Петиция в защита и в подкрепа на Пловдивски митрополит Николай

НЕМОРАЛЕН Кузман Димов Кърджали

/ #98 Re: НЕМОРАЛЕН Кузман Димов Кърджали

2016-06-27 13:52

#82: -  

 НЕМОРАЛЕН, престъпнически Лозунг издига Кузман, защитавайки пладнешки разбойници.

НИЕ ТУК НЕ СЪДИМ, ЩЕ ГО СЪДИ СИНОДЪТ И ПРЕДСТОЯЩИЯТ  В И Д О В Д Е Н,  успокой се, Кузмане.

Тук само показваме някои ФАКТОВЕ от значение, и някои критични забележки, недей да се пенявиш, избърши.

"САН КИРИКО" е Творческата База на UIA =Международния Съюз на Архитектите и на IAA =Международната Академия по Архитектура, щаб на световното Биенале (Триенале вече) INTERARCH по архитектура.

Съюзът на Архитектите в България САБ десетилетия наред удържаше половината =50%, =1/2, от всеки творчески хонорар -за разлика от СБХудожници, които, милите, се препитаваха без такава удръжка и даже имаха субсидии- и възложи на арх. Любомир Шинков и НИПК да укрепи свлачището над Горно Воден откъдето се беше изсулило едно паянтово манастирче (само църквицата е била върху по-свестни темели, та се крепеше, донякъде).

Харчът по укрепването на терена надвиши разноските по постройките, нека знаят които помнят "оригинала"; но най-важното е, че всичко ТОВА ИЗЛЕЗЕ ИЗЦЯЛО ОТ ДЖОБА НА БЪЛГАРСКИЯ АРХИТЕКТ без нито стотинка църковни пари, нито държавни субсидии.

Под претекст, че в документите и договорите за предоставяне на развалините на самосрутилия се паянтов метох (после лудница, после ОБОРИ - абе я вижте хала на хилядолетния девически манастир в Белащица: dariknews.bg/view_article.php?article_id=1512235 и novinar.bg/news/manastirat-sv-georgi-kraj-belashtitca-se-rushi_NTE1Nzs2MA==.html) от БПЦърква нямало специфична благословия, че се отстъпва самото (изсипано) място, "дядо" (с ЕГН69**** и с име РОЖДЕНО/дажеНЕмонашеско) Никола Методиев СТОименов-ДВЕСТА-именов-СевастьянЕСКУ, Потомствена Номенклатура на БКП и КДС парашутиран за мУтро-ПОЛИТ-КОМИСАР в Пловдив завежда искове против САБ да им отнеме новопостроените палати.

(А наименованието САН КИРИКО -така опростено за улеснена международна употреба- беше сложено просто от криворазбрано “уважение” към традициите; груба грешка -уви- в която се вкопчи Аятоллахът и го разработи със Св. Св. та да сплашва народеца).
 
КРИВОсъдие на КРИВОславие ОКО НЕ ВАДИ при Режима БоБо.

Блоковете с апартаменти в Тракия (Люлин, Младост) са върху земя, която не е тяхна, тя е общинска, държавна, "чужда"; но имотите са собственост на СЕМЕЙСТВАТА, вложили средствата за да станат СГРАДИТЕ, и тази собственост е СВЕЩЕНА, "дядо" попе! Не можеш ти да зинеш да лапаш чуждото! СветоТАТство е!*)

-------------
*) "Свето-тат .." = означава крадец от светиня, според Николай Райнов (отлъчен от църквата след отлично завършване на духовната академия; де да имахме сега такива Пастири, а то - мУтрополити апаратчици грухтят пред олтара ...) и е най-долната степен на морално падение.