Петиция в защита и в подкрепа на Пловдивски митрополит Николай

Quoted post

НЕМОРАЛЕН Кузман Димов Кърджали

#98 Re: НЕМОРАЛЕН Кузман Димов Кърджали

2016-06-27 13:52

#82: -  

 НЕМОРАЛЕН, престъпнически Лозунг издига Кузман, защитавайки пладнешки разбойници.

НИЕ ТУК НЕ СЪДИМ, ЩЕ ГО СЪДИ СИНОДЪТ И ПРЕДСТОЯЩИЯТ  В И Д О В Д Е Н,  успокой се, Кузмане.

Тук само показваме някои ФАКТОВЕ от значение, и някои критични забележки, недей да се пенявиш, избърши.

"САН КИРИКО" е Творческата База на UIA =Международния Съюз на Архитектите и на IAA =Международната Академия по Архитектура, щаб на световното Биенале (Триенале вече) INTERARCH по архитектура.

Съюзът на Архитектите в България САБ десетилетия наред удържаше половината =50%, =1/2, от всеки творчески хонорар -за разлика от СБХудожници, които, милите, се препитаваха без такава удръжка и даже имаха субсидии- и възложи на арх. Любомир Шинков и НИПК да укрепи свлачището над Горно Воден откъдето се беше изсулило едно паянтово манастирче (само църквицата е била върху по-свестни темели, та се крепеше, донякъде).

Харчът по укрепването на терена надвиши разноските по постройките, нека знаят които помнят "оригинала"; но най-важното е, че всичко ТОВА ИЗЛЕЗЕ ИЗЦЯЛО ОТ ДЖОБА НА БЪЛГАРСКИЯ АРХИТЕКТ без нито стотинка църковни пари, нито държавни субсидии.

Под претекст, че в документите и договорите за предоставяне на развалините на самосрутилия се паянтов метох (после лудница, после ОБОРИ - абе я вижте хала на хилядолетния девически манастир в Белащица: dariknews.bg/view_article.php?article_id=1512235 и novinar.bg/news/manastirat-sv-georgi-kraj-belashtitca-se-rushi_NTE1Nzs2MA==.html) от БПЦърква нямало специфична благословия, че се отстъпва самото (изсипано) място, "дядо" (с ЕГН69**** и с име РОЖДЕНО/дажеНЕмонашеско) Никола Методиев СТОименов-ДВЕСТА-именов-СевастьянЕСКУ, Потомствена Номенклатура на БКП и КДС парашутиран за мУтро-ПОЛИТ-КОМИСАР в Пловдив завежда искове против САБ да им отнеме новопостроените палати.

(А наименованието САН КИРИКО -така опростено за улеснена международна употреба- беше сложено просто от криворазбрано “уважение” към традициите; груба грешка -уви- в която се вкопчи Аятоллахът и го разработи със Св. Св. та да сплашва народеца).
 
КРИВОсъдие на КРИВОславие ОКО НЕ ВАДИ при Режима БоБо.

Блоковете с апартаменти в Тракия (Люлин, Младост) са върху земя, която не е тяхна, тя е общинска, държавна, "чужда"; но имотите са собственост на СЕМЕЙСТВАТА, вложили средствата за да станат СГРАДИТЕ, и тази собственост е СВЕЩЕНА, "дядо" попе! Не можеш ти да зинеш да лапаш чуждото! СветоТАТство е!*)

-------------
*) "Свето-тат .." = означава крадец от светиня, според Николай Райнов (отлъчен от църквата след отлично завършване на духовната академия; де да имахме сега такива Пастири, а то - мУтрополити апаратчици грухтят пред олтара ...) и е най-долната степен на морално падение.

Отговори

НЕМОРАЛНО

#99 Re: Re: НЕМОРАЛЕН Кузман Димов Кърджали

2016-06-27 13:59:16

#98: НЕМОРАЛЕН Кузман Димов Кърджали - Re: НЕМОРАЛЕН Кузман Димов Кърджали 

 Пловдивската архитектурна колегия още от легендарния арх. Чинков (излежал за вицове) не обича да премълчава на такъв сурат и скоро го ръкополага за мУтрополит. Богомилите, а и Ботьов, Левски, Вазов и Андрешко доказват, че скептичният българин се води за носа само донякъде, и алчните, арогантни фарисеи ако се освестят може да осъзнаят, че БеПеЦето БЕШЕ (м. свършено глаголно време; Византийско, Турско, Германско, Съветско ...) представителна и единствена за тукашните земи. Пловдив е извечно център на българския католицизъм: Мария-Луиза почива в Св. Лудвиг не случайно.

След Зевс и Тангра и Кришна, след баптистите, пентекосталистите и мормоните в 21 век идват едни ТелеЕВАНГЕЛИСТИ, пастири свикнали на "паства" -сборища от по 14,000 глави наведнаж за по-весело; носещи на ръката си Патек-Филип не само в неделя, които на БатеБоБо вместо да му се умилкват да ги повози на правителствения Фалкон до Йерусалим за огънче могат да го поканят на по-голяма яхта за по-едър риболов; и които няма да чакат някой да им "гласува" епархия даже без монашески стаж в истински манастир.

Те идват, отче. Не разчитай на езикова бариера; по ГЛОБАЛИЗАЦИЯ ТЕ са спецовете.

Избираемите и назначаеми държавни функционери имат задължението да стоят ОТДЕЛНО ОТ ЦЪРКВИ, РЕЛИГИИ И ИДЕОЛОГИИ, (да "спазват дистанция", разделение между държавата и религиите по конституция както във всяка цивилизована -нефундаментална- нация); да си мируват без да привилегироват никоя от тях вместо друга за сметка на ДАНЪКоплатците, особено БеПеЦето която и без поощрение е угоена, търгува имоти из чужбините без мярка и не представлява ДУХОВЕНСТВО, а Апарат с материалистична "квази-духовна" мотивировка. Държавата е и на агностиците, на атеистите, както и на друговерците данъкоплатци.

Колко романтична беше епохата, когато българският поп беше само безполезно, но безобидно и добродушно пиянде ...

БП"Ц”, която ръкополага "мУтрополит" без даже да е бил МОНАХ няма морална преднина в днешна България (и в "епархии" из чужбина -вж великденския в-к КУЛТУРА бр.15/2011). Народът и законодателят следва неотложно да им отнемат разпорежданията с народните недвижимости, градени от нашите деди за нашите внуци от които сме ги взели назаем: те са там допуснати да се препитават в смирено служение Богу и НАРОДУ като СЪДЪРЖАТЕЛИ, НЕ “ПРИТЕЖАТЕЛИ" временно, както сме всички ние на света; и нека не забравяме, че за всички нас предстои ВИДОВДЕН. 


Гост

#102 Re: Re: НЕМОРАЛЕН Кузман Димов Кърджали

2016-06-28 09:03:49

#98: НЕМОРАЛЕН Кузман Димов Кърджали - Re: НЕМОРАЛЕН Кузман Димов Кърджали 

Вие, като един анонимен богохулник, който дори не излиза с името си, сипете хули и леете крокодилски сълзи за отнетия ви т.н. архитектурен комплекс "св.св.Кирик и Йолита"  вместо да благодарите, че манастира е възстановен за слава Божия и, че там вече се молят благочестиви монахини и христолюбив народ за такива грешници като вас, а и като мен, защото и аз се считам за грешник.

Понеже не сте осмислили моя призив, още веднъж ви призовавам: не ожесточавайте сърцето си, запознайте се с основните истини на Православната вяра, молете се Бог да просвети ума ви, и тогава ще разберете откъде идват заблудите ви.  

А аз ви съчуствам и ще се моля Бог да ви вразуми и прости греховете ви. Аз също ви прощавам.  

Кузман Димов