Против забрана на риболова за 2014 г. на яз.Цонево и яз.Елешница

TSS

/ #20

2014-01-17 09:41

Забранта е заради възникнала необходимост за опазване на биологичното разнообразие и създаване на оптимални условия за естествено възпроизводство на популациите от риба и други водни организми.
А някой помни ли кога последно е зарибяван язовир Цонево? Къде отиват парите от нашите билети?
За пореден път се убеждавам, че държава няма!!! Във Варненска област няма големи язовири и алтернативата е по частните ...
Изминалото лято съм направил 3 риболова на Цонево за по 5 дена на тролинг през които ИАРА не съм засякал. Перед "Ченге" и "Добромир" ври но не от риба ами от бракониери и ИАРА много добре го знае! КЪДЕ Е ИАРА И ЗАЩО НЕ ВЗЕМЕТЕ ДА ЗАРИБИТЕ ЯЗОВИРА АМИ НАЛАГАТЕ ЗАБРАНИ? Защо не увеличите патрулите там и като им правите инструктаж им обяснете, че бракониерите на обяд пият бира а не обикалят да пускат мрежи и герими. ЗАВИШЕТЕ СИ КОНТРОЛА!!! Елементарно е, Вие го знаете но се правите на разсеяни!!! Не си играйте с нервите на хората с тези забрани!!!
На времето като давахте парцели от язовира под аренда, не мислихте за рибата? А парите от наемите и таксите, те къде са? Нали пак Вие годпода бяхте на власт?!
Защо не забраните язовири като Жребчево или Кърджали? Или пък ги дайте под аренда...
Няма да е зле, да спрете ВЕЦ-чето на господин Доган на язовира особенно през размножителния париод, когато рибата си хвърля хайвера!!!