина по който медиите прилагат тази абсурдна за 21 век цензура и манипулация ни връща 30 години назад и ни тласка все повече към Северна Корея отколкото към Европа.

Хубавото е че хората виждат каква е истината а тя е тоталната диктатура която се опитват да наложат. Същите тези преди месец стояха от сутрин до вечер по медиите и наричаха Бойко Борисов диктатор! Но ние си ги знаем нали?

Всички образовани и интелигентни хора виждаме и разбираме какво се случва в момента в България - абсурдни шуробаджанашки министри, тотална политическа чистка най вече в МВР, промяна на закони в полза на техни хора, искат да пускат Белене, да отменят забраната за пушене, да се изучава турски език като ЗИП, да отменят забраната за проучване и добив на шистов газ и т.н. и това само една седмица откакто са в парламента! Да не говорим по какъв начин взеха власта чрез нарушаване на закона, манипулации, тайни договорки и подмяна на вота на хората.

Тази безпринципна коалиция се очертава абсолютно пагубна за България и за това трябва час по скоро да си ходи ако не искаме да направят поразии които ще ни навредят за години напред!

За това ви моля, като хора които ни е грижа за нашата хубава България, независимо кой какви политически убеждения има, да отстояваме всеки ден нашата гражданска позиция, да показваме че не сме съгласни и сме против това което се случва и най-вече никога да не се примиряваме с тази несправедливост!

Това в новата Facebook страница на протестите

Националeн Протест: Оставка на кабинета Орешарски

http://www.facebook.com/events/515265125212955/

Доста от хората включително и аз сме писали писма до Facebook, че страницата със събитието е напълно легална и нямат основание да я трият /поради множеството отрицателни репорти които платените активисти на новата диктатура пращат/. Както вече може би знаете, предишната страница на протеста с 21 000 души беше изтрита.

На новата страница ще намерите актуална информация за готвените протести в страната. Включете се активно и вие, идвайте на протестите, изразявайте вашата гражданска позиция и не свеждайте глави. Сега повече от всякога имаме нужда да се обединим и да сме единни. Само така ще може да се преборим с тези които никога не са мислили и не са работили в полза на България и на народа, а само в полза на себе си.

Нека им покажем задружно че е време да си ходят!

Благодаря ви

 


Национален протест за оставка на

2013-05-31 15:35:34

Здравейте,

На 2 Юни Неделя, ще се проведе общо национален протест с искане за оставка на кабинета Орешарски

В София, протеста ще се проведе в 12:00pm пред Народното Събрание

Към днешна дата почти 20 000 са заявили участие, поканените са над 150 000

Подробна информация включително и за другите големи градовe можете да намерите на Facebook страницата на протеста:

http://www.facebook.com/events/532165210163884  - която на 1 Юни беше изтрита, познайте от кого. И тук успяха да им стигнат пипалата!

Тук може да намерите страницата на събитието така както изглеждаше последно, от Google cache не може да я махнат!

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:hIJJaDLOMqIJ:https://www.facebook.com/events/532165210163884/+&cd=3&hl=en&ct=clnk&gl=bg

Това правителство е пагубно за България и най-яркото доказателство е отпора за да задържат власта!

Нека всички които смятаме че този кабинет дойде на власт чрез манипулации, компромати и договорки да покажем че не сме съгласни с това което се случва!

Благодаря за вниманието

Update:

Страницата на Facebook нa която се организираше протеста беше изтрита тази сутрин 1 Юни, това значи само едно, че сме на прав път! Много сме, силни сме! Ще се видим в Неделя




Споделете тази петиция

Помогнете тази петиция да получи повече подписи

Как да популяризираме една петиция?

  • Споделете петицията на стената си във Facebook и в групи, свързани с темата на петицията Ви.
  • Свържете се с приятелите си
    1. Напишете съобщение, в което обяснявате защо сте подписали тази петиция, защото хората са по-склонни да я подпишат, ако разберат колко важна е темата.
    2. Копирайте и поставете уеб адреса на петицията във вашето съобщение.
    3. Изпратете съобщението чрез имейл, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram и LinkedIn.