Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Гаден ПРОСТ Пушач

/ #1218 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-19 00:43

#1212: - Re: Re: Re: Re:

Напротив - въпроса е да остане въобще някакво общество - не кой кого заслужава. Не искам да живея в чужбина, но искам да живея в някаква нормална държава. Искам всичките ми приятели, роднини и българите като цяло да живеят добре, а не да виждам как стават все по-зле.

Истината за видните и богати французи е точно такава, че те са направили много за обществото си (дори само чрез данъците, които са платили до момента) и накрая видяха обществото с какво им се отблагодари. Те самите си го казаха и затова напуснаха Франция. Какво правиш ти за обществото и какво можеш да направиш въобще, ако не  да си нормален гражданин, който си плаща данъците, както си му е редът. Това можеш да направиш - всичко се опира до едни прости плащания. В замяна на това държавата ти осигурява определени условия на живот като разпределя това, което си платил, за всички. За да си платиш данъка обаче - трябва да положиш определен труд (макар че и безработните плащат здравни осигуровки де (което излиза, че си е чист вид данък), но това са подробности и повечето хора не ги вълнуват много ;)), когато държавата няма възможност да ти осигури място, където да положиш труд, ти спираш да плащаш данъци (не всички де - някой няма как да спреш да ги плащаш и държавата не я интересува от къде ще извадиш пари да платиш). Като спреш да плащаш определени данъци - държавата не може да вземе пари за да ги разпредели на всички и в този случай всички страдат - нали така ? (не мога да се сетя как по-простичко да го обясня). България е държава, чиито приходи идват предимно от услуги и туризъм - имаме и някоя и друга промишленост, но правителството ни упорито се бори да я унищожава (а и много други хора, както се вижда тук).

България няма да стане по-приятно място за живеене, след като остават все повече хора на улицата (това са тези хора, които плащат данъци - да не го забравяме, нали ?). България няма да стане по-различна държава, като се премахнат заведенията за пушачи, а просто ще стане още по-бедна държава. Не вярвам, че ако има заведение за пушачи, в което ти не си накаран по никакъв начин да влизаш насила, ще се отрази по някакъв по-различен начин на по-приятния ти начин на живот. Но виж - ако останеш без доходи - това определено ще се отрази на по-приятния ти начин на живот. А тези доходи вече се разбрахме от къде идват - нали ? Или пак трябва да повтаряме едно и също ?

"макар и не веднага" - с това ли ще стоплиш и нахраниш хората, които остават без доходи или доходите им са замразени на едно равнище, докато всичко поскъпва ? А кога ? Колко време ще издържат тези хора така ? Не сме сами в тази държава - нали така ? Да - точно ние правим усилията - да остане това общество :) Ако аз си харча парите в чужбина или за стоки, които са произведени в чужбина и не ползвам почти нищо от тази държава - ти ще спечелиш ли нещо от това ? Не само, че няма да спечелиш, но ще загубиш (данъци, услуги, търговия, "ала бала" - такива неща ;). Затова Франция толкова се ядоса на видните и богати фран... опа белгийци, а не защото по някакъв начин обиждат държавата (това само е завеската)

По-простичко няма как да го обясня :) Надявам се да греша (повярвай ми - винаги когато съм казвал това - НЕ съм грешал), но колкото и да се надявам - няма как да си затворя очите или да успея да избегна фактите, които сочат, че никак не греша. Е - разбира се - тази информация идва от медиите (всякакъв вид), идва и от чуждите медии, нооооо... те пък какво знаят и разбират !! И те четат само данни, а не мислят !! Чудно - тези данни и анализи от къде ли са се появили, да не би пък някой друг вече да е мислил и отчел резултата (защото е имал и време да го отчете и е видял как стоят нещата)... Хмммм - над това определено трябва да се помисли ! :)