ДА ПРЕМАХНЕМ ПРИВИЛЕГИИТЕ В ИЗБОРНИЯ КОДЕКС!

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията ДА ПРЕМАХНЕМ ПРИВИЛЕГИИТЕ В ИЗБОРНИЯ КОДЕКС!

А. Михайлов

#1 ЗАЩО?

2013-06-26 22:33

РАВНОПОСТАВЕНОСТ означава осигуряване на равни права при издигането, регистрацията и участието в предизборните кампании, равнопоставеност в медийното отразяване, финансирането и т.н. за всички кандидати, независимо дали са от парламентарна партия, от извънпарламентарна партия или независими кандидати, издигнати от граждански комитети.
С премахване на привилегиите в Изборния кодекс всички кандидати за народни представители ще имат равни възможности. Само тогава независими представители, издигнати от гражданите, ще получат реален шанс да влязат в парламента. Тъкмо поради тази неравнопоставеност досега независимите кандидати нямаха успех дори и при мажоритарни избори. Ако останат сегашните привилегии за големите партии, независимите кандидати няма да имат никакъв шанс, дори и да бъде въведен 100% мажоритарен вот.

Гост

#2

2013-06-27 04:28

Елза Петрова
Внимание ! Опасност от подмяна!
Пълна демагогия са предлаганите промени в избирателната система. Иска се ПЪРВО ДЕполитизация на избирателната система с премахване на "партийно избираната ЦИК", като по този начин се отнеме правото на партиите да управляват и провеждат изборите. До сега партиите използваха ЦИК да фалшифицират в нея крайните резултати в своя полза. Но това точно не виждам да искат нито БСП нито ГЕРБ нито Гаджев и сие. Всичко "ново" поставено в избирателната система- мажоритарност, френска система и прочее ,няма да поработи, ако не се премахне ЦИК и не се ДЕполитизира избирателната система като се отнеме възможността на партиите да управляват изборите и нагласяват крайните резултати в своя полза, като така подменят вота на избирателите. Най-криминалната избирателна система в Европа има България с наличието на ЦИК, която няма да срещнете в никоя друга демократична европейска държава, а ще намерите само в Турция и Русия, но тях никой не ги смята нито за "демократични", нито за "европейски"
Със сигурност ще променят избирателния закон, но не в желаната насока , понеже наличието на ЦИК е в тяхна изгодна.
И това тяхно демагогско поведение неминуемо ще бъде прозряно от народа ни. Той вече е узрял с далеч по израснало съзнание от преди и ще разбере измамата, протестите ще продължат още по бурно- до дупка.

Гост

#3

2013-06-27 06:00

Приятели, обединени сме от общи интереси - достоен Живот в Родината и нормално управление. Вижда се, че този политически модел е изключително несъвършен, защото предоставя на управляващите правото да грабят безнаказано, както и да се разпореждат с построеното окоето доведет родителите ни и нас, да предоставят с цел собствена облага на чужди концесионери правото да разграбват природните природните богатства на България и да съсипват природата. Подписвам с огромно удоволствие петицията, защото считам тази форма на политически модел за несъстоятелна и изчерпана, което е видно от постигнатите от нея резултати - обедняване на Българският народ, масово емигриране, глад, мизелия и недоволство! За съжаление вече подкарах 8-ма година като безработен, трудно оцелявам и нямам възможност да спонсорирам. Нека Бог е с нас в борбата ни!
Лазар Юрдакев

#4 Относно мажоритарната система

2013-06-27 06:06

Приятели, а представяте ли си какво би станало ако се приемат мажоритарните правила и пак се развие някоя "Мутрагенска кампания"...парите са в мутрите и те ще си накупуват гласове и всички ще се настанят в т.н. "народно" събрание...

Гост

#5

2013-06-27 06:18

Тези принципи, съчетани с машинно гласуване, най-точно ще определят вота на гражданите.
bulgarinut57

#6 Re: Относно мажоритарната система

2013-06-27 07:22

#4: Лазар Юрдакев - Относно мажоритарната система

Изключително манипулативен е Вашият коментар!

 

 


Гост

#7 Re:

2013-06-27 08:16

#2: -

опасност да,но не там за където говориш ти...американците си залагат резултата предварително в картите ,които са в машините,а ти ми говориш за Турция и Русия ,а и защо й е на Русия да е европейска....с тази така наречена развонопоставеност няй -много да се напълни за пореден път парламента със соросчета,щото напоследните избри нещо им увиснаха кандидатите извън 4%....и аз мислех,че е по-добре да няма граница от 4%,но след последните избори разбрах ,че е много добра защита от разни паразити на сорос,които сега се тъкмят с някаква харта 2013 и които медиите преливат от удоволствие да отразяват ,разбира се защото това,което предлагат няма да изведе България на добри позиции,а отново ще я закопае .Ако позволим това ,наистина ще си изгубим държавата трайно

 


Гост

#8 Re: Относно мажоритарната система

2013-06-27 08:24

#4: Лазар Юрдакев - Относно мажоритарната система

разбира се че така ще стане,те това целят..........мажоритарните избори са нож с 2 остриета и много по-лесно се вкарват хора от колкото цяла партия....не се подвеждайте по мнима равнопоставеност,напротив ,трябва много серизно сито  за да влизат кадърни и качествени хора в парламента ,мислете за това,а не как да се улеснява влизането


Гост

#9

2013-06-27 17:45

Подписах тази петиция, защото тя е изключително важна за успеха на представителната демокрация! Особено ми хареса констатацията, че без вкарване на основното съдържание на тази петиция в НОВ ИЗБИРАТЕЛЕН КОДЕКС И ИЗБИРАТЕЛНА ПРОЦЕДУРА, дори при 100% мажоритарно гласуване ЛИЧНОСТИТЕ - НЕЗАВИСИМИ И СВОБОДНИ КАНДИДАТИ ЗА ИЗБОРНА ДЛЪЖНОСТ ЩЕ ПРЕТЪРПЯТ ПРЕДИЗВЕСТЕН КРАХ... ЕТО ЗАЩО ВЕЧЕ 68 ГОДИНИ - 45 ГОДИНИ + 23 ГОДИНИ - НАРОДЪТ НА БЪЛГАРИЯ Е ИЗБИРАТЕЛНО МАНИПУЛИРАН, РЕПРЕСИРАН И ТЕРОРИЗИРАН!!!...
А. Михайлов

#10

2013-07-02 19:26

Скъпи сънародници, вашият глас в подкрепа на борбата ни с олигархичния модел на управление в България може да бъде чут и чрез подкрепата ви на петицията "ДА ПРЕМАХНЕМ ПРИВИЛЕГИИТЕ В ИЗБОРНИЯ КОДЕКС"! В нея настояваме за Изборен кодекс, който да се основава на гарантирана от държавата РАВНОПОСТАВЕНОСТ по време на целия изборен процес на всички политически субекти, издигнали кандидати за народни представители - партии, коалиции, инициативнети на граждани и други!

РАВНОПОСТАВЕНОСТ означава осигуряване на равни права при издигането, регистрацията и участието в предизборните кампании, равнопоставеност в медийното отразяване, финансирането и т.н. за всички кандидати, независимо дали са от парламентарна партия, от извънпарламентарна партия или независими кандидати, издигнати от граждански комитети.
С премахване на привилегиите в Изборния кодекс всички кандидати за народни представители ще имат равни възможности. Само тогава кандидатите от малките партии и независимите каандидати, издигнати от гражданите, ще получат реален шанс да влязат в парламента. Тъкмо поради тази неравнопоставеност досега независимите кандидати нямаха успех дори и при мажоритарни избори. Ако останат сегашните привилегии за големите партии, малките партии и независимите кандидати няма да имат никакъв шанс, дори и да бъде въведен 100% мажоритарен вот.
Ако това е твоята позиция, подпиши и сподели петицията!
Нека заедно направим първата крачка към промяната на системата!
Никола

#11 Re: Относно мажоритарната система

2013-07-03 14:24

#4: Лазар Юрдакев - Относно мажоритарната система

Защо да си представяме, сега го виждаме с пропорционалните и смесени правила и така 23 години и по-зле няма накъде. С мажоритарните правила няма шанс да е по-зле:)