Петиция в защита и в подкрепа на Пловдивски митрополит Николай

Quoted post

Страничен наблюдател

#78 Все едно.

2016-06-12 18:24

1500 искат махане на Николай, 270 - оставане. Аз си мисля, че в двете подписки участват само враждуващи попчета, други църковни служители (служителки) и тук-там някой заблуден. Иначе от Николай никой не се интересува и едва ли някой има нужда от него.  От време на време прави по някоя изцепка, системно го подиграват медии и участници по форуми, но иначе никой не го бръсне за слива. Опитва да застане пред светлината на прожекторите,  гизди се за публични църковни мероприятия, напъва се да хвали Бога, но въпреки това е изградил съвсем незавиден имидж - корупция, проводник на руски интереси, сребролюбство. Някой дори го посочиха за гей. Той твърди, че е натопен, но пък аз твърдя, че никой не може да дискредитира читав човек, просто защото на лицето на читавия е изписана почтеност и действията му вдъхват уважение. Почтеният си личи, подлецът - също.  За всеки случай църквата се тресе от скандали и е съвсем логично да се потърси за отговорност този, който я управлява. Сменяйте го и това е. Само Асеновград е 50 000, а в от цяла България само има-няма 2000 се занимават с казуса. Този просто е ненужен.

 

Отговори


Гост

#92 Re: Все едно.

2016-06-26 21:28:31

#78: Страничен наблюдател - Все едно. 

Страничният наблюдател е далеч от православната вяра.Казано е "в събранието на нечестивци да не стоиш".Има едно възпитателно средство:помнене на Господа и молитвата към Него./ Св.Теофан Затворник/


Гост

#95 Re: Все едно.

2016-06-26 21:39:33

#78: Страничен наблюдател - Все едно. 

Господ понася всички човешки немощи,но не търпи онзи ,който винаги роптае,и не го оставя без вразумление./Преподобен Исак Сириец/

Страничний НАЛЮДАТЕЛЮ,

#109 МНОГО СИ ПРАВ! СЛАБ ИНТЕРЕС! =Re: Все едно.

2016-07-01 12:40:37

#78: Страничен наблюдател Е МНОГО ПРАВ= ПРАВОСЛАВИЕТО Е БЕЗИНТЕРЕСНА ТАМА - Все едно. 

 Много е прав Наблюдателят = обществото хич вече не се интересува от БПЦ и от Н.В.П. Никола М. С.  парашутист от комунистическата Номенклатура.  Което впрочем много им уйдисва на кроежите  -вместо да се занимават с досадни НАВЛЕЦИ - ВЕРУЮЩИ  те си остават на спокойствие за НОТариалните МАГьосничества.  Ура! Мениджмънт! Далавера!

Колко маловажна е за ОБЩЕСТВОТО църковната "тематика" се вижда от
1500те САМО подписа.

Архитектурната колегия наброява 4000 глави, от
които гарантирано 3/4 ненавиждат крадливия Клептократ МУТРОполит (а оттам и
...нали? Сещай се, снахо!), но ги домързява да се замърсяват с него. 

Като кликнеш горе на заглавието ПЕТИЦИЯ.КОМ виждаш подредени по бройки разните други
вълнения на българина (73 хиляди против цигарения дим в заведенията; 6269 за
кобилата на Метростанцията ...). БП"Ц" - затихващи функции ...

Нашите попове се пържат в средновековни ДОГМИ и след СЪБОРА все повече се провинциализират. Пак повтарям  -така по им отърва да ги загърби Народецът, че да си въртят алъш-вериша, вместо да са общественополезни в крак с Живия Живот.