Против закриване на сектор СОД към МВР на Република България

Quoted post

команд

#63 Re:

2013-07-31 13:04

#61: -

Какви икономии , какви 5 лева? Икономията е майка на мизерията, но явно господата по върховете никога не са опитвали от мизерията, затова говорят за икономия. Не мога да разбера, как в такава дълбока икономическа криза можеш да си позволиш лукса, като се лишаваш от средства влизащи директно в МВР, с които средства разполагаш както намериш за добре, средства в размер на 28 - 29 000 000 лв годишно.Икономия на какво? На постъпления, осигуряващи по добри и нормални условия на труд на всички служители в МВР. Икономия на какво? На човешки ресурс сигурно.

Е господа ще "икономисате" 28-29 000 000 лв. ваши приходи, но ще платите много повече, защото който не се е докоснал до охранителната дейност, осъщектвяваща от ЧОФ, той само не прави разликата.

ЧОФ "охраняват" , като само събират. При проблем отнася пишкира пак МВР. Пак регистриране на престъпления извършени в тези "охранявани " от ЧОФ обекти. Впрягане на цялата машина и ресурс за установяване на извършителите на тези посегателства, експертизи, оперативни дела, запазване на произшествия, блокиране на няколко полицейски патрула на мястото на посегателство и т.н. От това сигурно според юристите  МВР ще реализира печалба.

Като сте тръгнали господа давайте смело. Отменете чл. 76 от ЗМВР със всичките му алинеи. В противен случай, ако не го направите ще буди съмнение за обслужване на нечии интереси. Или всичко или нищо. Или МВР ще извършва услуги на гражданите срещу заплащане без да се разделят тези услуги или НЕ. Кажете го ясно.

Ималбо конфликт тна интереси. Ами то по тази логика да се забрани полицията да има въоръжение и да носи оръжие. Защо? - ще попита някой. Защото МВР лицензира и контролира и тази дейност.

Нека помислим трезво! Да не бъде късно.

ПЕТ ПЪТИ ПРЕМЕРИ, ЕДИН ПЪТ РЕЖИ!!!

 

Отговори


Гост

#65 Re: Re:

2013-07-31 13:39:00

#63: команд - Re:

Подкрепям изказването, да се обединим всички срещу  закриването на Сектор СОД  ,колеги!!!!!!!!!